Kesäiltojen hämärtyessä on aika kutsua hyvät ihmiset koolle rapukesteihin. Näin keität kotimaiset jokiravut oikeaoppisesti.
8+ HLÖ
Tarkista, että ravut ovat elossa ja pese ne huolella. Anna rapujen levähtää hetki kädenlämpöisessä vedessä. Tämä ehkäisee saksien irtoamisen.
Lisää kiehuvaan veteen suola, sokeri ja yksi tillipuntti. Kaada ravut voimakkaasti kiehuvaan veteen ja keitä 3 minuuttia siitä, kun vesi on alkanut uudelleen kiehua.
Nosta ravut varovasti astiaan ja kaada keitinliemi rapujen päälle. Poista kiehunut tillipuntti ja lisää uusi liemen joukkoon. Jäähdytä ravut liemessään jääkaapissa mahdollisimman nopeasti. Tarjoile seuraavana päivänä paahtoleivän ja tillisilpun kanssa.
ruokatoimittaja Tiina Rantanen
Rapujuhlia voi viettää monella eri tapaa. Riippuen muista ruokalajeista rapuja nautitaan muutamasta kappaleesta alkaen aina kokonaiseen ateriaan asti. Tärkeää onkin valita sopivat viinit niin ravuille kuin muille juhlapöydän antimille.
Lue lisääClément Pierlot, Pommeryn kymmenes chef de cave, vie meidät tutkimusmatkalle samppanjan sydämeen ja kertoo salat Viinilehden Vuoden Samppanja 2024 Pommery Brut Royalin takana.
Lue lisääMillaista viiniä elokuun illanviettoihin? Katso TOP 3 viinivinkit kuohu-, valko- ja roseeviinin ystävälle.
Lue lisääKeittiömestari Ina Niinikedon rapumenussa nautitaan rapujen lisäksi kokonaisina keitettyjä latva-artisokkia, joita dipataan itsetehtyihin kastikkeisiin ja nautitaan juustopiirakan sekä ranskalaisen Laroche-valkoviinin kanssa.
Katso resepti