Kananpoikaa rapsakan ohran kera

Keittiömestari Pekka Terävän kotimaisista raaka-aineista ammentava annos ihastuttaa erilaisilla purutuntumilla.

Kananpoikaa rapsakan ohran kera + viinisuositus
logo

4 HLÖ

logo

1 h 0 min

AINEKSET

  • 4 kpl kananpojan rintafileetä tai kokonainen maalaiskana

  • 2 dl ohrasuurimoita

  • suolaa

  • juuriselleri

  • rasia herkkusieniä

  • kylmäpuristettua rypsiöljyä

  • suolaa, mustapippuria

  • rasia vesikrassia

VALMISTUSOHJEET

    1. Keitä ohra suolalla maustetussa vedessä kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan; kokonaisten, esikypsytettyjen suurimoiden keittoaika on n. 35 minuuttia. Valuta kypsä ohra hyvin ja anna ”kuivahtaa”. Paista ohra pannulla rapeaksi runsaassa öljyssä.

      Vinkki: mikäli omistat rasvakeittimen, parhaan ja rapeimman lopputuloksen saat sitä hyödyntämällä.

    2. Likkaa herkkusienistä ohuita siivuja. Paista kuultaviksi öljyssä, mausta suolalla.

    3. Viipaloi kuorittu selleri ohuelti ”kolikoiksi”. Hyvä väline tähän on esimerkiksi ns. mandoliini. Paista viipaleita hetki pannulla voissa tai öljyssä, jotta selleri hieman pehmenee. Mausta ripauksella hyvää suolaa.

    4. Mausta kananrinnat suolalla ja pippurilla ja paista ne pannulla kypsiksi. Jos valmistat kokonaisen kananpojan, paista pinnat kauniin ruskeiksi pannulla ja kypsennä loppuun uunissa.

    5. Kokoa annos. Nosta kanafilee ohrapedille, lisää päälle herkkusienet sekä sellerilastut. Huuhtele vesikrassit ja viimeistele annos niillä.