Katso punaviinikauden aloituksen suosikit

Syksyllä lasiin kannattaa kaataa mukavan täyteläistä ja helposti lähestyttävää punaviiniä. Tutustu suosituksiin!
Casal Garcia Douro Red

Wolf Blass Red Label Shiraz Cabernet

Todellinen aussi-klassikko on sekoite Shiraz sekä Cabernet Sauvignon -rypälelajikkeita. Hinta-laatusuhteeltaan loisto-ostos on maultaan melko täyteläinen ja toimii monipuolisesti erilaisten liharuokien kanssa.

"Australialainen Wolf Blass on hintaluokkansa parhaita pihvin piristäjiä. Loisto-ostos medium-kypsäksi paistetun jauhelihapihvin tai kokolihapihvin seuraan, ja sopii poronkäristykselle ja riistallekin.

Melko täyteläisen ja kypsän viinin maussa on mustaherukkaa, kirsikkaa ja yrttistä mausteisuutta. Suutuntuma on napakoiden tanniinien ansiosta ryhdikäs. Jälkimaussa on savua ja kirpeitä metsämarjoja." Glorian ruoka&viini 8/2019

Casal Garcia Douro Red

Portugalilaisten viinien suosio kasvaa kovaa vauhtia!

Tämä täyteläinen ja keskitanniininen punaviini tulee kauniilta ja arvostetulta Douron viinilueelta Pohjois-Portugalista. Siinä on erinomainen hinta-laatusuhde.

Tasapainoisen hedelmäinen ja marjaisa seurusteluviini sopii illanistujaisiin vaikkapa pizzan tai juustojen kanssa. Se toimii myös liharuokien, mutta myös tuhdimpien kasvisruokien kuten härkis-ragun kanssa. Katso portugalilaisten petiscojen ohje.

Psst! Casal Garcia -viinitalon raikas rosee palkittiin tänä vuonna Viinilehden Vuoden roseeviininä.

notre dame punaviini

Notre Dame de Cousignac Parcelle du Nord

Mikä onkaan ihanampaa kuin käpertyä syksyllä viltin alle kirjan kanssa ja kaataa lasiin laadukasta ranskalaista punaviiniä.

Yhdistä täyteläisen silkkiseen ja mehevän rehevään sekä todella tummanpunaiseen ja intensiiviseen luomuviiniin viipale puolipehmeää, tuhkaraitaista Morbier-juustoa. Ah oui, c’est bon! Notre Dame sopii toki myös tuhdeille liha- ja riistaruoille.

Tähän luomuviiniin ei ole valmistuksen yhteydessä lisätty rikkidioksidia eli sulfiitteja, joten se sisältää vain viinissä luontaisesti syntyviä sulfiitteja.

Finca Las Moras Black Label Malbec

Jos pidät voimakkaammista punaviineistä, tämä mehevän täyteläinen ja tuhti argentiinalainen Malbec-rypäleestä valmistettu viini on testaamisen arvoinen. Sitä valmistetaan vuosittain vain rajoitettu erä huolella käsin poimituista rypäleistä.

Mustaherukkaisessa ja kypsän hedelmäisessä maussa löytyy syvyyttä. Nautiskele sellaisenaan tai runsaiden liharuokien kuten pippuripihvin tai kypsien kovien juustojen kuten Goudan kanssa.

Viinilehti on antanut viinille 4 tähteä = Harmoninen, laadultaan erinomainen. Ja hinta-laatusuhteeltaan arvion Edullinen ostos.