Chorizopasta & Chianti

Tomaattipohjaisen ja mukavan mausteisen chorizopastan viinikaveri on italialainen Ruffino Chianti-luomupunaviini, sillä hapokas tomaatti kaipaa parikseen hapokkaan viinin. Kokeile ruokatoimittaja Mari Moilasen kehittämää täsmäreseptiä.
Chorizopasta & Chianti
Mausteiset Ja Lihaisat Makkarat Mausteiset Ja Lihaisat Makkarat Mausteiset Ja Lihaisat Makkarat
Pasta Ja Pizza Pasta Ja Pizza Pasta Ja Pizza
4 HLÖ
+ 60 MIN
400 g chorizoraakamakkaraa
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 varsisellerin varsi silputtuna
3 rkl Mutti-tomaattipyreetä
1 dl Ruffino Chianti -punaviiniä
1-2 tlk Muttin Polpa-tomaattimurskaa
4 rkl hienonnettua lehtipersiljaa
3 laakerinlehteä
2 tl sormisuolaa
1 tl ruokosokeria
½ tl mustapippuria
Lisäksi:
400 g täysjyväspagettia
Parmesan-juustoa
Valmistusohjeet:
1 Irrota makkaroista kuori ja paloittele 3 makkaraa reiluiksi paloiksi ja murenna neljäs makkara pieniksi nokareiksi.
2 Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuutioi varsiselleri.
3 Laita chorizo kylmälle paistinpannulle ja nosta lämpöä. Paista kunnes chorizosta alkaa irrota rasva ja lisää sipulit sekä varsisellerikuutiot. Kuullota pehmeäksi ja lisää tomaattipyree.
4 Paista muutama minuutti ja siirrä ainekset isoon kasariin tai valurautapataan. Lisää loput aineet, kuumenna kiehuvaksi.
5 Peitä kannella ja anna hautua pienellä lämmöllä 1 1/2 tuntia.
6 Tarjoa täysjyväspagetin ja parmesaaniraasteen kanssa. Kaada viinilasiin Ruffino Chiantia.
Ruokatoimittaja Mari Moilanen
Resepti & kuva

Ruokatoimittaja Mari Moilanen rakastaa italialaisia ruokia ja viinejä. Erityisesti tomaattipohjaiset ruoat ja niiden yhdistäminen Chiantien kanssa on Marin intohimo. IG @jotainmaukasta

www.jotainmaukasta.fi
Valmistusohjeet:
1 Irrota makkaroista kuori ja paloittele 3 makkaraa reiluiksi paloiksi ja murenna neljäs makkara pieniksi nokareiksi.
2 Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuutioi varsiselleri.
3 Laita chorizo kylmälle paistinpannulle ja nosta lämpöä. Paista kunnes chorizosta alkaa irrota rasva ja lisää sipulit sekä varsisellerikuutiot. Kuullota pehmeäksi ja lisää tomaattipyree.
4 Paista muutama minuutti ja siirrä ainekset isoon kasariin tai valurautapataan. Lisää loput aineet, kuumenna kiehuvaksi.
5 Peitä kannella ja anna hautua pienellä lämmöllä 1 1/2 tuntia.
6 Tarjoa täysjyväspagetin ja parmesaaniraasteen kanssa. Kaada viinilasiin Ruffino Chiantia.
Ruokatoimittaja Mari Moilanen
Resepti & kuva

Ruokatoimittaja Mari Moilanen rakastaa italialaisia ruokia ja viinejä. Erityisesti tomaattipohjaiset ruoat ja niiden yhdistäminen Chiantien kanssa on Marin intohimo. IG @jotainmaukasta

www.jotainmaukasta.fi
400 g chorizoraakamakkaraa
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 varsisellerin varsi silputtuna
3 rkl Mutti-tomaattipyreetä
1 dl Ruffino Chianti -punaviiniä
1-2 tlk Muttin Polpa-tomaattimurskaa
4 rkl hienonnettua lehtipersiljaa
3 laakerinlehteä
2 tl sormisuolaa
1 tl ruokosokeria
½ tl mustapippuria
Lisäksi:
400 g täysjyväspagettia
Parmesan-juustoa
Lisää muistilistaan