Jättirapuja ja vaniljavoipastaa

Vaniljaisen rapupastan seuraksi sopivat raikkaat ja riittävän hapokkaat valkoviinit.
Jättirapuja ja vaniljavoipastaa
Äyriäiset Äyriäiset Äyriäiset
4 HLÖ
15-30 MIN
AINEKSET
12–16 pakastettua, raakaa jättikatkarapua
500 g spagettia
vettä, suolaa
VANILJAVOI
125 g voita
1 vaniljatanko
1 1/2 dl parmesaania
1/2 dl silputtua lehtipersiljaa
1/2 tl suolaa
vastarouhittua mustapippuria
Valmistusohjeet:
1 Sulata jättikatkaravut.
2 Valmista vaniljavoi: Silppua lehtipersilja. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja mausta se reippaasti suolalla ja pippurilla. Lisää voivaahtoon silputtu persilja ja halkaistun vaniljatangon sisus.
3 Ota 2 rkl vaniljavoita sivuun jättirapujen pariloimista varten. Sekoita parmesaaniraaste loppuun vaniljavoihin.
4 Keitä pasta reilulla suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
5 Paista jättikatkaravut parilapannulla vaniljavoissa pastan kiehuessa. Valuta pasta.
6 Laita pasta kulhoon vaniljavoin kanssa ja sekoita kunnes voi sulaa. Jaa se annoslautasille ja pane jokaiseen annokseen 3–4 tulikuumaa jättikatkarapua. Tarjoa heti.
Resepti

ruokatoimittaja Tiina Rantanen

Valmistusohjeet:
1 Sulata jättikatkaravut.
2 Valmista vaniljavoi: Silppua lehtipersilja. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja mausta se reippaasti suolalla ja pippurilla. Lisää voivaahtoon silputtu persilja ja halkaistun vaniljatangon sisus.
3 Ota 2 rkl vaniljavoita sivuun jättirapujen pariloimista varten. Sekoita parmesaaniraaste loppuun vaniljavoihin.
4 Keitä pasta reilulla suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
5 Paista jättikatkaravut parilapannulla vaniljavoissa pastan kiehuessa. Valuta pasta.
6 Laita pasta kulhoon vaniljavoin kanssa ja sekoita kunnes voi sulaa. Jaa se annoslautasille ja pane jokaiseen annokseen 3–4 tulikuumaa jättikatkarapua. Tarjoa heti.
Resepti

ruokatoimittaja Tiina Rantanen

AINEKSET
12–16 pakastettua, raakaa jättikatkarapua
500 g spagettia
vettä, suolaa
VANILJAVOI
125 g voita
1 vaniljatanko
1 1/2 dl parmesaania
1/2 dl silputtua lehtipersiljaa
1/2 tl suolaa
vastarouhittua mustapippuria
Lisää muistilistaan