Rapukeitto saaristoleipälastuilla

Itsetehdystä rapuliemestä valmistuu aromikkaita keittoja.
Äyriäiset Äyriäiset Äyriäiset
4 HLÖ
20 keitettyä rapua
RAPULIEMI
nokare voita
1 salottisipuli
rapujen kuoret
puolikas chilipalko
1 timjaminoksa
6 dl vettä
tillin varsia
1 sokeripala
RAPUKEITTO
3 rkl voita
2 rkl vehnäjauhoja
6 dl rapulientä
2 dl kermaa
1 rkl Nobleza Medium Dry Sherrya
ripaus cayennepippuria
(suolaa)
tilliä
ravun pyrstö- ja saksilihat
1 Kuori ensin ravut ja säästä niistä pyrstö- ja saksilihat keittoa varten. Käytä kuoret ja jalat liemeen.
2 Silppua salottisipuli ja kuullota sipulisilppu voissa.
3 Mittaa liemiainekset kattilaan ja keitä puolisen tuntia. Siivilöi liemi.
4 Sulata voi kattilassa ja lisää jauhot. Kiehauta voi-jauhoseos, mutta älä ruskista. Lisää liemi kattilaan kokoajan hyvin sekoitellen. Lisää sitten sherry ja muut mausteet.
5 Lopuksi vaahdota kerma ja sekoita se varovasti keittoon. Tarkista suola ja mausteet.
6 Jaa keitto lautasille, lisää ravun pyrstö- ja saksilihat ja tilliä.
7 Koristeeksi voit tehdä saaristolaisleivästä pieniä krutonkeja. Leikkaa leivästä ohuita viipaleita ja kuivaa ne 150 asteisessa uunissa 15 minuuttia. Murskaa sormin pieniä paloja keiton pinnalle.
Resepti: kokki Aki Wahlman
1 Kuori ensin ravut ja säästä niistä pyrstö- ja saksilihat keittoa varten. Käytä kuoret ja jalat liemeen.
2 Silppua salottisipuli ja kuullota sipulisilppu voissa.
3 Mittaa liemiainekset kattilaan ja keitä puolisen tuntia. Siivilöi liemi.
4 Sulata voi kattilassa ja lisää jauhot. Kiehauta voi-jauhoseos, mutta älä ruskista. Lisää liemi kattilaan kokoajan hyvin sekoitellen. Lisää sitten sherry ja muut mausteet.
5 Lopuksi vaahdota kerma ja sekoita se varovasti keittoon. Tarkista suola ja mausteet.
6 Jaa keitto lautasille, lisää ravun pyrstö- ja saksilihat ja tilliä.
7 Koristeeksi voit tehdä saaristolaisleivästä pieniä krutonkeja. Leikkaa leivästä ohuita viipaleita ja kuivaa ne 150 asteisessa uunissa 15 minuuttia. Murskaa sormin pieniä paloja keiton pinnalle.
Resepti: kokki Aki Wahlman
20 keitettyä rapua
RAPULIEMI
nokare voita
1 salottisipuli
rapujen kuoret
puolikas chilipalko
1 timjaminoksa
6 dl vettä
tillin varsia
1 sokeripala
RAPUKEITTO
3 rkl voita
2 rkl vehnäjauhoja
6 dl rapulientä
2 dl kermaa
1 rkl Nobleza Medium Dry Sherrya
ripaus cayennepippuria
(suolaa)
tilliä
ravun pyrstö- ja saksilihat
Lisää muistilistaan