Glenglassaugh Torfa Single Malt

Viskit Skotlanti
Glenglassaugh - Yksi Skotlannin vanhimmista tislaamoista
Glenglassaugh Torfa Single Malt
Hinta Alkossa
65,99 €
Väri
Meripihkanruskea
Tuoksu
Selvä, makea ja nokinen leirinuotion savu. Meri-ilmaa, limettiä, aprikoosihilloa ja kypsiä pehmeitä hedelmiä. Häivähdys inkivääriä ja vastamurskattua mustapippuria.
Maku
Ilmeikästä ja makeaa merellistä turvesavua, melonia, ananasta ja paahdettua punaista omenaa. Kaurakeksejä, hentoa hunajaa ja pehmeitä sikarilaatikon aromeja.
Menestys & Maine

2021 IWSC Silver & SFWSC Gold 

2020 SFWSC Double Gold 

Historia
Eversti James Moir perusti Glenglassaugh Distilleryn kuvankauniin Sandend Bayn itäpäähän vuonna 1875. Hän sai nopeasti mainetta laadukkaan viskin valmistamisesta ja yritys menestyi. Eversti James Moir johti tislaamoa kahden veljenpoikansa kanssa aina vuoteen 1892 asti, jolloin Highland Distillers osti Glenglassaug Distilleryn. Vuonna 1960 tislaamo koki täydellisen uudelleen rakentamisen, minkä jälkeen viskin tuotanto jatkui aina vuoteen 1986 asti. Tämän jälkeen tislaamo oli poissa toiminnassa yli 20 vuoden ajan, kunnes sijoittajaryhmä osti sen ja tuotanto alkoi uudelleen joulukuussa vuonna 2008. Vuonna 2013, BenRiach Distillery Company otti Glenglassaughin tislaamon haltuunsa herättäen tämän ikonisen tislaamo täysin eloon tarjoamalla sille sen ansaitseman panostuksen, sitoutumisen ja hoidon.
Valmistustapa
Glenglassaugh tislaamon viskit on valmistettu korkealaatuisimmasta skotlantillaisesta ohrasta perinteisten tislausmenetelmien avulla. Vaikka monista tislaamoista on tullut nykyisin erittäin automatisoituja, Glenglassaugh:n tislaamossa luotetaan edelleen käsityöläisyyteen ja tuotannosta vastaakin pieni, ammattitaitoinen tiimi, joka on sitoutunut luomaan korkealaatuisia viskejä.

Glenglassaugh Torfan valmistuksessa on käytetty tavallisesta Highlandin alueella tuotetusta viskityylistä poiketen runsaasti turvesavua.
Maa
Tuotetyyppi
Makeus/täyteläisyys
Alkoholipitoisuus
50.00 %
Pakkauskoko
70 cl
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Luonnonkorkki
Alue / luokitus
Highland
Altian tuotenumero
1024287
Alkon tuotenumero
928004

Ruoka - ja tarjoiluvinkit