Karitsanpaistitagliatelle

Kun maustat pastakastikkeen punaviinillä, se keittyy kasaan, tiivistyy maukkaaksi ja haihduttaa pois alkoholin valmistuksen aikana.
Karitsanpaistitagliatelle + viinisuositus
Lammas Lammas Lammas
6-8 HLÖ
45-60 MIN
AINEKSET
600 g karitsanpaistia
3 porkkanaa
4 salottisipulia
3 valkosipulinkynttä
1/2 l edullista punaviiniä esim. El Tiempo Tinto
1 l lihalientä
2 laakerinlehteä
2 oksaa timjamia
10 mustapippuria
2 rkl maissijauhoja
1-2 pakettia tuoretagliatellea
Parmesan-juustoa
1 Paloittele liha isohkoiksi paloiksi. Ruskista lihapalat voissa padassa. Kaada päälle lihaliemi, lisää yrtit, punaviini ja mausteet. Hauduta liha levyllä kypsäksi tai kunnes nesteestä on haihtunut puolet.
2 Kuori ja leikkaa porkkanat, sipulit ja valkosipulit aivan pieniksi paloiksi. Lisää ne pataan ja anna kypsyä muutama minuutti.
3 Suurusta pata maissijauhoilla (2 rkl maissijauhoa 2 rkl vettä sekoitettuna) ja kiehauta lopuksi.
4 Keitä tuorepasta suolalla maustetussa vedessä noin 4 min, sekoita valutettu pasta lihakastikkeeseen. Raasta pinnalle reilusti Parmesan-juustoa.
Resepti Kokki Aki Wahlman
1 Paloittele liha isohkoiksi paloiksi. Ruskista lihapalat voissa padassa. Kaada päälle lihaliemi, lisää yrtit, punaviini ja mausteet. Hauduta liha levyllä kypsäksi tai kunnes nesteestä on haihtunut puolet.
2 Kuori ja leikkaa porkkanat, sipulit ja valkosipulit aivan pieniksi paloiksi. Lisää ne pataan ja anna kypsyä muutama minuutti.
3 Suurusta pata maissijauhoilla (2 rkl maissijauhoa 2 rkl vettä sekoitettuna) ja kiehauta lopuksi.
4 Keitä tuorepasta suolalla maustetussa vedessä noin 4 min, sekoita valutettu pasta lihakastikkeeseen. Raasta pinnalle reilusti Parmesan-juustoa.
Resepti Kokki Aki Wahlman
AINEKSET
600 g karitsanpaistia
3 porkkanaa
4 salottisipulia
3 valkosipulinkynttä
1/2 l edullista punaviiniä esim. El Tiempo Tinto
1 l lihalientä
2 laakerinlehteä
2 oksaa timjamia
10 mustapippuria
2 rkl maissijauhoja
1-2 pakettia tuoretagliatellea
Parmesan-juustoa
Lisää muistilistaan