Glenglassaugh Revival Single Malt

Viskit Skotlanti
Glenglassaugh - Yksi Skotlannin vanhimmista tislaamoista
Glenglassaugh Revival Single Malt
Hinta Alkossa
60,98 €
Väri
Kuparinkeltainen
Tuoksu
Makeaa kinuskia ja toffeeta, pähkinäistä sherryä, maitosuklaata ja hunajaa. Kypsiä luumuja, punaisia marjoja ja appelsiineja. Karamellisoitua sokeria sekä maanläheistä, hiiltynyttä tammea.
Maku
Keskitäyteläinen, makea ja kermainen. Appelsiineja, luumuja, kirsikkaa, saksanpähkinää, suklaata, hunajasimaa, sherryä ja pehmeää mausteista tammea.
Menestys & Maine

2021 IWS & SFWSC Gold

2020 SFWSC Gold 

Historia
Eversti James Moir perusti Glenglassaugh Distilleryn kuvankauniin Sandend Bayn itäpäähän vuonna 1875. Hän sai nopeasti mainetta laadukkaan viskin valmistamisesta ja yritys menestyi. Eversti James Moir johti tislaamoa kahden veljenpoikansa kanssa aina vuoteen 1892 asti, jolloin Highland Distillers osti Glenglassaug Distilleryn. Vuonna 1960 tislaamo koki täydellisen uudelleen rakentamisen, minkä jälkeen viskin tuotanto jatkui aina vuoteen 1986 asti. Tämän jälkeen tislaamo oli poissa toiminnassa yli 20 vuoden ajan, kunnes sijoittajaryhmä osti sen ja tuotanto alkoi uudelleen joulukuussa vuonna 2008. Vuonna 2013, BenRiach Distillery Company otti Glenglassaughin tislaamon haltuunsa herättäen tämän ikonisen tislaamo täysin eloon tarjoamalla sille sen ansaitseman panostuksen, sitoutumisen ja hoidon.
Valmistustapa
Glenglassaugh tislaamon viskit on valmistettu korkealaatuisimmasta skotlantillaisesta ohrasta perinteisten tislausmenetelmien avulla. Vaikka monista tislaamoista on tullut nykyisin erittäin automatisoituja, Glenglassaugh:n tislaamossa luotetaan edelleen käsityöläisyyteen ja tuotannosta vastaakin pieni, ammattitaitoinen tiimi, joka on sitoutunut luomaan korkealaatuisia viskejä.

GlenGlassauh Revival on kypsytetty ex-punaviini-, bourbon- ja sherrytynnyreissä. GlenGlassaugh tislaamossa käytetty vesi on Skotlannin mineraalipitoisinta, mikä tuo makuprofiiliin runsaasti makeutta.
Maa
Tuotetyyppi
Makeus/täyteläisyys
Alkoholipitoisuus
46.00 %
Pakkauskoko
70 cl
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Luonnonkorkki
Alue / luokitus
Highland
Altian tuotenumero
1024339
Alkon tuotenumero
906994

Ruoka - ja tarjoiluvinkit