Punajuurikeittoa ja pikkusyötävää

Punajuurikeitto on hyvä alkuruoka tai kevyt lounas talviseen ruokapöytään. Sen seuraan sopii kevyt, hieman viilennetty punaviini tai raikas valkoviini.

Punajuurikeitto + viinisuositus
logo

4 HLÖ

logo

0 h 45 min

AINEKSET

  • 1/2 kg tuoreita punajuuria

  • puolikas sipuli

  • 2 rkl punaviinietikkaa

  • ½ dl punaviiniä

  • 1 l kasvislientä

  • suolaa

  • pippuria

  • 2 laakerinlehteä

  • ripaus muskottipähkinää

VALMISTUSOHJEET

    1. Aloita kuorimalla punajuuret ja kuutioimalla ne.

    2. Pilko sipuli pieniksi kuutioiksi.

    3. Jatka kuullottamalla aineksia kattilassa pienen voinokareen kanssa.

    4. Lisää joukkoon etikka ja punaviini sekä kasvisliemi ja mausteet.

    5. Anna seoksen kiehua kattilassa hiljalleen kunnes punajuuret ovat täysin pehmenneitä.

    6. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja tarkista maku.

    7. Halutessasi voit koristella keittoannokset nokareella smetanaa, sekä käyttää lisäkkeenä esimerkiksi sinappisilakkaa, savustettua nieriää, mätiä tai munakasrullaa.