Minipizzat

Pizzakemuissa kukin valitsee oman pizzan ja lasin täytteensä. Pizza sopii myös kesän rentoihin grillijuhliin, sillä se on helppo valmistaa kuumassa grillissä pizzakiven päällä.
Minipizzat + viinisuositus
Porsas Porsas Porsas
Äyriäiset Äyriäiset Äyriäiset
8+ HLÖ
45-60 MIN
TAIKINA
2 ½ dl vettä
25 g hiivaa
suolaa
½ dl öljyä
5 dl hiivaleipäjauhoja
NOPEA TOMAATTIKASTIKE
1 dl paseerattua tomaattikastiketta
2 rkl tomaattipyreetä
nippu basilikaa
1 valkosipuli
suolaa
mustapippuri
TÄYTEVAIHTOEHTOJA
ilmakuivattua kinkkua ja kirsikkatomaattia
artisokansydämiä ja oliiveja
katkarapuja ja simpukoita
salamia ja paprikaa
mozzarellaa ja kirsikkatomaatteja
Annoksia 20
1 Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Murenna ja liuota joukkoon huoneenlämpöinen hiiva.
2 Lisää muut ainekset ja vaivaa taikina käsin tai monitoimikoneessa. Anna taikinan kohota noin 20 minuuttia.
3 Tee sillä välin tomaattikastike sekoittamalla kaikki ainekset toisiinsa ja ajamalla sen tehosekoittimella tasaiseksi.
4 Ota taikinasta pieniä paloja ja kauli ne pieniksi pyöreiksi pizzoiksi. Täytä pizzapohjat. Sivele pohjille tomaattisosetta ja haluamasi täyte.
5 Paista 250-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia tai 350-asteisessa grillissä pizzakiven päällä noin 5 minuuttia.

Vinkki!

Jos haluat tehdä todella hyvän pizzapohjan, käytä valmistuksessa italialaisia "00" ammattilaispizzajauhoja.

Annoksia 20
1 Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Murenna ja liuota joukkoon huoneenlämpöinen hiiva.
2 Lisää muut ainekset ja vaivaa taikina käsin tai monitoimikoneessa. Anna taikinan kohota noin 20 minuuttia.
3 Tee sillä välin tomaattikastike sekoittamalla kaikki ainekset toisiinsa ja ajamalla sen tehosekoittimella tasaiseksi.
4 Ota taikinasta pieniä paloja ja kauli ne pieniksi pyöreiksi pizzoiksi. Täytä pizzapohjat. Sivele pohjille tomaattisosetta ja haluamasi täyte.
5 Paista 250-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia tai 350-asteisessa grillissä pizzakiven päällä noin 5 minuuttia.

Vinkki!

Jos haluat tehdä todella hyvän pizzapohjan, käytä valmistuksessa italialaisia "00" ammattilaispizzajauhoja.

TAIKINA
2 ½ dl vettä
25 g hiivaa
suolaa
½ dl öljyä
5 dl hiivaleipäjauhoja
NOPEA TOMAATTIKASTIKE
1 dl paseerattua tomaattikastiketta
2 rkl tomaattipyreetä
nippu basilikaa
1 valkosipuli
suolaa
mustapippuri
TÄYTEVAIHTOEHTOJA
ilmakuivattua kinkkua ja kirsikkatomaattia
artisokansydämiä ja oliiveja
katkarapuja ja simpukoita
salamia ja paprikaa
mozzarellaa ja kirsikkatomaatteja
Lisää muistilistaan