Glenglassaugh Evolution Single Malt

Viskit Skotlanti
Glenglassaugh - Yksi Skotlannin vanhimmista tislaamoista
Glenglassaugh Evolution Single Malt
Hinta Alkossa
62,98 €
Väri
Meripihkankeltainen
Tuoksu
Makeaa mallasta, aistikasta ananasta ja kermaista vaniljaa. Syvempiä tammen aromeja ja karamellisoitua päärynää.
Maku
Valkopippurista tammea, raikasta vihreää omenaa ja tuoretta mallasta. Pehmeää ja suolasta kinuskia sekä kypsää banaania.
Menestys & Maine

2021 IWSC & SFWSC Silver 

2020 SFWSC Double Gold 

Historia
Eversti James Moir perusti Glenglassaugh Distilleryn kuvankauniin Sandend Bayn itäpäähän vuonna 1875. Hän sai nopeasti mainetta laadukkaan viskin valmistamisesta ja yritys menestyi. Eversti James Moir johti tislaamoa kahden veljenpoikansa kanssa aina vuoteen 1892 asti, jolloin Highland Distillers osti Glenglassaug Distilleryn. Vuonna 1960 tislaamo koki täydellisen uudelleen rakentamisen, minkä jälkeen viskin tuotanto jatkui aina vuoteen 1986 asti. Tämän jälkeen tislaamo oli poissa toiminnassa yli 20 vuoden ajan, kunnes sijoittajaryhmä osti sen ja tuotanto alkoi uudelleen joulukuussa vuonna 2008. Vuonna 2013, BenRiach Distillery Company otti Glenglassaughin tislaamon haltuunsa herättäen tämän ikonisen tislaamo täysin eloon tarjoamalla sille sen ansaitseman panostuksen, sitoutumisen ja hoidon.
Valmistustapa
Glenglassaugh tislaamon viskit on valmistettu korkealaatuisimmasta skotlantillaisesta ohrasta perinteisten tislausmenetelmien avulla. Vaikka monista tislaamoista on tullut nykyisin erittäin automatisoituja, Glenglassaugh:n tislaamossa luotetaan edelleen käsityöläisyyteen ja tuotannosta vastaakin pieni, ammattitaitoinen tiimi, joka on sitoutunut luomaan korkealaatuisia viskejä.

Glenglassaugh Evolution on luotu kypsyttämällä viski ainutlaatuisessa yhdistelmässä hienoimpia käsin poimittuja ex-Tennessee-viskitynnyreitä
Maa
Tuotetyyppi
Makeus/täyteläisyys
Alkoholipitoisuus
50.00 %
Pakkauskoko
70 cl
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Luonnonkorkki
Alue / luokitus
Highland
Altian tuotenumero
1019055
Alkon tuotenumero
925493

Ruoka - ja tarjoiluvinkit