Vermutti Original Formula 50cl

Vermutti Original Formula 50cl


Label: Tapas ja AntipastiLabel: KeitotLabel: Miedot juustotLabel: Aperitiivi

31,49 €

Löydä Alkosta

Käsintehty Vermutti syntyi parhaista espanjalaisista ja suomalaisista aineksista.

Ruoka ja kuvaus

Väri

Meripihkankeltainen.

Tuoksu

Pomeranssinen, lakritsinen, kahvinen

Maku

Koiruohon ominaisen katkeron maun lisäksi maussa erottuvat muun muassa sitrukset, mausteet, kuten kaneli, lakritsi ja kahvi sekä suomalaisen metsän kuusenkerkkä ja koivu.

Ruoka- ja tarjoiluvinkit

Vermutti - Original Formula sopii nautittavaksi sellaisenaan esimerkiksi jäillä ja appelsiinin kuoren kera. Se toimii loistavasti myös matala-alkoholisten cocktailien ja drinkkien pohjana ja ainesosana. Tässä Vermutissa on alkoholia ainoastaan 14,7 %.

Valmistus

Suomalainen vermutti valmistetaan artesaanilimonadeja tekevän Natural Drinks Factoryn tuotantotiloissa. Tarkka resepti on salaisuus.“Vermutti Original Formula tuotetaan kehittämäämme tuotantomenetelmää ja prosessia hyödyntäen, mutta käsityöläisperinteitä kunnioittaen”. “Valmistuksessa 18 luonnonkasvia ja maustetta maseroidaan useita päiviä suomalaisessa tislatussa alkoholijuomassa. Tämän jälkeen luonnonuute lepää vielä noin viikon ajan. Emme käytä suodatusta, vaan kirkastus tapahtuu painovoiman avulla.” Uute sekoitetaan Kastilia–La Manchan alueen valkoviinipohjaan. Makeutus- ja väriaineena käytetään paahdettua karamellia. Sekoituksen jälkeen vermutin annetaan sekoittua ruostumattomassa terästynnyrissä.

Tarina

Premiumvermuttien kysyntä on kasvanut maailmalla useita vuosia ja nyt trendi on rantautunut myös Suomeen. The Vermutti Companyn perustajien, Raúl Partidan ja Antti Pitkäsen intohimon ja yhteistyön tuloksena syntyi The Vermutti Company ja sen ensimmäinen käsintehty tuote: Vermutti - Original Formula. Ideana on yhdistää espanjalainen perinne ja suomalainen inspiraatio. Idea syntyi keskellä koronapandemiaa. “Koska emme voineet matkustaa Espanjaan, kysyimme itseltämme: mitä kaipaamme eniten Espanjasta? Miten voisimme luoda vermuttikulttuurin Suomeen?” Vermutti on väkevöity viini, joka on erityisen suosittua Välimeren alueella. Nimi juontaa saksan kielen koiruohoa tarkoittavasta wermut-sanasta. Koiruoho on mausteena myös suomalaisvermutissa.

Tuoteryhmä

Väkevät viinit

Alkoholipitoisuus

14,7 %

Alkon tuotenumero

935698

Tilavuus

0,5 l

Tuotemerkki

The Vermutti Company

Suljenta

Muu suljenta

Sokeripitoisuus

170 g/litra

Tuotenumero

1034098