Karitsanpotkaa ja suolapähkinä-polentaa

Potkat maustetaan rosmariinilla ja rooibos-teellä. Maukkaan polentan ja mausteisen täyteläisen punaviinin aromit toimivat karitsan kanssa.
Rooibos-maustettua karitsanpotkaa + viinisuositus
Lammas Lammas Lammas
6-8 HLÖ
+ 60 MIN
Karitsanpotka
4 karitsanpotkaa
1/2 dl vehnäjauhoja
2 rkl oliiviöljyä
2 sipulia, hienonnettuna
3 valkosipulinkynttä, murskattuna
2 rkl rosmariinia, hienonnettuna
1 iso tomaatti, kuutioina
4 dl vahvaa rooibosteetä
2 rkl kasvislientä
2 rkl hunajaa
2 dl Two Oceans Shiraz -punaviiniä
Suolapähkinäpolenta
1 sipuli, kuutioina
1 tomaatti, kuutioina
1 rkl oliiviöljyä
4 dl vettä
4 dl kasvislientä
1 tl suolaa
125 g polentaa
1/2 dl maitoa
1/2 dl parmesaania
1 dl suolapähkinöitä
Karitsanpotkan valmistus
1 Lämmitä uuni 160 asteeseen.
2 Poista karitsanpotkista kalvot terävällä veitsellä.
3 Pyörittele potkapalat suolalla ja pippurilla maustetussa vehnäjauhoissa ja ruskista ne paistinpannulla öljyssä ja laita sivuun.
4 Lämmitä öljy padassa ja kuullota sipulit ja valkosipulit, lisää rosmariini ja tomaatti ja paista hetki.
5 Asettele potkat päälle ja lisää liemi, Rooibos-tee, hunaja ja punaviini.
6 Laita kansi päälle ja laita uuniin hautumaan noin 2 1/2 -4 h tuntia.
7 Poista potkat padasta, siivilöi liemi ja keitä kasaan. Laita potkat takaisin. Tarjoa suolapähkinäpolentan kanssa.
Suolapähkinäpolenta
1 Lämmitä öljy kattilassa ja kuullotta sipuli.
2 Lisää vesi ja kasvisliemi ja anna kiehua.
3 Lisää polentaa koko ajan sekoittaen.
4 Hauduta keskilämmöllä noin 10 minuuttia välillä sekoitellen, lisää tomaatti ja maito, sekoita vielä hetki. Lisää lopuksi suolapähkinät.
Louise Mérus
Resepti: Louise Mérus

Louise Mérus on suomalainen kokki, joka on asunut ja opiskellut Etelä-Afrikan Kapkaupungissa. Hänen erikoisosaamistaan ovat afrikkalaiset perinneruoat ja mausteet. Louisen käsissä suomalaisistakin raaka-aineista loihditaan eteläafrikkalaisia herkkuja – joka makuun, joka tunnelmaan.

Karitsanpotkan valmistus
1 Lämmitä uuni 160 asteeseen.
2 Poista karitsanpotkista kalvot terävällä veitsellä.
3 Pyörittele potkapalat suolalla ja pippurilla maustetussa vehnäjauhoissa ja ruskista ne paistinpannulla öljyssä ja laita sivuun.
4 Lämmitä öljy padassa ja kuullota sipulit ja valkosipulit, lisää rosmariini ja tomaatti ja paista hetki.
5 Asettele potkat päälle ja lisää liemi, Rooibos-tee, hunaja ja punaviini.
6 Laita kansi päälle ja laita uuniin hautumaan noin 2 1/2 -4 h tuntia.
7 Poista potkat padasta, siivilöi liemi ja keitä kasaan. Laita potkat takaisin. Tarjoa suolapähkinäpolentan kanssa.
Suolapähkinäpolenta
1 Lämmitä öljy kattilassa ja kuullotta sipuli.
2 Lisää vesi ja kasvisliemi ja anna kiehua.
3 Lisää polentaa koko ajan sekoittaen.
4 Hauduta keskilämmöllä noin 10 minuuttia välillä sekoitellen, lisää tomaatti ja maito, sekoita vielä hetki. Lisää lopuksi suolapähkinät.
Louise Mérus
Resepti: Louise Mérus

Louise Mérus on suomalainen kokki, joka on asunut ja opiskellut Etelä-Afrikan Kapkaupungissa. Hänen erikoisosaamistaan ovat afrikkalaiset perinneruoat ja mausteet. Louisen käsissä suomalaisistakin raaka-aineista loihditaan eteläafrikkalaisia herkkuja – joka makuun, joka tunnelmaan.

Karitsanpotka
4 karitsanpotkaa
1/2 dl vehnäjauhoja
2 rkl oliiviöljyä
2 sipulia, hienonnettuna
3 valkosipulinkynttä, murskattuna
2 rkl rosmariinia, hienonnettuna
1 iso tomaatti, kuutioina
4 dl vahvaa rooibosteetä
2 rkl kasvislientä
2 rkl hunajaa
2 dl Two Oceans Shiraz -punaviiniä
Suolapähkinäpolenta
1 sipuli, kuutioina
1 tomaatti, kuutioina
1 rkl oliiviöljyä
4 dl vettä
4 dl kasvislientä
1 tl suolaa
125 g polentaa
1/2 dl maitoa
1/2 dl parmesaania
1 dl suolapähkinöitä
Lisää muistilistaan