Pestolla kuorrutetut simpukat ovat tyylikäs alkupala kuohuviinin kanssa.
Espanja | Pirteä & Hedelmäinen
5,98 €
Tee ensin korianteripesto. Paahda pinjansiemenet paistinpannulla. Hienonna yrtit ja valkosipulinkynnet monitoimikoneessa. Lisää pinjansiemenet ja parmesaani.
Käytä konetta hetki ja ja lisää öljy ohuena nauhana koneen käydessä. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Nosta simpukat kuorineen uunipannulle. Pane jokaiselle simpukalle lusikallinen korianteripestoa.
Kuorruta simpukoita 250-asteisen uunin grillivastuksen alla muutaman minuutin ajan eli kunnes juusto saa hieman väriä. Tarjoa heti.
Lauantaina lautasella -kirja, ruokatoimittaja Tiina Rantanen / valokuvaaja Timo Viljakainen
Nämä herkulliset simpukat on maustettu Cape Malayn tapaan, eli erilaisilla mausteilla ja kookosmaidolla.
Katso reseptiTapakset kuten erilaiset espanjalaiset makkarat ja manchego-juusto ovat pääosissa ruokakirjailija Tiina Rantasen tapaslautasella.
Katso reseptiMarinoiduissa silakoissa on raikas maku. Tarjoile ne alkupalana vaalean leivän kera.
Katso reseptiHuippukokki Tomi Björckin uusin ruokakirja Björck & Aasia vie ruokamatkalle Aasian kulinaristisiin helmiin. Tämä kaunis lohta ja kuhaa sisältävä ceviche on saanut inspiraationsa Filippiineiltä.
Katso resepti