Ramos Pinto Late Bottled Vintage 2018

Ramos Pinto Late Bottled Vintage 2018


Label: Voimakkaat juustotLabel: Suklaa-jälkiruoatLabel: Makea jälkiruoka

29,99 €

Löydä Alkosta

Vuonna 1880 perustettu Ramos Pinto on yksi maailman arvostetuimpia portviinin tuottajia. Late Bottled Vintage antaa hyvän kuvan tuottajan laadusta.

Ruoka ja kuvaus

Väri

Syvä rubiininpunainen

Tuoksu

Runsaan hedelmäinen tuoksu, jossa tummia marjoja, kuivattuja hedelmiä, luumua ja aprikoosia.

Maku

Makea, runsas, tiivis ja intensiivinen. Täyteläinen ja runsas maku, jossa tummia marjoja, kuten tummaa kirsikkaa ja boysenmarjaa sekä luumua ja kuivattuja hedelmiä. Runsas alkoholi maistuu, mutta hedelmäisyys pitää sen hienosti taustalla. Pitkä, runsas, marjaisa ja pähkinäinen jälkimaku.

Valmistus

Late Bottled vintage on yhden vuosikerran viini. Käymisen aikana rypäleiden kuorien kontakti käyvään viiniin maksimoidaan tanniinien ja värin uuttamiseksi viiniin. Käyminen keskeytetään väkevöimällä viini noin 77% vahvuisella tisleellä kun käyvässä viinissä on jäljellä sokeria noin 100 g/l. Tämän jälkeen väkevöity viini siirretään kypsymään isoihin tammitankkeihin. Ramos Pinto Late Bottled Vintage pullotetaan suodattamatta neljän vuoden ikäisenä. Viini säilyy vuosia pullossa ja avattunakin viikkoja.

Tarina

Rypäleet tulevat Quinta de Ervamoiran ja Quinta Bom Retiron tarhoilta. Rypäleet kerätään käsin ja käytetään viiniksi perinteisissä graniitti 'lagareissa', jossa rypäleitä poljetaan jaloin tanniinien ja värin saamiseksi viiniin.

Tuoteryhmä

Väkevät viinit

Alkoholipitoisuus

19,5 %

Alkon tuotenumero

947506

Tilavuus

0,75 l

Tuotemerkki

Ramos Pinto

Suljenta

Luonnonkorkki

Pakkaustyyppi

Pullo

Sokeripitoisuus

91 g/litra

Tuotenumero

1029994