Gut Hermannsberg Vom Schiefer

Gut Hermannsberg Vom Schiefer


Vivahteikas & Ryhdikäs

Label: Kana ja KalkkunaLabel: Rasvainen kalaLabel: Mausteiset ja lihaisat makkarat

32,99 €

Löydä Alkosta

Tunnetun tuottajan tasapainoinen ja luonteikas Riesling Nahen alueelta Saksasta.

Ruoka ja kuvaus

Väri

Vaalea oljenkeltainen

Tuoksu

Tuoksussa on runsasta sitruksisuutta ja omenan vivahteita.

Maku

Kuiva, hapokas, sitruksinen, persikkainen, mineraalinen. Raikas maku on ihanan kepeä, mutta täyteläinen ja kehittyy mausteiseksi. Jälkimaku on pitkä ja harmoninen.

Ruoka- ja tarjoiluvinkit

Viini sopii erinomaisesti ruokapöytään, tarjoile esimerkiksi maukkaan salaatin, kanan, mausteisten makkaroiden tai rasvaisen kalan kanssa.

Valmistus

Rypäleet ovat peräisin yksinomaan Niederhäuser Hermannsbergin monopollage-viljelmältä. Maaperässä on jääkauden aikaista savista liuskekiveä, mikä vaikuttaa viinin aromikkuuteen. Viinit paranevat ajan mittaan ja suositellaan nautittaviksi muutaman vuoden ikääntymisen jälkeen.

Tarina

Gut Hermannsbergin viinitalolla on poikkeuksellinen historia, sillä se on alun perin Preussin valtion perustama 1900-luvun alkuvuosina. Gut Hermannsbergin tarhat löytyvät Nahen viinialueelta melko mäkisestä ja kallioisesta maastosta, jossa on aiemmin sijainnut kuparikaivos. Nahen alue on kasvuolosuhteiltaan yksi Saksan monipuolisimmista maaperävaihtelujen ja suotuisan ilmaston vuoksi. Gut Hermannsbergin köynnökset kasvavat yhteensä 30 hehtaarin alueella yhteensä kahdeksalla eri tarhalla, joiden ilmansuunnat aurinkoon nähden ja erilaiset maaperät antavat jokaiselle viinille oman tyylinsä ja luonteensa. Kaikki talon viinitarhat kantavat Saksan parasta VDP Grosse Lage -luokitusta ja ainoa viljeltävä rypäle on yksinoikeudella Riesling.

Tuoteryhmä

Valkoviinit

Alkoholipitoisuus

12,5 %

Alkon tuotenumero

932835

Tilavuus

0,75 l

Tuotemerkki

Gut Hermannsberg

Suljenta

Metallinen kierrekorkki

Alue

Germany - Nahe - Nahe

Sokeripitoisuus

7 g/litra

Rypäleet

Riesling

Makeus

Kuiva (brut)

Tuotenumero

1028615