Kasvis

Tutustu kasvisruokien resepteihin ja viinisuosituksiin. Täysin vegaanit ohjeet on merkitty Vegaani-sanalla.

  • Pizza Fritta eli friteeratut minipizzat

    Ruokatoimittaja Mari Moilanen kävi valmistamassa maailman parasta pizzaa toscanalaisen Giovanni Santarpian opissa. Katso ohjeet ja nauti pizzasi Ruffino Chianti -punaviinin kanssa.
  • Lämmin juuressalaatti

    Terveellisen herkullinen juuressalaatti maistuu vaikkapa lounaana. Valitse viinikaveriksi uuden maailman elegantti ja keskitäyteläisen marjaisa Pinot Noir -punaviini.
  • Hollandaisekastike ja parsaa

    "Olen tehnyt hollandaisekastikkeen joskus 'oikealla' tavalla ja kokeiltuani tätä reseptiä en enää koskaan aio käyttää aikaani sen oikean version tekemiseen" Katso radio- ja tv-juontaja Anni Hautalan helppo hollandaisekastikkeen ohje Annin Ruokakirjasta.
  • Täytetyt munakoisot

    Munakoisot täytetään tomaattisella Härkis-täytteellä ja nautitaan Chill Out Riesling -luomuvalkoviinin kanssa. Kokeile Helppo olla Vege -ruokakirjan ohjetta.
  • Itämainen nuudelisalaatti

    Kevyt ja mukavasti mausteinen salaatti toimii raikkaan luomu-Rieslingin kanssa. Tutustu ruokatoimittaja Tiina Rantasen Härkis-reseptiin.
  • Viiden minuutin bataattikeitto

    Helppo ja nopea bataattikeitto saa täydennystä Härkiksestä eli proteiinipitoisesta härkäpapuvalmisteesta. Keiton pientä chilisyyttä tasapainottaa Chill Out Riesling -luomuvalkoviinin jäännössokeri. Kokeile Helppo olla Vege -ruokakirjan ohjetta.
  • Basilika-sitruunarisotto

    Ruokakirjailija Mari Moilasen ohjeella valmistat maailman parasta ja kauniin vaaleanvihreää basilikarisottoa. Valmistukseen sekä ruoan kanssa nautittavaksi sopii tietenkin Prosecco-viini.
  • Minisienipiiraat

    Suupalan kokoisen sienipiiraat valmistat nopeasti. Nauti Ballet-kuohuviinin kanssa.
  • Kurpitsarisotto alla Pasqua

    Näin teet maailman parasta risottoa! Ruokatoimittaja Mari Moilanen ihastui Veronan matkallaan Michelin-tähtikokki Davide Bottan tyyliin valmistaa risottoa. Kurpitsasose on vain yksi mauste - mielikuvitus on rajana, mitä haluat risottoon lisätä.
  • Hedelmäinen parmesansalaatti

    Ruokatoimittaja Mari Moilasen rapean ja raikkaan salaattiannoksen kylkeen sopii chileläinen Tarapacá-viini.
  • Punajuurikeittoa ja kylmää pikkusyötävää

    Punajuurikeitto on hyvä alkuruoka tai kevyt lounas talviseen ruokapöytään. Sen seuraan sopii kevyt, hieman viilennetty punaviini tai raikas valkoviini.
  • Dukkah - grillattu maalaisleipä

    Maalaisleipä saa upean aromin Dukkah-mausteseoksesta. Voit käyttää sitä myös salaattien mausteeksi.
  • Gigli fiorentini in crema di pomodori

    Kylmä kasvispasta tuo nopeasti keveyttä arkeen. Nauti Ruffino Chardonnay -valkoviinin kanssa.
  • Suolaiset sieniletut

    Kuohkeat letut saavat täytettä syksyn sienimetsästä. Nauti ne hieman runsaamman kuohuviinin kanssa.
  • Sienirisotto + Ruffino-viini

    Klassinen sienirisotto kaipaa vierelleen klassisen italialaisen viinin. Tutustu ohjeeseen ja viinisuositukseen!
  • Sitruunapasta

    Sitruunan aromikkain osa on kuoressa, joten sitä kannattaa raastaa ruokien joukkoon. Täydennä helppoa ja trendikästä sitruunapastaa tomaatilla ja kapriksilla ja nauti riittävän hapokkaan valkoviinin kanssa.
  • Miniquichet parsasta

    Herkullinen pikkusyötävä ihastuttaa ulkoasullaan ja maullaan. Nauti Suomen suosituimman ranskalaisen kuohuviinin kera.
  • Munakoiso-tomaattipiiras

    Munakoiso-tomaattipiiras on loistava valinta rennompiin illanistujaisiin.
  • Mustajuurta Pekka Terävän tyyliin

    Kokeile Olon ja Emon keittiömestari Pekka Terävän tapaa valmistaa muodikasta mustajuurta!
  • Palsternakkakeitto ja juustokakut

    Keittoihin sopii hyvin lämmin juusto. Tässä ohjeessa juustokakun rapeus kruunaa makuliiton.
  • Maa-artisokkakeittoa

    Maa-artisokka on maukas ja juhlava raaka-aine, jonka toimii parhaiten juuri keitoissa. Viimeistele munakoisokaviaarilla.