Korianteripestolla kuorrutetut vihersimpukat

Pestolla kuorrutetut simpukat ovat tyylikäs alkupala kuohuviinin kanssa.

Korianteripestolla kuorrutetut vihersimpukat
logo

4 HLÖ

logo

0 h 30 min

Korianteripesto

AINEKSET

  • 1 dl pinjansiemeniä

  • 1 ruukku korianteria

  • 1 ruukku lehtipersiljaa

  • 2–3 valkosipulinkynttä

  • 1 dl parmesaaniraastetta

  • 1 dl neitsytoliiviöljyä

  • ripaus suolaa

  • ripaus mustapippuria

VALMISTUSOHJEET

    1. Tee ensin korianteripesto. Paahda pinjansiemenet paistinpannulla. Hienonna yrtit ja valkosipulinkynnet monitoimikoneessa. Lisää pinjansiemenet ja parmesaani.

    2. Käytä konetta hetki ja ja lisää öljy ohuena nauhana koneen käydessä. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Simpukat

AINEKSET

  • 20–24 vihersimpukkaa

VALMISTUSOHJEET

    1. Nosta simpukat kuorineen uunipannulle. Pane jokaiselle simpukalle lusikallinen korianteripestoa.

    2. Kuorruta simpukoita 250-asteisen uunin grillivastuksen alla muutaman minuutin ajan eli kunnes juusto saa hieman väriä. Tarjoa heti.

Resepti ja kuva

Lauantaina lautasella -kirja, ruokatoimittaja Tiina Rantanen / valokuvaaja Timo Viljakainen