Kana

Katso kana-, kalkkuna- ja linturuokareseptejä sekä täsmäviinisuositukset.

  • Kananacho-lautanen

    Valmista helposti herkullinen kana-pekoni-nachovuoka isonkin porukan illanviettoon.
  • Saltimbocca broilerista

    Salvialla ja Prosciutto-kinkulla höystetyn saltimboccan nimi tulee italian sanoista saltare eli hypätä ja bocca eli suu.
  • Dukkah-kana korianterikastikkeella

    Grillattu kana maistuu niin valko- kuin punaviinin kanssa. Dukkah-mauste on pohjoisafrikkalainen mausteseos, jota voi käyttää mihin ruoanlaittoon vaan.
  • Paahdettua maissikanaa, maissia ja polentaa

    Street Gastron maissikanalle sopivat rennot Chill Out -viinit tai Wine Spritzerit.
  • Kananpoikaa rapsakan ohran kera

    Keittiömestari Pekka Terävän kotimaisista raaka-aineista ammentava annos ihastuttaa erilaisilla purutuntumilla.
  • Kanasataytortillat

    Suomalaiseenkin makuun hyvin istuva Satay-kastike on kotoisin Indonesiasta. Mausteisen kanaruoan kanssa sopii aromaattinen valkoviini, joka pehmentää mukavasti ruoan mausteisuutta.
  • Klubileipä

    Klubileipä on klassikko, joka sopii myös vähän paremmaksi retkievääksi valko- tai kuohuviinin kera.
  • Ankkarillettes

    Rillette on ranskalaisesta keittöstä tuttu alkuruoka, jota nautitaan vaikkapa leivän päällä hillokkeen ja punaviinin kera.
  • Ankkawokki

    Wokki on nopeatekoista ruokaa, jossa on paljon kasviksia ja vähärasvaista lihaa. Itämainen maku saadaan tahnoilla ja kastikkeilla.
  • BBQ Broilerin siivet ja mozzarellasalaatti

    Wings eli siivet ja ribs eli kyljet ovat parasta grilliin laitettavaa, sillä luun vieressä liha on aina maukkaimmillaan.
  • Omenasorsa

    Sorsasta syntyy syksyinen juhlaruoka, jota täydentää hyvähappoinen ja keskitäyteläinen punaviini.