Kala

Tutustu kalaruokien resepteihin ja viinisuosituksiin.

  • Grillatut omena-lohivartaat & vihersalaatti

    Eve Chardonnay -valkoviinin pirteä hapokkuus tuo raikkautta grillatun lohen aromeihin. Omenaisuus maistuu sekä ruoassa että viinissä. Tutustu reseptiin!
  • Paistettua kuhaa ja fenkolia

    Keittiöpäällikkö Ari Ruoho: ”Kuha säilyy mehevänä, kun paistat fileen kaksinkerroin runsaassa voissa. Nauti raikkaan ja sopivasti viilennetyn Tarapaca Gran Reserva Sauvignon Blanc -valkoviinin kanssa.”
  • Sushi bowl

    Puolikuivan Kungfu Girl Rieslingin raikkaan hedelmäinen ja aromikkaan sitrusmainen makumaailma sopii erityisen hyvin aasialaisen ruoan seuraan.
  • Kuhaceviche suolatuilla marjoilla

    Raakakypsytettyyn cevicheen valitaan aina mahdollisimman tuoretta kalaa. Tarjoa kuha-ceviche raikkaan chileläisen Tarapacá Gran Reserva Sauvignon Blanc -valkoviinin kanssa, sillä viinistä löytyy sopivasti ryhtiä ja aromikkuutta vaalealle kalalle.
  • Nopea uunilohi

    "Kalaa pitäisi syödä ainakin kai kerran viikossa vai enemmänkin. Tässä helppo ja nopsa resepti, joka on tosi hyvää! " Katso radio- ja tv-juontaja Annin Hautalan helppo lohiohje Annin Ruokakirjasta.
  • Lohi-mäti-leivät

    Tämä leipä vie kielen mennessään, suolaisen kirpeän makeaa ja todella koukuttavaa! Katso radio- ja tv-juontaja Anni Hautalan resepti Annin ruokakirjasta.
  • Mätimousse

    Mätimoussella sipaistu leipä sopii moneen tilanteeseen. Laita pehmeän samettista moussea pienten cocktailpalojen päälle tai tarjoa osana joulun alkupalapöytää höyryävän kuumien perunoiden kanssa tai saaristolaisleivän päällä.
  • Helppo poke-kulho

    Trendikkäät sushi- ja pokekulhot ovat herkullisia ja sopivan kevyitä ruokia, mutta mausteisuutensa takia ne vaativat viiniltä runsaasti aromaattisuutta ja hedelmäisyyttä.
  • Lohi-sitrusleipäset

    Eksoottisesti maustettu lohi, makea saaristolaisleipä ja kirpeä sitruslevite ovat suussasulava yhdistelmä - tietenkin Fresitan kanssa.
  • Lohipatongit

    Graavi- ja kylmäsavulohesta valmistetut leipäset syntyvät helposti. Lohen rasvaisuutta tasapainottaa raikas puolikuiva kuohuviini.
  • Uppopaistettua lohta, lehtikaalisipsejä ja ruohosipuli-perunamuusi

    Lohen rapsakkuus toimii viilennetyn Pinot Noir -punaviinin tai raikkaan hapokkaan Riesling-valkoviinin kanssa.
  • Äyriäis-kalacurry riisillä ja tomaattisalsalla

    Kokkaa eteläafrikkalaisittain Louise Meruksen ja Nederburg-viinien matkassa. Mausteista curryruokaa tasapainottaa aromaattinen Riesling-viini.
  • Bouillabaisse

    Tähän kalakeittoklassikkoon voit käyttää kaikkea mahdollista saatavilla olevaa kalaa. Kokeile valmistaa myös sydäntalven sesonkikalasta mateesta. Viinikaveriksi sopii klassinen riesling.
  • Grillattu aprikoosi-lohi

    Kokkaa eteläafrikkalaisittain Nederburg-viinin ja Louise Meruksen matkassa. Etelä-Afrikan rannikolla syödään usein kalaa, johon yhdistetään erilaisia hedelmiä ja hilloja.
  • Savumuikut espanjalaisittain

    Mausteiset muikut kaipaavat seurakseen puolikuivan kuohuviiinin tai hedelmäisen valkoviinin.
  • Savusiika-nuudeliwok

    Savusiika sopii loistavasti mausteiseen nuudeliwokkiin.
  • Siikaa sisilialaiseen tapaan

    Yrteillä ja valkosipulilla marinoidut siiat saavat kaverikseen monipuolisen Riesling-viinin.
  • Silliperunat ja parmesaani-majoneesi

    Uudet perunat ovat kotimaista lähiruokaa parhaimmillaan. Maistuvan uuden perunan etuihin kuuluu, että siitä saa helposti herkullista tarjottavaa vieraillekin.
  • Sitruunasilakat sardiinien tapaan

    Marinoiduissa silakoissa on raikas maku. Tarjoile ne alkupalana vaalean leivän kera.
  • Skandinaavisia kalavoileipiä

    Kokoa voileipien päälle kalatäytteitä ja nauti mineraalisen valkoviinin tai kuivan kuohuviinin kera.
  • Sokerisuolattua lohta à la Pekka Terävä

    "Raikkaan mineraaliset, ranskalaiset Larochet ovat suosikkiviinejäni kalaruokien kanssa." Tutustu keittömestari Pekka Terävän reseptiin.
  • Katalonialainen Coca-piiras

    Paikallista ruokaa täydentää tietenkin paikallinen viini.
  • Kuhaa valkoviinissä ja Beurre Blanc

    Käytä valkoviiniä sekä kalan kypsennyksessä että kastikkeen valmistuksessa. Ja nauti tietenkin itse ruoan kanssa.
  • Lohta Cape Malay -tapaan ja avokado-mangosalsa

    Grillilohi saa viereensä mausteisen salsan. Eksoottista makumaailmaa tukee aromaattinen valkoviini.