Korianteripestolla kuorrutetut vihersimpukat

Pestolla kuorrutetut simpukat ovat tyylikäs alkupala kuohuviinin kanssa.
Korianteripestolla kuorrutetut vihersimpukat
Äyriäiset Äyriäiset Äyriäiset
4 HLÖ
15-30 MIN
AINEKSET
20–24 vihersimpukkaa
KORIANTERIPESTO
1 dl pinjansiemeniä
1 ruukku korianteria
1 ruukku lehtipersiljaa
2–3 valkosipulinkynttä
1 dl parmesaaniraastetta
1 dl neitsytoliiviöljyä
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
1 Tee ensin korianteripesto. Paahda pinjansiemenet paistinpannulla. Hienonna yrtit ja valkosipulinkynnet monitoimikoneessa. Lisää pinjansiemenet ja parmesaani. Käytä konetta hetki ja ja lisää öljy ohuena nauhana koneen käydessä. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
2 Nosta simpukat kuorineen uunipannulle. Pane jokaiselle simpukalle lusikallinen korianteripestoa.
3 Kuorruta simpukoita 250-asteisen uunin grillivastuksen alla muutaman minuutin ajan eli kunnes juusto saa hieman väriä. Tarjoa heti.
Resepti ja kuva Lauantaina lautasella -kirja, ruokatoimittaja Tiina Rantanen / valokuvaaja Timo Viljakainen
1 Tee ensin korianteripesto. Paahda pinjansiemenet paistinpannulla. Hienonna yrtit ja valkosipulinkynnet monitoimikoneessa. Lisää pinjansiemenet ja parmesaani. Käytä konetta hetki ja ja lisää öljy ohuena nauhana koneen käydessä. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
2 Nosta simpukat kuorineen uunipannulle. Pane jokaiselle simpukalle lusikallinen korianteripestoa.
3 Kuorruta simpukoita 250-asteisen uunin grillivastuksen alla muutaman minuutin ajan eli kunnes juusto saa hieman väriä. Tarjoa heti.
Resepti ja kuva Lauantaina lautasella -kirja, ruokatoimittaja Tiina Rantanen / valokuvaaja Timo Viljakainen
AINEKSET
20–24 vihersimpukkaa
KORIANTERIPESTO
1 dl pinjansiemeniä
1 ruukku korianteria
1 ruukku lehtipersiljaa
2–3 valkosipulinkynttä
1 dl parmesaaniraastetta
1 dl neitsytoliiviöljyä
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
Lisää muistilistaan