Maa-artisokkakeittoa

Maa-artisokka on maukas ja juhlava raaka-aine, jonka toimii parhaiten juuri keitoissa. Viimeistele munakoisokaviaarilla.
Maa-artisokkakeittoa + viinisuositus
Keitot Keitot Keitot
4 HLÖ
30-45 MIN
1 Kuori maa-artisokat ja perunat, pilko niitä vähän pienemmiksi. Kuori ja pilko sipuli ja valkosipuli.
2 Kuumenna rasva kattilassa ja kuullota siinä sipuli, timjami ja valkosipuli. Lisää maa-artisokat ja pyörittele hetki.
3 Lisää liemi, perunat ja mausteet. Kypsennä kunnes vihannekset ovat pehmenneet eli noin 15 minuuttia.
4 Lisää vielä kerma ja kiehauta. Soseuta keitto sauvasekottimella, mausta ja tarkista maku.
5 Kuutioi munakoiso ja tomaatti pieniksi kuutioiksi. Mausta timjamilla. Laita muotilla lautasen keskelle keko munakoisokaviaaria ja ympärille vaahtoavaa keittoa. Tarjoa keiton kanssa tuoreita sämpylöitä tai leipäkrutonkeja.
AINEKSET
600 g maa-artisokkia (noin 10 kpl)
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
300 g jauhoista perunaa (Puikula tai Rosamunda)
50g voita
7 dl kasvis- tai kanalientä
2 dl kuohukermaa
suolaa ja mustapippuria
ripaus muskottipähkinää
MUNAKOISOKAVIAARI
200 g grillattua munakoisoa
200 g aurinkokuivattua tomaattia
2 oksaa timjamia
Lisää muistilistaan

Suositukset