Keittoihin sopii hyvin lämmin juusto. Tässä ohjeessa juustokakun rapeus kruunaa makuliiton.
Leikkaa ensin juurekset pieniksi paloiksi. Tämän jälkeen kuullota ne voissa sipulin kera.
Lisää sekaan kana- tai kasvisliemi sekä kerma ja anna kiehua 10-15 minuuttia miedolla lämmöllä. Lisää tämän jälkeen ranskankerma ja mausteet.
Jauha aineet tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella tasaiseksi keitoksi.
Sekoita kaikki aineet keskenään.
Muotoile massasta palloja ja kypsennä ne kuumassa öljyssä.
Tämä keitto saa mukavan twistin tomaattiaiolista. Katso kokki Michael Björklundin kalakeitto-ohje ranskalaiselle Laroche Chardonnay L -valkoviinille.
Katso reseptiKlassikkoruoka Toscanasta – tämä runsas italialainen keitto on oikeastaan pata, joka saa makunsa erilaisista vihanneksista sekä possunkyljestä. Vegaaniversion saat jättämällä possun pois.
Katso reseptiMaa-artisokka on maukas ja juhlava raaka-aine, jonka toimii parhaiten juuri keitoissa. Viimeistele munakoisokaviaarilla.
Katso reseptiRanskan Bourdeauxista lähtöisin oleva Sauvignon Blanc on suosituin valkoinen rypälelajike heti Chardonnayn jälkeen. Pirteän hapokas ja aromikas sauvignon blanc on hyvä valinta kepeiden kala- ja kasvisruokien kumppaniksi.
Lue lisää