UUTUUS

Vegan
I.L.O. Malvasia di Basilicata IGT

I.L.O. Malvasia di Basilicata IGT


Pirteä & Hedelmäinen

Label: Vähärasvainen kalaLabel: SeurustelujuomaLabel: PikkusuolaisetLabel: Äyriäiset

15,48 €

Löydä Alkosta

Raikas ja aromaattinen valkoviini Italian Basilicatan viinialueelta. Basilicata on Italian viinialueiden kätketty helmi, jonka vulkaaninen maaperä tuo viineille upean mineraalisen vivahteen.

Ruoka ja kuvaus

Väri

Vaalean vihertävän keltainen

Tuoksu

Runsaan hedelmäinen aromimaailma, jossa korostuvat persikka, kypsä sitruuna, greippi sekä raikas meloni. Aromimaailmaa täydentävät kevyt kukkaisuus sekä selkeä mineraalisuus.

Maku

Kuiva, varsin täyteläinen ja raikkaan hapokas maku toistaa tuoksun aromeja. Jälkimaku on pitkä ja runsaan hedelmäisyyden sekä raikkaan mineraalisuuden lisäksi, siitä voi löytää kevyttä monipuolisuutta tuovaa yrttisyyttä.

Ruoka- ja tarjoiluvinkit

I.L.O. Malvasia di Basilicata IGT on erinomainen seurusteluviini, Se on myös oiva kumppani erilaisten yrttisten kalaruokien sekä äyriäisten kanssa. Tätä viiniä kannattaa myös kokeilla perinteisen risoton kaveriksi.

Tarina

I.L.O. nimi tulee latinan kielen sanoista Illuminare (valaista, tuoda esille), Legatum (perintö) sekä Originalis (alkuperäinen). I.L.O. viinit tuovat alkuperäisiä, alueille tyypillisiä viinejä esille tavalla, joka kunnioittaa viinintekijää ja sitä perintöä minkä hän jättää viineissään jälkeensä. Basilicata sijaitsee eteläisessä Italiassa ja on tunnettu erinomaisesta ilmastostaan viinin viljelyyn. Lisäksi alueen maaperä on uniikki ja erittäin monipuolinen - hiekkaa, vulkaanista kalliota, kalkkivikeä sekä kalkkista savimaata. Kaikki nämä yhdessä aikaansaavat ainutlaatuisia ja erinomaisia viinejä.

Tuoteryhmä

Valkoviinit

Alkoholipitoisuus

12,5 %

Alkon tuotenumero

928504

Tilavuus

0,75 l

Tuotemerkki

Anora Wines

Suljenta

Tekninen

Alue

Italy - Basilicata - Basilicata

Sokeripitoisuus

8 g/litra

Rypäleet

Malvasía

Makeus

Kuiva (brut)

Tuotenumero

1035604