Laskiaisen hernekeitto

'Lasillinen valkoviiniä tekee perinteisestä hernarista kartanoherkkua.'

Hernekeitto Aki Wahlmanin tapaan
Keitot Keitot Keitot
4 HLÖ
+ 60 MIN
1 Aloita kaatamalla liotusvesi yön yli lionneista herneistä pois ja huuhtele ja valuta.
2 Mittaa vesi (ja valkoviini) kattilaan ja lisää herneet joukkoon. Hienonna sipuli ja lisää se sekä liemikuutiot kattilaan.
3 Anna keitoksen kiehua miedolla lämmöllä noin 2-3 tuntia.
4 Paloittele liha ja lisää lihanpalat keiton joukkoon. ( Jos käytät savupotkaa laita se jo herneiden kanssa samaan aikaan antamaan makua. Nosta liha savupotka kattilasta kun herneet ovat kypsiä ja irrottele liha luusta, kuutioi ja lisää keittoon).
5 Mausta keitto oman maun mukaan suolalla, pippurilla ja meiramilla.
6 Anna keiton kiehua vielä hetki ennen tarjoilua. Tarkasta maku ja tarvittaessa mausta lisää.
7 Tarjoile keitto sinapin ja ruisleivän kanssa.
AINEKSET
2,5 l vettä (voit korvata halutessasi osan vedestä valkoviinillä)
500 g kuivattuja herneitä
500 g savukinkkua tai -potkaa, pekonia tms.
sipulia
2 kpl kasvis- tai lihaliemikuutiota
Suolaa ja pippuria
1 tl kuivattua tai 1 rkl tuoretta meiramia hienonnettuna
Lisää muistilistaan

Suositukset