Meripihkankeltainen. Pomeranssinen, lakritsinen, kahvinen tuoksu. Koiruohon ominaisen katkeron maun lisäksi maussa erottuvat muun muassa sitrukset, mausteet, kuten kaneli, lakritsi ja kahvi sekä suomalaisen metsän kuusenkerkkä ja koivu.
Vermutti - Original Formula sopii nautittavaksi sellaisenaan esimerkiksi jäillä ja appelsiinin kuoren kera. Se toimii loistavasti myös matala-alkoholisten cocktailien ja drinkkien pohjana ja ainesosana. Tässä Vermutissa on alkoholia ainoastaan 14,7 %.
Suomalainen vermutti valmistetaan artesaanilimonadeja tekevän Natural Drinks Factoryn tuotantotiloissa. Tarkka resepti on salaisuus.“Vermutti Original Formula tuotetaan kehittämäämme tuotantomenetelmää ja prosessia hyödyntäen, mutta käsityöläisperinteitä kunnioittaen”. “Valmistuksessa 18 luonnonkasvia ja maustetta maseroidaan useita päiviä suomalaisessa tislatussa alkoholijuomassa. Tämän jälkeen luonnonuute lepää vielä noin viikon ajan. Emme käytä suodatusta, vaan kirkastus tapahtuu painovoiman avulla.” Uute sekoitetaan Kastilia–La Manchan alueen valkoviinipohjaan. Makeutus- ja väriaineena käytetään paahdettua karamellia. Sekoituksen jälkeen vermutin annetaan sekoittua ruostumattomassa terästynnyrissä.
Premiumvermuttien kysyntä on kasvanut maailmalla useita vuosia ja nyt trendi on rantautunut myös Suomeen. The Vermutti Companyn perustajien, Raúl Partidan ja Antti Pitkäsen intohimon ja yhteistyön tuloksena syntyi The Vermutti Company ja sen ensimmäinen käsintehty tuote: Vermutti - Original Formula. Ideana on yhdistää espanjalainen perinne ja suomalainen inspiraatio. Idea syntyi keskellä koronapandemiaa.
“Koska emme voineet matkustaa Espanjaan, kysyimme itseltämme: mitä kaipaamme eniten Espanjasta? Miten voisimme luoda vermuttikulttuurin Suomeen?”
Vermutti on väkevöity viini, joka on erityisen suosittua Välimeren alueella. Nimi juontaa saksan kielen koiruohoa tarkoittavasta wermut-sanasta. Koiruoho on mausteena myös suomalaisvermutissa.