Kasvis

Tutustu kasvisruokien resepteihin ja viinisuosituksiin. Täysin vegaaniset ohjeet on merkitty Vegan-sanalla.

  • Meksikolainen salaatti

    Miedosti mausteinen vegesalaatti toimii Riesling-valkoviinin tai viinispritzerin kanssa.
  • Pizza Fritta eli friteeratut minipizzat

    Ruokatoimittaja Mari Moilanen kävi valmistamassa maailman parasta pizzaa toscanalaisen Giovanni Santarpian opissa. Katso ohjeet ja nauti pizzasi Ruffino Chianti -punaviinin kanssa.
  • Versosalaattia parmesaanikupissa

    Nämä finger foodit ihastuttavat ulkoasullaan. Nauti kuohu- tai roseviinin kanssa.
  • Kasvispyörykät & vihannesnuudeli

    Kevyt ja matala-alkoholinen Casal Garcia -valkoviini sopii hyvin mausteisille kasvispyöryköille.
  • Kantarellirisotto & Lindeman's Chardonnay

    Tuo ripaus syksyistä aurinkoa lasiin ja lautaselle! Australian klassikko-valkoviinin kypsä hedelmäisyys toimii täyteläisen sienirisoton kanssa.
  • Romeon kasvispasta

    Hurmaa rakkaasi! Herkullinen kasviskastike valmistetaan uunipellillä ja nautitaan pehmeän hedelmäisen Romeo & Julia -punaviinin kanssa.
  • Hedelmäinen sinihomejuustosalaatti ja pippurijogurtti

    Codorníun puolikuivan luomucavan makea omenaisuus ja mausteisuus sointuvat suolaisen makean annoksen makuihin erinomaisesti. Katso keittiömestari Arto Rastaan Viini-lehdelle suunnittelema resepti.
  • Lämmin juuressalaatti

    Terveellisen herkullinen juuressalaatti maistuu vaikkapa lounaana. Valitse viinikaveriksi elegantti ja keskitäyteläisen marjaisa Pinot Noir -punaviini.
  • Hollandaisekastike ja parsaa

    "Olen tehnyt hollandaisekastikkeen joskus 'oikealla' tavalla ja kokeiltuani tätä reseptiä en enää koskaan aio käyttää aikaani sen oikean version tekemiseen" Katso radio- ja tv-juontaja Anni Hautalan helppo hollandaisekastikkeen ohje Annin Ruokakirjasta.
  • Täytetyt munakoisot

    Munakoisot täytetään tomaattisella Härkis-täytteellä ja nautitaan Chill Out Riesling -luomuvalkoviinin kanssa. Kokeile Helppo olla Vege -ruokakirjan ohjetta.
  • Vuohenjuusto-mansikkaleipäset

    Suolaisen ja makean yhdistelmä toimii luonnollisen herkullisesti, kun yhdistät vuohenjuuston, mansikan ja Fresita-kuohuviinin.
  • Viiden minuutin bataattikeitto

    Helppo ja nopea bataattikeitto saa täydennystä Härkiksestä. Keiton pientä chilisyyttä tasapainottaa aromikkaan Chill Out Riesling -luomuvalkoviinin pieni jäännössokeri.
  • Basilika-sitruunarisotto

    Ruokakirjailija Mari Moilasen ohjeella valmistat maailman parasta ja kauniin vaaleanvihreää basilikarisottoa. Valmistukseen sekä ruoan kanssa nautittavaksi sopii tietenkin Prosecco-viini.
  • Minisienipiiraat

    Suupalan kokoisen sienipiiraat valmistat nopeasti. Nauti Ballet-kuohuviinin kanssa.
  • Kurpitsarisotto alla Pasqua

    Näin teet maailman parasta risottoa! Ruokatoimittaja Mari Moilanen ihastui Veronan matkallaan Michelin-tähtikokki Davide Bottan tyyliin valmistaa risottoa. Kurpitsasose on vain yksi mauste - mielikuvitus on rajana, mitä haluat risottoon lisätä.
  • Hedelmäinen parmesansalaatti

    Ruokatoimittaja Mari Moilasen rapean ja raikkaan salaattiannoksen kylkeen sopii chileläinen Tarapacá-viini.
  • Braai-leivät Etelä-Afrikasta

    Braai-leipä kuuluu eteläafrikkalaisiin grillijuhliin. Jokaisella grillimestarilla on oma ohjeensa. Täytetty leipä tulee grillata joko loppuhiilloksilla tai miedolla lämmöllä kaasugrillissä.
  • Dukkah - grillattu maalaisleipä

    Maalaisleipä saa upean aromin Dukkah-mausteseoksesta. Voit käyttää sitä myös salaattien mausteeksi.
  • Gigli fiorentini in crema di pomodori

    Kylmä kasvispasta tuo nopeasti keveyttä arkeen. Nauti Ruffino Chardonnay -valkoviinin kanssa.
  • Parsavaahto

    Tarjoa kupillinen parsavaahtoa alku- tai väliruokana ja nauti hapokkaan valkoviinin tai kuohuvan kera.