Kanasataytortillat

Suomalaiseenkin makuun hyvin istuva Satay-kastike on kotoisin Indonesiasta. Mausteisen kanaruoan kanssa sopii aromaattinen valko- tai roseviini, joka pehmentää mukavasti ruoan mausteisuutta.
Kanasataytortillat + viinisuositus
Kana kalkkuna Kana kalkkuna Kana kalkkuna
4 HLÖ
30-45 MIN
AINEKSET
3 dl kookosmaitoa
1 limen mehu
2 rkl punaista currya
1 valkosipulinkynsi
4 broilerin rintafileetä
Öljyä paistamiseen
4 tortillaa
Maapähkinäkastike
1½ dl karkeaa maapähkinävoita
1 dl kookosmaitoa
2 rkl punaista currya
½ tl juustokuminaa
1½ tl sokeria
1 limen mehu
1½ rkl kalakastiketta
Varaa salaattiin esimerkiksi
Kiinanretiisiä, porkkanoita, kurkkua, korianteria, minttua limeä, paahdettuja seesaminsiemeniä
Valmistusohjeet:
1 Liota bambuvartaita vedessä vähin­tään 30 minuuttia. Sekoita keskenään kookosmaito, limen mehu ja punainen curry. Kuori ja hienonna valkosipuli ja lisää se seokseen. Laita broilerinpalat marinadiin ja anna niiden vetäytyä puolen tunnin ajan.
2 Valmista maapähkinäkastike. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja mausta kalakastikkeella.
3 Työnnä broilerinpalat vartaisiin ja valmista salaatti.
Grillaus
1 Sytytä grilli ja käytä suoraa lämpöä.
2 Voitele ritilä öljyllä ja laita vartaat ritilälle. Grillaa broilerivartaita 6–8 minuuttia molemmin puolin.
3 Lämmitä samalla tortillat. Täytä tortilla salaatilla ja muilla lisukkeilla ja laita päälle broilerinpaloja ja maapähkinä­kastiketta.
Resepti ja kuva

Pihakokin kesä -lehti

Valmistusohjeet:
1 Liota bambuvartaita vedessä vähin­tään 30 minuuttia. Sekoita keskenään kookosmaito, limen mehu ja punainen curry. Kuori ja hienonna valkosipuli ja lisää se seokseen. Laita broilerinpalat marinadiin ja anna niiden vetäytyä puolen tunnin ajan.
2 Valmista maapähkinäkastike. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja mausta kalakastikkeella.
3 Työnnä broilerinpalat vartaisiin ja valmista salaatti.
Grillaus
1 Sytytä grilli ja käytä suoraa lämpöä.
2 Voitele ritilä öljyllä ja laita vartaat ritilälle. Grillaa broilerivartaita 6–8 minuuttia molemmin puolin.
3 Lämmitä samalla tortillat. Täytä tortilla salaatilla ja muilla lisukkeilla ja laita päälle broilerinpaloja ja maapähkinä­kastiketta.
Resepti ja kuva

Pihakokin kesä -lehti

AINEKSET
3 dl kookosmaitoa
1 limen mehu
2 rkl punaista currya
1 valkosipulinkynsi
4 broilerin rintafileetä
Öljyä paistamiseen
4 tortillaa
Maapähkinäkastike
1½ dl karkeaa maapähkinävoita
1 dl kookosmaitoa
2 rkl punaista currya
½ tl juustokuminaa
1½ tl sokeria
1 limen mehu
1½ rkl kalakastiketta
Varaa salaattiin esimerkiksi
Kiinanretiisiä, porkkanoita, kurkkua, korianteria, minttua limeä, paahdettuja seesaminsiemeniä
Lisää muistilistaan