BBQ Broilerin siivet ja mozzarellasalaatti

Wings eli siivet ja ribs eli kyljet ovat parasta grilliin laitettavaa, sillä luun vieressä liha on aina maukkaimmillaan.
BBQ Broilerin siivet ja mozzarellasalaatti + viinisuositus
Kana kalkkuna Kana kalkkuna Kana kalkkuna
4 HLÖ
+ 60 MIN
AINEKSET
1 kg broilerin siipipaloja
BBQ-MARINADI
2 rkl rypsiöljyä
1 valkosipulin kynsi
1 tl Dijon-sinappia
1 rkl Worcestershire-kastiketta
3/4 dl siirappia tai ruokosokeria
3/4 dl punaviiniä
1/2 dl tomaattipyreetä
1/2 tl suolaa mustapippuria
TOMAATTI-MOZZARELLASALAATTI
200 g miniluumutomaattia timjamia,
suolaa ja oliiviöljyä
2 kpl Buffala-mozzarellaa
Valmistusohjeet:
1 Kuumenna öljy kattilassa ja lisää sinne valkosipuli ja anna sen pehmetä öljyssä. Kun valkosipuli on pehmennyt, lisää joukkoon loput ainekset eli sinappi, Worcestershire-kastike, siirappi, punaviini, tomaattipyree, suola ja pippuri. Anna kiehua hiljalleen ilman kantta 15 minuuttia ja sen jälkeen jäähdytä.
2 Sekoita marinadi broilerin siipipalojen joukkoon kulhossa ja pane kulho jääkaappiin vähintään kolmeksi tunniksi.
3 Grillaa marinoituneita siipipaloja noin 15 minuuttia. Käännä siipipaloja usein, jotta ne eivät pala, vaan saavat kauniin kullanruskean värin.
Tomaatti-mozzarellasalaatti
1 Leikkaa tomaatit puoliksi ja laita vuokaan leikkauspinta alaspäin. Mausta tomaatit suolalla, öljyllä ja timjamin oksilla.
2 Kypsennä tomaattteja uunissa 120 astetta 1,5 tuntia.
3 Laita valmiit tomaatit tarjolle lautasille ja revi päälle juusto reiluiksi paloiksi.
Resepti

Keittiömestari Aki Wahlman

Valmistusohjeet:
1 Kuumenna öljy kattilassa ja lisää sinne valkosipuli ja anna sen pehmetä öljyssä. Kun valkosipuli on pehmennyt, lisää joukkoon loput ainekset eli sinappi, Worcestershire-kastike, siirappi, punaviini, tomaattipyree, suola ja pippuri. Anna kiehua hiljalleen ilman kantta 15 minuuttia ja sen jälkeen jäähdytä.
2 Sekoita marinadi broilerin siipipalojen joukkoon kulhossa ja pane kulho jääkaappiin vähintään kolmeksi tunniksi.
3 Grillaa marinoituneita siipipaloja noin 15 minuuttia. Käännä siipipaloja usein, jotta ne eivät pala, vaan saavat kauniin kullanruskean värin.
Tomaatti-mozzarellasalaatti
1 Leikkaa tomaatit puoliksi ja laita vuokaan leikkauspinta alaspäin. Mausta tomaatit suolalla, öljyllä ja timjamin oksilla.
2 Kypsennä tomaattteja uunissa 120 astetta 1,5 tuntia.
3 Laita valmiit tomaatit tarjolle lautasille ja revi päälle juusto reiluiksi paloiksi.
Resepti

Keittiömestari Aki Wahlman

AINEKSET
1 kg broilerin siipipaloja
BBQ-MARINADI
2 rkl rypsiöljyä
1 valkosipulin kynsi
1 tl Dijon-sinappia
1 rkl Worcestershire-kastiketta
3/4 dl siirappia tai ruokosokeria
3/4 dl punaviiniä
1/2 dl tomaattipyreetä
1/2 tl suolaa mustapippuria
TOMAATTI-MOZZARELLASALAATTI
200 g miniluumutomaattia timjamia,
suolaa ja oliiviöljyä
2 kpl Buffala-mozzarellaa
Lisää muistilistaan