Liha

Tutustu liharuokien resepteihin ja viinisuosituksiin.

  • Grillatut karitsanvartaat 19 Crimes -tyyliin

    Marinoi karitsa ronskisti punaviinillä, rosmariinillä ja valkosipulilla. Nauti mausteisen 19 Crimes -aussiviinin kanssa. Tämä on kesän paras combo!
  • Mehevät tacot

    Mehevän hilloinen Tarapacá Gran Reserva Organic -luomupunaviini sopii mainiosti lammastacoille yrttisyytensä ja kevyen tammisuutensa ansiosta. "Latinalaiseen keittiöön kuuluvat oleellisesti Meksikosta kotoisin olevat tacot. Omissa versioissani täytteenä on kotimaista härkäpapua, lampaan jauhelihaa ja savoynkaalia." keittiöpäällikkö Ari Ruoho.
  • Flank steak ja avocado-paprikasalsa

    Täyteläisen Nederburg-punaviinin hienoisen savuiset aromit tukevat hyvin grillatun flank steak -pihvin makumaailmaa. Eteläafrikkalaisittain maustettu marinadi ja chilinen avocado-salsa tuovat särmää yhdistelmään.
  • Paholaisen hampparit

    Nämä hampurilaiset saavat tujauksen lempeää mausteisuutta itse tehdystä paholaisen hillosta. The Velvet Devil Merlot -viinin samettinen marjaisuus tasapainottaa mausteisuutta.
  • Mausteiset karitsan kareet & rosmariinijuurekset

    Karitsan kareet maustetaan granaattiomenasiirapilla ja hieman eksoottisimmilla mausteilla. Grillaa ja nauti täyteläisen samettisen The Velvet Devil Merlot -punaviinin kanssa.
  • Karitsanviulu yrttikuorrutteella

    Mehevä yrttikuorrutus antaa makua lihalle ja korostaa sen parhaita vivahteita yhdessä laadukkaan ja mehevän täyteläisen Tarapacá Gran Reserva Cabernet Sauvignon -punaviinin kanssa.
  • Peuranfileepihvit punaviini-hunajakastikkeessa

    Täyteläisen Nederburg Winemasters Shiraz -punaviinin tanniinit ja roseeksi kypsennetyn peuran fileen koostumus toimivat täydellisesti. Mukavan makeuden annokseen tuovat punaviini-hunajakastike sekä kanelilla maustettu bataattisose.

  • Poron sisäpaistia & paistettua puikulaa

    Keittiöpäällikkö Ari Ruoho: ”Litistetty ja voissa paistettu puikulaperuna täydentää talven juhlaruokaa, mehevää poron sisäpaistia. Murean lihan kruunaa rotevan täyteläinen Tarapacá Gran Reserva Cabernet Sauvignon.”
  • Paahdettua poronfileetä, juureksia ja tummaa fenkolinsiemenkastiketta

    Juhlat kaupungissa -menussa herkutellaan paahdetulla poronfileellä fenkolinsiemenkastikkeen kanssa. Nautintoa täydentää ryhdikkään tanniininen punaviini Wine Gallery Suomi 100.
  • Perinteinen tuhti ja tumma riistapata katajanmarjaperunoilla

    Juhlat maalla -menun pääruokana nautitaan riistapataa katajanmarjaperunoilla. Tuhtia riistan makua täydentää Wine Gallery Suomi 100 -punaviini Ranskan Bordeauxista.
  • Karitsatartar & lipstikkakreemi

    Tuoreen ja lähellä tuotetun karitsan lihasta valmistuu herkullinen tartar, jota täydentää aromikkaan pippurinen yrtti lipstikka.
  • Karitsan paahtopaistia kaalin kera

    Karitsa maistuu roseena täyteläisen Tarapacá-viinin kanssa. Valmista lisukkeeksi kaali-omenapaistos.
  • Haudutettua karitsan niskaa, paistettua varhaiskaalia & paahdettu valkosipulikastike

    Yksi keittiömestari Ari Ruohon suosikkiruoista on pitkään haudutettu karitsan niska. Tarjoile täyteläisen Tarapaca Gran Reserva -punaviinin kanssa.
  • Porotartar

    Tutustu ruokatoimittaja Mari Moilasen reseptiin ja nauti pienet juhlavat suupalat Suomen suosituimman ranskalaisen kuohuviinin kera.
  • Mustikkainen poromousseleipänen

    Blossa-glögin makeus toimii hyvin suolaisen poromoussen kanssa.
  • Haudutetut härän ribsit ja sienirisotto

    Valmista ja nauti vaikkapa sunnuntai-päivällisellä Nederburg-punaviinin ja ystävien kanssa.
  • Sisäfilepihvi vuohenjuustolla ja pähkinä-taatelisalaattia

    Tarjoile sisäfilepihvi lämmitetyn vuohenjuuston kera. Kunnon pihvi vaatii kaverikseen täyteläisen ja tanniinisen punaviinin.
  • Taikinoitu karjalanpaisti

    Suomalainen karjalanpaisti on perinneruokaa parhaimmillaan. Peitä paisti rapealla taikinakannella ja nauti se leivän tapaan tai kasta mehevään padan liemeen.
  • Teriyaki-härkää ja seesamilla maustettuja vihannesnuudeleita

    Mausteisen nuudeliruoan viinikaveriksi sopii aromaattinen valkoviini tai kevyempi punaviini.
  • Tournedos-pihvi serrano-kinkulla

    Klassinen pihvien kuningas saa serrano-kinkusta herkullisen kääreen ympärilleen.
  • Wellingtonin pihvi hirven ulkofileestä

    Wellingtonin pihvi on yksi maailman klassisimpia liharuokia. Tämä liharuoka ei kaipaa perunaa seurakseen, sillä taikina toimii sen tilalla.