Kasvis

Tutustu kasvisruokien resepteihin ja viinisuosituksiin. Täysin vegaaniset ohjeet on merkitty Vegan-sanalla.

  • Pizza Fritta eli friteeratut minipizzat

    Ruokatoimittaja Mari Moilanen kävi valmistamassa maailman parasta pizzaa toscanalaisen Giovanni Santarpian opissa. Katso ohjeet ja nauti pizzasi Ruffino Chianti -punaviinin kanssa.
  • Vegaaninen laab-salaatti

    Makumatka Laosiin! Laab on täydellinen yhdistelmä suolaista, kirpeää, makeaa ja tulista. Tämä on superhelppo tehdä ja lopputuloksena on täydellisen raikas kesäruoka. Nauti SanPellegrino Rossa Aranciata -veriappelsiinivirvoitusjuoman kanssa.
  • Helpot hernepestopatongit

    Hernepestolla täytetyt patongit on versio perinteisemmistä valkosipulivoipatongeista – näissä maistuu kesä, sitruuna ja tuoreet yrtit. Katso Chocochili-blogin ohje SanPellegrino Limonatalle.
  • Chimichurri-vegejauhisburgerit

    Kesän parhaat burgerit täytetään itse tehdyillä vegejauhispihveillä, grillatulla persikalla ja chimihurrikastikkeella. Katso Chocochili-blogin Elinan vegaaninen burgeriohje Sanpellegrinon virvoitusjuomille.
  • Paahdettu munakoiso ja kookoskastike

    Huippukeittiömestari Tomi Björckin ruokakirja Björck & Aasia vie ruokamatkalle Aasian kulinaristisiin helmiin. Tämä kasvisannos on saanut inspiraationsa Filippiineiltä.
  • Kasvispyörykät & vihannesnuudeli

    Kevyt ja matala-alkoholinen Casal Garcia -valkoviini Portugalista sopii hyvin mausteisille kasvispyöryköille.
  • Kantarellirisotto & Lindeman's Chardonnay

    Tuo ripaus syksyistä aurinkoa lasiin ja lautaselle! Australian klassikko-valkoviinin kypsä hedelmäisyys toimii täyteläisen sienirisoton kanssa.
  • Romeon kasvispasta

    Hurmaa rakkaasi! Herkullinen kasviskastike valmistetaan uunipellillä ja nautitaan pehmeän hedelmäisen punaviinin kanssa.
  • Hedelmäinen sinihomejuustosalaatti ja pippurijogurtti

    Codorníun puolikuivan luomucavan makea omenaisuus ja mausteisuus sointuvat suolaisen makean annoksen makuihin erinomaisesti. Katso keittiömestari Arto Rastaan Viini-lehdelle suunnittelema resepti.
  • Lämmin juuressalaatti

    Terveellisen herkullinen juuressalaatti maistuu vaikkapa lounaana. Valitse viinikaveriksi elegantti ja keskitäyteläisen marjaisa Pinot Noir -punaviini.
  • Hollandaisekastike ja parsaa

    "Olen tehnyt hollandaisekastikkeen joskus 'oikealla' tavalla ja kokeiltuani tätä reseptiä en enää koskaan aio käyttää aikaani sen oikean version tekemiseen" Katso radio- ja tv-juontaja Anni Hautalan helppo hollandaisekastikkeen ohje.
  • Täytetyt munakoisot

    Munakoisot täytetään tomaattisella Härkis-täytteellä ja nautitaan Chill Out Riesling -luomuvalkoviinin kanssa. Kokeile Helppo olla Vege -ruokakirjan ohjetta.
  • Vuohenjuusto-mansikkaleipäset

    Suolaisen ja makean yhdistelmä toimii luonnollisen herkullisesti, kun yhdistät vuohenjuuston, mansikan ja Fresita-kuohuviinin.
  • Basilika-sitruunarisotto

    Ruokakirjailija Mari Moilasen ohjeella valmistat maailman parasta ja kauniin vaaleanvihreää basilikarisottoa. Valmistukseen sekä ruoan kanssa nautittavaksi sopii tietenkin Prosecco-viini.
  • Kurpitsarisotto

    Kurpitsasose on vain yksi mauste - mielikuvitus on rajana, mitä haluat risottoon lisätä. Pinnalle sopivat vaikkapa Prosciutto-kinkku sekä murskatut amarettikeksit.
  • Hedelmäinen parmesansalaatti

    Ruokatoimittaja Mari Moilasen rapean ja raikkaan salaattiannoksen kylkeen sopii chileläinen Tarapacá-viini.
  • Dukkah - grillattu maalaisleipä

    Maalaisleipä saa upean aromin Dukkah-mausteseoksesta. Voit käyttää sitä myös salaattien mausteeksi.
  • Pasta Arrabiata

    Klassinen tomaattikastike ja pasta toimivat parhaiten toscanalaisen Chianti-viinin kanssa, sillä sen hapokkuus toimii hyvin tomaatin hapokkuuden kanssa.