Pizzakemuissa kukin valitsee oman pizzan ja lasin täytteensä. Pizza sopii myös kesän rentoihin grillijuhliin, sillä se on helppo valmistaa kuumassa grillissä pizzakiven päällä.
Jos haluat tehdä todella hyvän pizzapohjan, käytä valmistuksessa italialaisia "00" ammattilaispizzajauhoja.
Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Murenna ja liuota joukkoon huoneenlämpöinen hiiva.
Lisää muut ainekset ja vaivaa taikina käsin tai monitoimikoneessa. Anna taikinan kohota noin 20 minuuttia.
Tee sillä välin tomaattikastike sekoittamalla kaikki ainekset toisiinsa ja ajamalla sen tehosekoittimella tasaiseksi.
Ota taikinasta pieniä paloja ja kauli ne pieniksi pyöreiksi pizzoiksi. Täytä pizzapohjat. Sivele pohjille tomaattisosetta ja haluamasi täyte.
Paista 250-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia tai 350-asteisessa grillissä pizzakiven päällä noin 5 minuuttia.
Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Murenna ja liuota joukkoon huoneenlämpöinen hiiva.
Lisää muut ainekset ja vaivaa taikina käsin tai monitoimikoneessa. Anna taikinan kohota noin 20 minuuttia.
Tee sillä välin tomaattikastike sekoittamalla kaikki ainekset toisiinsa ja ajamalla sen tehosekoittimella tasaiseksi.
Ota taikinasta pieniä paloja ja kauli ne pieniksi pyöreiksi pizzoiksi. Täytä pizzapohjat. Sivele pohjille tomaattisosetta ja haluamasi täyte.
Paista 250-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia tai 350-asteisessa grillissä pizzakiven päällä noin 5 minuuttia.
Testaa Jukka Salmisen Parempaa pizzaa kotona -ruokakirjan simppeliä pizzaohjetta, joka on saanut inspiraation voi-salviapastasta. "Minusta pizza on parhaimmillaan yksinkertaisilla makuyhdistelmillä tehtynä." Nauti Prosecco-kuohuviinin kanssa.
Katso reseptiHerkkutateista syntyy syksyinen Porcini-pizza, mutta voit käyttää myös muita sieniä sesongin mukaan. Tomaattikastiketta ei tarvita, jolloin sienten luonnollinen maku tulee parhaiten esiin. Tutustu Jukka "Slicemonger" Salmisen pizzavinkkeihin!
Katso reseptiPizzan kanssa nautitaan tietenkin italialaista viiniä, naturalmente! Mutta millaista, kurkkaa viinisuosituksemme erilaisille pizzoille.
Lue lisääNapolilainen huippupizzaiolo eli pizzamestari Giovanni Santarpia tietää parhaiten mikä on hyvän pizzan salaisuus: yksinkertaiset ja selkeät raaka-aineet ja taikinan huolellinen valmistaminen. Testaa pizza sekä viinivinkit!
Lue lisää