Pasta

Katso pastareseptit ja viininvinkit kullekin ohjeelle.

  • Caponata-kastike pastalle

    Italialainen caponata-kastike valmistetaan maukkaista vihanneksista ja nautitaan italialaisten Ruffino-viinien kanssa. "Pitkään haudutettu tomaattinen kastike on parasta lohturuokaa mitä tiedän" – kokki ja ruokakirjailija Teresa Välimäki.
  • Julian lihapasta

    Tällä pastalla selätetään nälkä! Nauti entrecote-pihvistä valmistettu pasta hedelmäisen punaviinin kanssa.
  • Romeon kasvispasta

    Hurmaa rakkaasi! Herkullinen kasviskastike valmistetaan uunipellillä ja nautitaan pehmeän hedelmäisen punaviinin kanssa.
  • Sitruuna-kermapasta

    "Rakastan nopeita ja helppoja pastoja. Mitä vähemmän raaka-aineita, sen parempi tuntuu olevan."
  • Pasta Arrabiata

    Klassinen tomaattikastike ja pasta toimivat parhaiten toscanalaisen Chianti-viinin kanssa, sillä sen hapokkuus toimii hyvin tomaatin hapokkuuden kanssa.
  • Sitruunapasta

    Sitruunan aromikkain osa on kuoressa, joten sitä kannattaa raastaa ruokien joukkoon. Täydennä helppoa ja raikasta sitruunapastaa tomaatilla ja kapriksilla ja nauti riittävän hapokkaan valkoviinin kanssa.
  • Karitsanpaistitagliatelle

    Kun maustat pastakastikkeen punaviinillä, se keittyy kasaan, tiivistyy maukkaaksi ja haihduttaa pois alkoholin valmistuksen aikana.
  • Gigli fiorentini in crema di pomodori

    Kylmä kasvispasta tuo nopeasti keveyttä arkeen. Nauti italialaisen Ruffino-viinin kanssa.
  • Mamman lihapullapasta

    Rusinoita ja pinjansiemeniä sisältävät lihapullat tomaattikastikkeessa ovat parhaimmillaan keskitäyteläisen punaviinin kanssa.