Vadelma-sitruunakuppikakut kuohuviinikuorrutteella

Näiden ystävänpäivän kuppikakkujen pohja on todella mehevä ja raikas. Kuorrutteen kuohuviini pehmentää sekä raikastaa voikreemiä. Katso Koko Suomi leipoo -ohjelmasta tutun Liisan herkullinen ohje!

Vadelma-sitruunakuppikakut kuohuviinikuorrutteella
logo

8+ HLÖ

logo

1 h 0 min

Minkä kuohuviinin sinä valitsisit näiden kuppikakkujen kanssa?

Katso kolme suositustamme ohjeen lopusta! Löydät kuohuviinit Alkosta sekä normikokoisessa 75 cl:n pullossa että näppärässä 20 cl:n piccolokoossa.

Pohja

AINEKSET

  • 125 g voita

  • 2 dl sokeria

  • 2 tl vaniljasokeria

  • 1 sitruunan raastettu kuori

  • 2 kananmunaa

  • 4 dl vehnäjauhoja

  • 2 tl leivinjauhetta

  • 1½ dl maustamatonta jogurttia

  • 100 g pakastevadelmia

VALMISTUSOHJEET

    1. Aseta paperiset muffinssivuoat muffinssipellille tai tavalliselle uunipellille. Vaahdota huoneenlämpöinen voi, sokerit ja sitruunan kuori kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksi kerrallaan huolellisesti vatkaten.

    2. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja kääntele taikinaan. Lisää jogurtti ja sekoita tasaiseksi. Kääntele joukkoon rouhitut pakastevadelmat.

    3. Jaa taikina vuokiin ja paista 175 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes kakkuun painettuun puutikkuun ei tartu enää taikinaa.

Kostutus

AINEKSET

  • 1 sitruunan mehu

  • 1 dl tomusokeria

VALMISTUSOHJEET

    1. Valmista kostutusliemi sekoittamalla sitruunan mehu ja tomusokeri yhteen. Valele pohjat kostutusliemellä heti paiston jälkeen. Anna liemen imeytyä hetki ja siirrä pohjat ritilälle jäähtymään.

Kuorrute

AINEKSET

  • 150 g voita

  • 4 dl tomusokeria

  • 2 tl vaniljasokeria

  • ½ dl Fresita, Blue Nun tai Canti-kuohuviiniä

  • (punaista, geelimäistä elintarvikeväriä)

  • syötäviä koristehelmiä

VALMISTUSOHJEET

    1. Vatkaa huoneenlämpöinen voi kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi joukkoon tomusokeri ja vaniljasokeri ja jatka vatkaamista muutama minuutti. Lisää kuohuviini ja halutessasi hieman punaista elintarvikeväriä. Vatkaa tasaiseksi ja siirrä pursotinpussiin.

    2. Pursota kuorrutteesta ruusuke jokaiselle kuppikakulle. Viimeistele koristerakeilla ja tarjoa ystävälle raikkaan kuohuviinin kanssa!

Liisa Westerberg

Resepti ja kuva: Liisa Westerberg

Liisa Westerberg on leivontakirjailija ja ruokakuvaaja, joka pitää suosittua Makeaa-leivontablogia. Leivonnassa Liisalle tärkeintä on aidot ja herkulliset maut. Hyvistä raaka-aineista syntyy Liisan keittiössä niin trendikkäitä uutuusherkkuja kuin tuunattuja klassikoitakin.

Tutustu makeaa.fi -leivontablogiin>

kuohuviinilasit ja pullo

Inspiroidutko kuohuviineistä?

Kattavasta kuohuviinioppaastamme löydät viinitärpit eri tilanteisiin, perusteet erilaisista kuohuviinityyleistä sekä vinkit kuohuviinipullon jäähdyttämiseen, avaamiseen, tarjoiluun ja nauttimiseen.

Tutustu kuohuviinioppaaseen >>