Chorizopasta & Chianti

Tomaattipohjaisen ja mukavan mausteisen chorizopastan paras viinikaveri on italialainen Ruffino Chianti-punaviini, sillä hapokas tomaatti kaipaa parikseen hapokkaan viinin. Kokeile ruokatoimittaja Mari Moilasen Ruffinolle kehittämää reseptiä ja löydä uusi suosikkipastasi!
Mausteiset Ja Lihaisat Makkarat Mausteiset Ja Lihaisat Makkarat Mausteiset Ja Lihaisat Makkarat
Pasta Ja Pizza Pasta Ja Pizza Pasta Ja Pizza
4 HLÖ
+ 60 MIN
1 Irrota makkaroista kuori ja paloittele 3 makkaraa reiluiksi paloiksi ja murenna neljäs makkara pieniksi nokareiksi.
2 Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuutioi varsiselleri.
3 Laita chorizo kylmälle paistinpannulle ja nosta lämpöä. Paista kunnes chorizosta alkaa irrota rasva ja lisää sipulit sekä varsisellerikuutiot. Kuullota pehmeäksi ja lisää tomaattipyree.
4 Paista muutama minuutti ja siirrä ainekset isoon kasariin tai valurautapataan. Lisää loput aineet, kuumenna kiehuvaksi.
5 Peitä kannella ja anna hautua pienellä lämmöllä 1 1/2 tuntia.
6 Tarjoa täysjyväspagetin ja parmesaaniraasteen kanssa. Kaada viinilasiin Ruffino Chiantia.
Resepti & kuva

Ruokatoimittaja Mari Moilanen rakastaa italialaisia ruokia ja viinejä. Erityisesti tomaattipohjaiset ruoat ja niiden yhdistäminen Chiantien kanssa on Marin intohimo. IG @jotainmaukasta

400 g chorizoraakamakkaraa
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 varsisellerin varsi silputtuna
3 rkl Mutti-tomaattipyreetä
1 dl Ruffino Chianti -punaviiniä
1-2 tlk Muttin Polpa-tomaattimurskaa
4 rkl hienonnettua lehtipersiljaa
3 laakerinlehteä
2 tl sormisuolaa
1 tl ruokosokeria
½ tl mustapippuria
Lisäksi:
400 g täysjyväspagettia
Parmesan-juustoa
Lisää muistilistaan

Suositukset