Kurpitsakeittoa kanelilla ja omenalla

Butternut-kurpitsasta valmistettu keitto on tyypillinen eteläafrikkalainen alkuruokakeitto. Omena tuo makuun raikkautta.
Kurpitsakeittoa + viinisuositus
Keitot Keitot Keitot
6-8 HLÖ
+ 60 MIN
Butternut-kurpitsakeitto kanelilla ja omenalla
1 Kuori ja halkaise kurpitsa ja poista siemenet. Paloittele n. 2 cm kuutioiksi.
2 Kuori sipuli ja valkosipuli, leikkaa sipuli reiluiksi lohkoiksi ja silppua valkosipuli.
3 Kuori omena, poista siemenkota ja kuutioi.
4 Kuumenna öljy ja voi kattilassa. Kuullota sipuleita ja valkosipuleita siinä kunnes ne ovat hieman pehmenneet. Lisää muskottipähkinä ja kaneli ja sekoita. Lisää kurpitsa, omena ja kasvisliemi.
5 Anna kiehahtaa ja käännä sen jälkeen levy pienemmälle lämmölle. Keitä noin 20 minuuttia niin, että kasvikset ovat pehmenneet.
6 Soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää kerma. Kuumenna keitto uudelleen ja mausta suolalla ja pippurilla.
7 Paista muutama salvianlehti voissa pannulla parin minuutin ajan niin että ne ruskistuvat hieman ja tarjoa keitto niiden kanssa.
Maissileipä
1 Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen.
2 Sekoita kaikki kuivat ainekset ja lisää maissi. Sekoita toisessa kulhossa kananmunat, öljy ja maito ja lisää kuiviin aineksiin.
3 Voitele leipävuoka ja kaada maissijauhoja vuokaan niin, että niitä tarttuu joka paikkaan ja kaada loput pois.
4 Kaada taikina vuokaan ja paista 35-45 minuuttia.
5 Tarjoa butternut-kurpitsakeiton kanssa.
Resepti
Louise Mérus on suomalainen kokki, joka on asunut ja opiskellut Etelä-Afrikan Kapkaupungissa. Hänen erikoisosaamistaan ovat afrikkalaiset perinneruoat ja mausteet. Louisen käsissä suomalaisistakin raaka-aineista loihditaan eteläafrikkalaisia herkkuja – joka makuun, joka tunnelmaan.
Keitto
1 butternut-kurpitsa (n. 700 g)
1 pieni sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 omena
1 tl oliiviöljyä
1 tl voita
ripaus muskottipähkinää
1 1⁄2 tl kanelia
1 dl kermaa
n. 8 dl kasvislientä
suolaa, pippuria
Lisäksi
salvianlehtiä
nokare voita
Maissileipä
2,5 dl vehnäjauhoja
2,5 dl maissijauhoja tai polentaa
2 tl leivinjauhetta
2 tl sokeria
1 tl suolaa
200 g maissia
2 kananmunaa
3 rkl ruokaöljyä
60 g juustoraastetta
2,5 dl maitoa
Lisää muistilistaan

Suositukset