Kala

Tutustu erilaisten kalaruokien resepteihin ja viinisuosituksiin.

  • Paistettua kuhaa ja fenkolia

    Kuha säilyy mehevänä, kun paistat fileen kaksinkerroin runsaassa voissa. Nauti raikkaan ja sopivasti viilennetyn Tarapaca-valkoviinin kanssa.
  • Lohi-sitrusleipäset

    Eksoottisesti maustettu lohi, makea saaristolaisleipä ja kirpeä sitruslevite ovat suussasulava yhdistelmä Fresita-kuohuviinin kanssa.
  • Kylmäsavulohi-parsapiirakka

    Tämä pohjaton piirakka on monipuolinen tarjottava, jota Laroche Chardonnay L -valkoviinin napakka hedelmäisyys tukee.
  • Lohi-papaijasalaatti

    Huippukokki Tomi Björckin viimeisin ruokakirja Björck & Aasia vie ruokamatkalle Aasian kulinaristisiin helmiin. Tämä mausteinen salaatti on saanut inspiraationsa Thaimaasta.
  • Kahden kalan ceviche

    Huippukokki Tomi Björckin uusin ruokakirja Björck & Aasia vie ruokamatkalle Aasian kulinaristisiin helmiin. Tämä kaunis lohta ja kuhaa sisältävä ceviche on saanut inspiraationsa Filippiineiltä.
  • Sushi bowl

    Puolikuivan Kungfu Girl Rieslingin raikkaan hedelmäinen ja aromikkaan sitrusmainen makumaailma sopii erityisen hyvin aasialaisen ruoan seuraan.
  • Grillatut omena-lohivartaat & vihersalaatti

    Eve Chardonnay -valkoviinin pirteä hapokkuus tuo raikkautta grillatun lohen aromeihin. Omenaisuus maistuu sekä ruoassa että viinissä. Tutustu reseptiin!
  • Kuhaceviche suolatuilla marjoilla

    Raakakypsytettyyn cevicheen valitaan aina mahdollisimman tuoretta kalaa.
  • Lohi-mäti-leivät

    Tämä leipä vie kielen mennessään, suolaisen kirpeän makeaa ja todella koukuttavaa! Katso radio- ja tv-juontaja Anni Hautalan resepti Annin ruokakirjasta.
  • Mätimousse

    Mätimoussella sipaistu leipä sopii moneen tilanteeseen. Laita pehmeän samettista moussea pienten cocktailpalojen päälle tai tarjoa osana joulun alkupalapöytää höyryävän kuumien perunoiden kanssa tai saaristolaisleivän päällä.
  • Graavisiika

    Graavattu eli suolalla raakakypsytetty kala sopii niin talven kuin kesän ruokapöytään. Lisämakua graavisiika saa roseepippureista ja tillistä. Nauti hienostuneen hapokkaan Laroche-valkoviinin kanssa.
  • Helppo poke-kulho

    Sushi- ja pokekulhot ovat herkullisen kevyitä ruokia, mutta mausteisuutensa takia ne vaativat viiniltä aromaattisuutta ja hedelmäisyyttä.
  • Lohipatongit

    Graavi- ja kylmäsavulohesta valmistetut leipäset syntyvät helposti. Lohen rasvaisuutta tasapainottaa raikkaan hapokas kuohuviini.
  • Uppopaistettua lohta, lehtikaalisipsejä ja ruohosipuli-perunamuusi

    Lohen rapsakkuus toimii viilennetyn Pinot Noir -punaviinin tai raikkaan hapokkaan Riesling-valkoviinin kanssa.
  • Kala-äyriäiscurry riisillä ja tomaattisalsalla

    Kokkaa eteläafrikkalaisittain Louise Meruksen ja Nederburg-viinien matkassa. Mausteista curryruokaa tasapainottaa aromaattinen Sauvignon Blanc -valkoviini.
  • Savumuikut espanjalaisittain

    Mausteiset muikut kaipaavat seurakseen puolikuivan kuohuviiinin tai hedelmäisen valkoviinin.
  • Savusiika-nuudeliwok

    Savusiika sopii loistavasti mausteiseen nuudeliwokkiin.
  • Siikaa sisilialaiseen tapaan

    Yrteillä ja valkosipulilla marinoidut siiat saavat kaverikseen monipuolisen Riesling-viinin.
  • Silliperunat ja parmesaani-majoneesi

    Uudet perunat ovat kotimaista lähiruokaa parhaimmillaan. Maistuvan uuden perunan etuihin kuuluu, että siitä saa helposti herkullista tarjottavaa vieraillekin.
  • Sokerisuolattua lohta à la Pekka Terävä

    "Raikkaan mineraaliset, ranskalaiset Larochet ovat suosikkiviinejäni kalaruokien kanssa." Tutustu keittömestari Pekka Terävän reseptiin.
  • Paistettu haukifilee Pekka Terävän tapaan

    Herkulliset suppilovahverot ja parsa muodostavat mahtavat makuparit hauelle. Nauti Laroche-valkoviinin kanssa.
  • Parmesaanikuorrutettua siikaa

    Parmesaani ja majoneesi maustavat suomalaista jalokalaa, siikaa. Valitse seuraan miellyttävän hapokas kuohu- tai valkoviini.