Klubileipä

Klubileipä on klassikko, joka sopii myös vähän paremmaksi retkievääksi valko- tai kuohuviinin kera.

logo

4 HLÖ

Klubileipä

AINEKSET

  • 4 pekonisiivua

  • 1 broilerinfilee tai 8 jättikatkaravunpyrstöä

  • 8 viipaletta paahtoleipää

  • rapeita salaatinlehtiä tai rucolaa

VALMISTUSOHJEET

    1. Paista pannulla pekonit rapeiksi. Nosta sivuun ja pidä lämpimänä. Sen jälkeen paista myös valintasi mukaan molemmin puolin jättikatkaravun pyrstöt tai siivuiksi leikattu broilerinfilee kypsäksi.

    2. Paahda leipien sisäpinnat rapeiksi. Kokoa lautaselle leipien päälle kerroksittain ensin majoneesiseosta, salaatin tai rucolan lehtiä, pekonisiivut ja paistetut jättikatkaravut tai broilerinsiivut.

    3. Mausta klubileipä makusi mukaan suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.

Avokado-majoneesi

AINEKSET

  • 1 kypsä avokado

  • ½ pienestä keltasipulista

  • 4 rkl majoneesia

  • 2 rkl sitruunanmehua

  • 1 rkl silputtua tuoretta minttua

  • 1 rkl silputtua tuoretta basilikaa

  • suolaa ja rouhittua mustapippuria

VALMISTUSOHJEET

    1. Valmista ensin avokado-majoneesiseos. Yhdistä kulhossa pieneksi kuutioitu avokadon hedelmäliha, kuorittu, silputtu sipuli ja loput seoksen aineksista.

    2. Peitä seos ja nosta viileään.