Wings eli siivet ja ribs eli kyljet ovat parasta grilliin laitettavaa, sillä luun vieressä liha on aina maukkaimmillaan.
Kuumenna öljy kattilassa ja lisää sinne valkosipuli ja anna sen pehmetä öljyssä. Kun valkosipuli on pehmennyt, lisää joukkoon loput ainekset eli sinappi, Worcestershire-kastike, siirappi, punaviini, tomaattipyree, suola ja pippuri.
Anna kiehua hiljalleen ilman kantta 15 minuuttia ja sen jälkeen jäähdytä.
Sekoita marinadi broilerin siipipalojen joukkoon kulhossa ja pane kulho jääkaappiin vähintään kolmeksi tunniksi.
Grillaa marinoituneita siipipaloja noin 15 minuuttia. Käännä siipipaloja usein, jotta ne eivät pala, vaan saavat kauniin kullanruskean värin.
Leikkaa tomaatit puoliksi ja laita vuokaan leikkauspinta alaspäin. Mausta tomaatit suolalla, öljyllä ja timjamin oksilla.
Kypsennä tomaattteja uunissa 120 astetta 1,5 tuntia.
Laita valmiit tomaatit tarjolle lautasille ja revi päälle juusto reiluiksi paloiksi.
Keittiömestari Aki Wahlman
Ranskalainen klassikkoruoka saa uuden nopeasti valmistuvan twistin Jalotofun paahtopaloilla. Kokeile kepeää vegeruokaa ja katso viinisuositus.
Katso reseptiKotikokki pääsee helpolla, kun käyttää kaupoista saatavia hyviä valmiita bbq-kastikkeita.
Katso reseptiSaltimbocca höystetään salvialla ja Prosciutto-kinkulla ja sen nimi tulee italian sanoista saltare eli hypätä ja bocca eli suu. Tässä ohjeessa perinteisen vasikanlihan sijaan käytetään broileria.
Katso reseptiYksi maailman viljellyimmistä rypälelajikkeista hurmaa viininystävät monipuolisella tyylillään niin ruoan kanssa kuin seurusteluviininä. Ranskan Burgundista kotoisin oleva Chardonnay on maailman tunnetuin valkoinen rypälelajike. Tutustu sen saloihin!
Lue lisää