Gambina

Gambina


Label: Seurustelujuoma

12,98 €

Löydä Alkosta

Perinteinen väkeväviini vuodesta 1932 on yksi Alkoholiliike Oy:n vanhimmista tuotteista ja aito klassikko. Juhlavuoden kunniaksi Gambinan etiketti muutetaan väliaikaisesti vastaamaan alkuperäistä etikettiä ja jokainen rajallisen erän juhlapullo on numeroitu juoksevasti. Juhlapullot ovat saatavilla Alkoista 22. syyskuuta alkaen.

Ruoka ja kuvaus

Väri

Täyteläisen punaruskea

Maku

Makea, katkeroinen, pehmeä, jossa tuntuu miellyttävästi punaisen vermutin tyylisiä aromeja. Makutyyliltään Gambina muistuttaa Sweet Martini cocktailia.

Ruoka- ja tarjoiluvinkit

Gambina nautitaan viilennettynä sellaisenaan tai jäiden kanssa aperitiivinä. Voidaan käyttää pidennettynä esim. Vichyllä, tonicilla tai appelsiinimehulla. Erinomainen ainesosa myös booleihin ja drinkkeihin. Gambina Spritz on trendikäs drinkki vaihtoehto. 4 cl Gambinaa, 6 cl Puolikuivaa kuohuviiniä (Ballet Demi Sec), Splash Sprite, appelsiinia koristeeksi. Täytetään viinilasi jäillä. Kaadetaan Gambina lasiin. Lisätään kuohuviini ja Sprite ja sekoitetaan huolellisesti. Koristellaan puolikkaalla appelsiinin viipaleella.

Tarina

Gambina on alunperin yksi Alkoholiliike Oy:n vanhimmista tuotteista. Sen valmistus aloitettiin syyskuussa v. 1932 ja se kuului Viinake-nimiseen sarjaan. Rajamäen tehtaan tuotantoinsinööri Veikko Ollila, mies Hehkuviinin, Pöytäviinan, Karhuviinan ja Vineton reseptien takana, kehitti Gambinan reseptin. Pullon kylkeä koristi graafikko Lasse Linnanmäen suunnittelema moderni etiketti, sama etiketti joka on juhlaerän kyljessä.

Tuoteryhmä

Väkevät viinit

Alkoholipitoisuus

21 %

Alkon tuotenumero

319027

Tilavuus

0,75 l

Tuotemerkki

Gambina

Suljenta

Muovisuljin

Sokeripitoisuus

100 g/litra

Makeus

Makea (sweet /doux)

Tuotenumero

1017677


Katso ohjeita