Punajuurikeittoa ja pikkusyötävää

Punajuurikeitto on hyvä alkuruoka tai kevyt lounas talviseen ruokapöytään. Sen seuraan sopii kevyt, hieman viilennetty punaviini tai raikas valkoviini.
Punajuurikeitto + viinisuositus
Keitot Keitot Keitot
Salaatit kasvisruoka Salaatit kasvisruoka Salaatit kasvisruoka
4 HLÖ
30-45 MIN
AINEKSET
1/2 kg tuoreita punajuuria
puolikas sipuli
2 rkl punaviinietikkaa
½ dl punaviiniä
1 l kasvislientä
suolaa
pippuria
2 laakerinlehteä
ripaus muskottipähkinää
Valmistusohjeet:
1 Aloita kuorimalla punajuuret ja kuutioimalla ne.
2 Pilko sipuli pieniksi kuutioiksi.
3 Jatka kuullottamalla aineksia kattilassa pienen voinokareen kanssa.
4 Lisää joukkoon etikka ja punaviini sekä kasvisliemi ja mausteet.
5 Anna seoksen kiehua kattilassa hiljalleen kunnes punajuuret ovat täysin pehmenneitä.
6 Soseuta keitto sauvasekoittimella ja tarkista maku.
7 Halutessasi voit koristella keittoannokset nokareella smetanaa, sekä käyttää lisäkkeenä esimerkiksi sinappisilakkaa, savustettua nieriää, mätiä tai munakasrullaa.
Valmistusohjeet:
1 Aloita kuorimalla punajuuret ja kuutioimalla ne.
2 Pilko sipuli pieniksi kuutioiksi.
3 Jatka kuullottamalla aineksia kattilassa pienen voinokareen kanssa.
4 Lisää joukkoon etikka ja punaviini sekä kasvisliemi ja mausteet.
5 Anna seoksen kiehua kattilassa hiljalleen kunnes punajuuret ovat täysin pehmenneitä.
6 Soseuta keitto sauvasekoittimella ja tarkista maku.
7 Halutessasi voit koristella keittoannokset nokareella smetanaa, sekä käyttää lisäkkeenä esimerkiksi sinappisilakkaa, savustettua nieriää, mätiä tai munakasrullaa.
AINEKSET
1/2 kg tuoreita punajuuria
puolikas sipuli
2 rkl punaviinietikkaa
½ dl punaviiniä
1 l kasvislientä
suolaa
pippuria
2 laakerinlehteä
ripaus muskottipähkinää
Lisää muistilistaan