Palsternakkakeitto ja juustokakut

Keittoihin sopii hyvin lämmin juusto. Tässä ohjeessa juustokakun rapeus kruunaa makuliiton.
Palsternakkakeitto ja juustokakut + viinisuositus
Keitot Keitot Keitot
Salaatit kasvisruoka Salaatit kasvisruoka Salaatit kasvisruoka
Palsternakkakeitto
n. 400 g palsternakkaa
200g jauhoista perunaa
1 salottisipuli
1 rkl voita
6 dl mietoa kasvis- tai kanalientä
3 dl kuohukermaa
2 dl ranskankermaa
mustapippuria
suolaa
JUUSTOKAKUT
2 dl parmesanjuustoraastetta
1 kananmunan keltuainen
1 dl raastettua vaaleaa leipää
Palsternakkakeitto
1 Leikkaa ensin juurekset pieniksi paloiksi. Tämän jälkeen kuullota ne voissa sipulin kera.
2 Lisää sekaan kana- tai kasvisliemi sekä kerma ja anna kiehua 10-15 minuuttia miedolla lämmöllä. Lisää tämän jälkeen ranskankerma ja mausteet.
3 Jauha aineet tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella tasaiseksi keitoksi.
Juustokakut
1 Sekoita kaikki aineet keskenään.
2 Muotoile massasta palloja ja kypsennä ne kuumassa öljyssä.
Palsternakkakeitto
1 Leikkaa ensin juurekset pieniksi paloiksi. Tämän jälkeen kuullota ne voissa sipulin kera.
2 Lisää sekaan kana- tai kasvisliemi sekä kerma ja anna kiehua 10-15 minuuttia miedolla lämmöllä. Lisää tämän jälkeen ranskankerma ja mausteet.
3 Jauha aineet tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella tasaiseksi keitoksi.
Juustokakut
1 Sekoita kaikki aineet keskenään.
2 Muotoile massasta palloja ja kypsennä ne kuumassa öljyssä.
Palsternakkakeitto
n. 400 g palsternakkaa
200g jauhoista perunaa
1 salottisipuli
1 rkl voita
6 dl mietoa kasvis- tai kanalientä
3 dl kuohukermaa
2 dl ranskankermaa
mustapippuria
suolaa
JUUSTOKAKUT
2 dl parmesanjuustoraastetta
1 kananmunan keltuainen
1 dl raastettua vaaleaa leipää
Lisää muistilistaan