Caponata-kastike pastalle

Italialainen caponata-kastike valmistetaan maukkaista vihanneksista. "Pitkään haudutettu tomaattinen kastike on parasta lohturuokaa mitä tiedän" – kokki ja ruokakirjailija Teresa Välimäki.

caponata
Ruffino Chianti Organic
Ruffino Chianti Organic
Punaviinit

Italia | Marjaisa & Raikas

14,69 €

Ruffino Orvieto Classico
Ruffino Orvieto Classico
Valkoviinit

Italia | Pirteä & Hedelmäinen

13,69 €

1 h 0 min

Tiesitkö, että toisin kuin monet muut viinit, hapokas italialainen Chianti-viini muodostaa toimivan makuparin myös tomaattipohjaisten ruokien kanssa. Lue lisää Chiantista ruokaviininä.

Caponata sopii kastikkeeksi myös liha-, kana- ja kalaruoille tai ruoaksi sellaisenaan hyvän maalaisleivän ja vihreän salaatin kera.

Vinkki! Keitä pasta aina riittävän isossa kattilassa ja reilussa suolalla maustetussa vedessä. Älä keitä pastaa liian pehmeäksi vaan al denteksi eli niin että pastassa on purutuntumaa.

Teresa Välimäki

Resepti: kokki ja ruokakirjailija Teresa Välimäki

"Rakastan pitkään uunissa haudutettuja kasvisruokia kuten ranskalaista ratatouillea ja tätä italialaista caponataa. Pitkään haudutettu tomaattinen kastike on parasta lohturuokaa mitä tiedän ja se sopii valmistettavaksi mihin aikaan vuodesta tahansa. Käytä caponatassa laadukkaita säilyketomaatteja niin lopputulos on paras mahdollinen. Rakastan myös parmesaanijuustoa ja omaan caponata-annokseeni raastan vielä pinnalle kuohkean kerroksen täyteläistä parmesaaniraastetta. Hyvää ruokahalua!"

Ruffino Chianti sopii tomaattiruoilleMonta hyvää ruokasyytä valita Chianti

Italian Toscanasta tulevat Chianti-punaviinit ovat erinomaisia ruoan kumppaneita erityisesti tomaattipohjaisille ruoille. Lue miksi ja tutustu vinkkeihin.

Lue lisää
Chorizopasta & ChiantiChorizopasta & Chianti

Tomaattipohjaisen ja mukavan mausteisen chorizopastan viinikaveri on italialainen Ruffino Chianti-luomupunaviini, sillä hapokas tomaatti kaipaa parikseen hapokkaan viinin. Kokeile ruokatoimittaja Mari Moilasen kehittämää täsmäreseptiä.

Katso resepti
Ruffino Chianti SuperioreTunnetko tarinan Chiantin legendaaristen olkikori-pullojen takana?

Fiasco-nimellä tunnetun pullomallin arvellaan saaneen alkunsa jo 1300-luvun Italiassa. Viinitalo Ruffino oli ensimmäinen viinintuottaja, joka alkoi käyttämään tätä pullotyyppiä viiniensä valmistuksessa.

Lue lisää