Äyriäispaella

Tässä paella-reseptissä toteutuu hyvin perussääntö - samaa viiniä ruokaan ja ruokajuomaksi.
Äyriäispaella + viinisuositus
Äyriäiset Äyriäiset Äyriäiset
6-8 HLÖ
+ 60 MIN
AINEKSET
0,3 kg avorio-risottoriisiä
4 scampin pyrstöä
20 sinisimpukkaa
2 kuutioitua tomaattia sekä 2 dl tomaattimurskaa
2 hienonnettua shalottisipulia
2 hienonnettua valkosipulin kynttä
sahramia
oliiviöljyä (reilusti)
suolaa
valkopippuria
5 dl valkoviiniä
1 Aloita kuulottamalla riisi, sipuli sekä sahrami öljyssä. Lisää joukkoon valkoviini sekä tomaattimurska, ja hauduta noin kymmenen minuutin ajan.
2 Lisää joukkoon sinisimpukat sekä äyriäiset ja jatka hauduttamista noin viiden minuutin ajan. Kun simpukat ovat kypsiä, lisää joukkoon tomaattikuutiot.
3 Mausta oman maun mukaan suolalla, pippurilla sekä persiljalla.
1 Aloita kuulottamalla riisi, sipuli sekä sahrami öljyssä. Lisää joukkoon valkoviini sekä tomaattimurska, ja hauduta noin kymmenen minuutin ajan.
2 Lisää joukkoon sinisimpukat sekä äyriäiset ja jatka hauduttamista noin viiden minuutin ajan. Kun simpukat ovat kypsiä, lisää joukkoon tomaattikuutiot.
3 Mausta oman maun mukaan suolalla, pippurilla sekä persiljalla.
AINEKSET
0,3 kg avorio-risottoriisiä
4 scampin pyrstöä
20 sinisimpukkaa
2 kuutioitua tomaattia sekä 2 dl tomaattimurskaa
2 hienonnettua shalottisipulia
2 hienonnettua valkosipulin kynttä
sahramia
oliiviöljyä (reilusti)
suolaa
valkopippuria
5 dl valkoviiniä
Lisää muistilistaan