Kala

Tutustu kalaruokien resepteihin ja viinisuosituksiin.

  • Kuhaceviche suolatuilla marjoilla

    Ceviche on Etelä-Amerikasta kotoisin oleva limetillä raakakypsytettävä ruoka, jonka raaka-aineeksi valitaan aina mahdollisimman tuoretta kalaa. Tarjoa kuhaceviche raikkaan chileläisen Tarapacá Gran Reserva Sauvignon Blanc -valkoviinin kanssa, sillä viinistä löytyy riittävästi vaalean kalan seuraan sopivaa ryhtiä ja aromikkuutta.
  • Paistettua kuhaa ja fenkolia

    Keittiöpäällikkö Ari Ruoho: ”Kuha säilyy mehevänä, kun paistat fileen kaksinkerroin runsaassa voissa. Nauti raikkaan ja sopivasti viilennetyn Tarapaca Gran Reserva Sauvignon Blanc -valkoviinin kanssa.”
  • Lohipatongit

    Graavi- ja kylmäsavulohesta valmistetut leipäset syntyvät helposti. Lohen rasvaisuutta tasapainottaa kuiva kuohuviini.
  • Äyriäis-kalacurry riisillä ja tomaattisalsalla

    Kokkaa eteläafrikkalaisittain Louise Meruksen ja Nederburg-viinien matkassa. Mausteista curryruokaa tasapainottaa aromaattinen Riesling-viini.
  • Nopea uunilohi

    "Kalaa pitäisi syödä ainakin kai kerran viikossa vai enemmänkin. Tässä helppo ja nopsa resepti, joka on tosi hyvää! " Katso radio- ja tv-juontaja Annin Hautalan helppo lohiohje Annin Ruokakirjasta.
  • Lohi-mäti-leivät

    Tämä leipä vie kielen mennessään, suolaisen kirpeän makeaa ja todella koukuttavaa! Katso radio- ja tv-juontaja Anni Hautalan resepti Annin ruokakirjasta.
  • Superhelppo sushikulho

    Onko mielikuvasi itse tehdystä sushista liuta voimasanoja, hikikarpalot otsalla ja kasa epämääräisen näköisiä muka-makeja... Unohda nysväys, vaan älä makua! Helppoa helpomman sushin voi nimittäin rakentaa suoraan kulhoon. Nauti Nevermind-roseviinin kanssa.
  • Suolattua kuhaa, tilli-piimävinaigrettea ja pikkelöityä kurkkua

    Monipuolinen kuha on keittiömestari Arto Rastaan ehdoton kalasuosikki. Se maistuu Juhlat kaupungissa -menun ensimmäisenä pääruokana Wine Gallery Suomi 100 -valkoviinin kanssa.
  • Siikapyörykät ja siianmätikastiketta

    "Juhlat maalla -menun kotimainen kala oli 1900-luvun alussa suosittua erilaisten kastikkeiden kanssa tarjoiltuna, ja kala on ehdottomasti myös tämän päivän trendi"
  • Suupaloja Suomi 100 -samppanjan kanssa

    Nauti siiasta, muikusta ja kirjolohen mädistä valmistetuista juhlavista pikkusuolaisista virallisen Suomi 100 -juhlavuoden samppanjan kanssa.
  • Uppopaistettua lohta, lehtikaalisipsejä ja ruohosipuli-perunamuusi

    Lehtikaalisipsien ja uppopaistetun lohen rapsakkuus toimivat virallisen Suomi 100 -valkoviinin kanssa.
  • Savumuikut espanjalaisittain

    Mausteiset muikut kaipaavat seurakseen puolikuivan kuohuviiinin tai hedelmäisen valkoviinin.
  • Savusiika-nuudeliwok

    Savusiika sopii loistavasti mausteiseen nuudeliwokkiin.
  • Siikaa sisilialaiseen tapaan

    Yrteillä ja valkosipulilla marinoidut siiat saavat kaverikseen monipuolisen Riesling-viinin.
  • Silliperunat ja parmesaani-majoneesi

    Uudet perunat ovat kotimaista lähiruokaa parhaimmillaan. Maistuvan uuden perunan etuihin kuuluu, että siitä saa helposti herkullista tarjottavaa vieraillekin.
  • Skandinaavisia kalavoileipiä

    Kokoa voileipien päälle kalatäytteitä ja nauti mineraalisen valkoviinin tai kuivan kuohuviinin kera.
  • Lohta ja rapua paahtoleivällä

    Rapukaudesta voi nauttia myös ilman perinteistä rapuillallista. Tämän reseptin avulla valmistuu maukas ja edullinen vaihtoehtoinen rapuherkku!
  • Mozzarella-anjoviscrostinit

    Nopeasti valmistuvat leipäset nautitaan alkupalaksi Prosecco-viinin kera.
  • Paistettu haukifilee Pekka Terävän tapaan

    Herkulliset suppilovahverot ja parsa muodostavat mahtavat makuparit hauelle. Nauti Laroche-valkoviinin kanssa.
  • Parmesaanikuorrutettua siikaa

    Parmesaani ja majoneesi maustavat suomalaista jalokalaa, siikaa. Valitse seuraan miellyttävän hapokas kuohu- tai valkoviini.
  • Katalonialainen Coca-piiras

    Paikallista ruokaa täydentää tietenkin paikallinen viini.
  • Kuhaa valkoviinissä ja Beurre Blanc

    Käytä valkoviiniä sekä kalan kypsennyksessä että kastikkeen valmistuksessa. Ja nauti tietenkin itse ruoan kanssa.
  • Sokerisuolattua lohta à la Pekka Terävä

    "Raikkaan mineraaliset, ranskalaiset Larochet ovat suosikkiviinejäni kalaruokien kanssa." Tutustu keittömestari Pekka Terävän reseptiin.