Kananpoikaa rapsakan ohran kera

Keittiömestari Pekka Terävän kotimaisista raaka-aineista ammentava annos ihastuttaa erilaisilla purutuntumilla.
Kananpoikaa rapsakan ohran kera + viinisuositus
Kana kalkkuna Kana kalkkuna Kana kalkkuna
4 HLÖ
45-60 MIN
AINEKSET
4 kpl kananpojan rintafileetä tai kokonainen maalaiskana
2 dl ohrasuurimoita
suolaa
juuriselleri
rasia herkkusieniä
kylmäpuristettua rypsiöljyä
suolaa, mustapippuria
rasia vesikrassia
1 Keitä ohra suolalla maustetussa vedessä kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan; kokonaisten, esikypsytettyjen suurimoiden keittoaika on n. 35 minuuttia. Valuta kypsä ohra hyvin ja anna ”kuivahtaa”. Paista ohra pannulla rapeaksi runsaassa öljyssä.

Vinkki: mikäli omistat rasvakeittimen, parhaan ja rapeimman lopputuloksen saat sitä hyödyntämällä.
2 Likkaa herkkusienistä ohuita siivuja. Paista kuultaviksi öljyssä, mausta suolalla.
3 Viipaloi kuorittu selleri ohuelti ”kolikoiksi”. Hyvä väline tähän on esimerkiksi ns. mandoliini. Paista viipaleita hetki pannulla voissa tai öljyssä, jotta selleri hieman pehmenee. Mausta ripauksella hyvää suolaa.
4 Mausta kananrinnat suolalla ja pippurilla ja paista ne pannulla kypsiksi. Jos valmistat kokonaisen kananpojan, paista pinnat kauniin ruskeiksi pannulla ja kypsennä loppuun uunissa.
5 Kokoa annos. Nosta kanafilee ohrapedille, lisää päälle herkkusienet sekä sellerilastut. Huuhtele vesikrassit ja viimeistele annos niillä.
1 Keitä ohra suolalla maustetussa vedessä kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan; kokonaisten, esikypsytettyjen suurimoiden keittoaika on n. 35 minuuttia. Valuta kypsä ohra hyvin ja anna ”kuivahtaa”. Paista ohra pannulla rapeaksi runsaassa öljyssä.

Vinkki: mikäli omistat rasvakeittimen, parhaan ja rapeimman lopputuloksen saat sitä hyödyntämällä.
2 Likkaa herkkusienistä ohuita siivuja. Paista kuultaviksi öljyssä, mausta suolalla.
3 Viipaloi kuorittu selleri ohuelti ”kolikoiksi”. Hyvä väline tähän on esimerkiksi ns. mandoliini. Paista viipaleita hetki pannulla voissa tai öljyssä, jotta selleri hieman pehmenee. Mausta ripauksella hyvää suolaa.
4 Mausta kananrinnat suolalla ja pippurilla ja paista ne pannulla kypsiksi. Jos valmistat kokonaisen kananpojan, paista pinnat kauniin ruskeiksi pannulla ja kypsennä loppuun uunissa.
5 Kokoa annos. Nosta kanafilee ohrapedille, lisää päälle herkkusienet sekä sellerilastut. Huuhtele vesikrassit ja viimeistele annos niillä.
AINEKSET
4 kpl kananpojan rintafileetä tai kokonainen maalaiskana
2 dl ohrasuurimoita
suolaa
juuriselleri
rasia herkkusieniä
kylmäpuristettua rypsiöljyä
suolaa, mustapippuria
rasia vesikrassia
Lisää muistilistaan