Mansikka-mascarponekakku
Herkullinen mansikka-mascarponekakku kostutetaan Fresita-kuohuviinillä.
KAKKUPOHJA
AINEKSET
0,5 dl vehnäjauhoja
1 dl tummaa kaakaojauhetta
1 dl tummaa kaakaojauhetta
2 reilua rkl maizenaa
1 tl leivinjauhetta
8 keltuaista
5 valkuaista
1 dl sokeria
VALMISTUSOHJEET
Vatkaa keltuaiset ja puolet sokerista vaahdoksi. Vatkaa myös valkuaiset ja toinen puoli sokerista kovaksi vaahdoksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja vatkaa ne keltuaisvaahdon joukkoon. Nostele valkuaisvaahto joukkoon nuolijalla käännellen.
Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja tasoita se lastalla.
Paista 180 asteisessa uunissa n. 8 minuuttia. Kumoa kypsä levy sokeroidulle leivinpaperille, poista paperi ja jätä leivinliina päälle pohjan päälle ettei se kuivu.
TÄYTE
AINEKSET
500 g mascarpone-tuorejuustoa
2 dl kuohukermaa
0,5-1 dl sokeria
1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
2 l tuoreita mansikoita
Fresita-kuohuviiniä kostutukseen
VALMISTUSOHJEET
Vatkaa kerma vaahdoksi ja yhdistä se mascarponen joukkoon. Mausta sokerilla, sitruunamehulla sekä raastetulla kuorella.
Viipaloi puolet mansikoista ja sekoita joukkoon yksi kolmannes mascarponevaahdosta. Jätä vaahdosta kaksi kolmannesta kuorrutukseen.
Leikkaa kakkulevystä 2 yhtä suurta pyöreää palaa. Nosta toinen lautaselle tai vadille ja kostuta pohja Fresitalla.
Lusikoi päälle täyte ja nosta päälle toinen levy. Kostuta sekin Fresitalla ja lusikoi päälle loput mascarponevaahdot. Levitä kuorrutus tasaisesti kakun pinnalle ja reunoille.
Viipaloi loput mansikat ja koristele kakku.