Klubileipä

Klubileipä on klassikko, joka sopii myös vähän paremmaksi retkievääksi valko- tai kuohuviinin kera.
Kana kalkkuna Kana kalkkuna Kana kalkkuna
4 HLÖ
AINEKSET
4 pekonisiivua
1 broilerinfilee tai 8 jättikatkaravunpyrstöä
8 viipaletta paahtoleipää
rapeita salaatinlehtiä tai rucolaa
AVOKADO-MAJONEESI
1 kypsä avokado
½ pienestä keltasipulista
4 rkl majoneesia
2 rkl sitruunanmehua
1 rkl silputtua tuoretta minttua
1 rkl silputtua tuoretta basilikaa
suolaa ja rouhittua mustapippuria
1 Valmista ensin avokado-majoneesiseos. Yhdistä kulhossa pieneksi kuutioitu avokadon hedelmäliha, kuorittu, silputtu sipuli ja loput seoksen aineksista. Peitä seos ja nosta viileään.
2 Paista pannulla pekonit rapeiksi. Nosta sivuun ja pidä lämpimänä. Sen jälkeen paista myös valintasi mukaan molemmin puolin jättikatkaravun pyrstöt tai siivuiksi leikattu broilerinfilee kypsäksi.
3 Paahda leipien sisäpinnat rapeiksi. Kokoa lautaselle leipien päälle kerroksittain ensin majoneesiseosta, salaatin tai rucolan lehtiä, pekonisiivut ja paistetut jättikatkaravut tai broilerinsiivut.
4 Mausta klubileipä makusi mukaan suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.
1 Valmista ensin avokado-majoneesiseos. Yhdistä kulhossa pieneksi kuutioitu avokadon hedelmäliha, kuorittu, silputtu sipuli ja loput seoksen aineksista. Peitä seos ja nosta viileään.
2 Paista pannulla pekonit rapeiksi. Nosta sivuun ja pidä lämpimänä. Sen jälkeen paista myös valintasi mukaan molemmin puolin jättikatkaravun pyrstöt tai siivuiksi leikattu broilerinfilee kypsäksi.
3 Paahda leipien sisäpinnat rapeiksi. Kokoa lautaselle leipien päälle kerroksittain ensin majoneesiseosta, salaatin tai rucolan lehtiä, pekonisiivut ja paistetut jättikatkaravut tai broilerinsiivut.
4 Mausta klubileipä makusi mukaan suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.
AINEKSET
4 pekonisiivua
1 broilerinfilee tai 8 jättikatkaravunpyrstöä
8 viipaletta paahtoleipää
rapeita salaatinlehtiä tai rucolaa
AVOKADO-MAJONEESI
1 kypsä avokado
½ pienestä keltasipulista
4 rkl majoneesia
2 rkl sitruunanmehua
1 rkl silputtua tuoretta minttua
1 rkl silputtua tuoretta basilikaa
suolaa ja rouhittua mustapippuria
Lisää muistilistaan