Karitsanpotkaa ja suolapähkinä-polentaa

Potkat maustetaan rosmariinilla ja rooibos-teellä. Maukkaan polentan ja mausteisen täyteläisen punaviinin aromit toimivat karitsan kanssa.

Rooibos-maustettua karitsanpotkaa + viinisuositus
logo

6-8 HLÖ

logo

1 h 0 min

Karitsanpotka

AINEKSET

  • 4 karitsanpotkaa

  • 1/2 dl vehnäjauhoja

  • 2 rkl oliiviöljyä

  • 2 sipulia, hienonnettuna

  • 3 valkosipulinkynttä, murskattuna

  • 2 rkl rosmariinia, hienonnettuna

  • 1 iso tomaatti, kuutioina

  • 4 dl vahvaa rooibosteetä

  • 2 rkl kasvislientä

  • 2 rkl hunajaa

  • 2 dl Two Oceans Shiraz -punaviiniä

VALMISTUSOHJEET

    1. Lämmitä uuni 160 asteeseen.

    2. Poista karitsanpotkista kalvot terävällä veitsellä.

    3. Pyörittele potkapalat suolalla ja pippurilla maustetussa vehnäjauhoissa ja ruskista ne paistinpannulla öljyssä ja laita sivuun.

    4. Lämmitä öljy padassa ja kuullota sipulit ja valkosipulit, lisää rosmariini ja tomaatti ja paista hetki.

    5. Asettele potkat päälle ja lisää liemi, Rooibos-tee, hunaja ja punaviini.

    6. Laita kansi päälle ja laita uuniin hautumaan noin 2 1/2 -4 h tuntia.

    7. Poista potkat padasta, siivilöi liemi ja keitä kasaan. Laita potkat takaisin. Tarjoa suolapähkinäpolentan kanssa.

Suolapähkinäpolenta

AINEKSET

  • 1 sipuli, kuutioina

  • 1 tomaatti, kuutioina

  • 1 rkl oliiviöljyä

  • 4 dl vettä

  • 4 dl kasvislientä

  • 1 tl suolaa

  • 125 g polentaa

  • 1/2 dl maitoa

  • 1/2 dl parmesaania

  • 1 dl suolapähkinöitä

VALMISTUSOHJEET

    1. Lämmitä öljy kattilassa ja kuullotta sipuli.

    2. Lisää vesi ja kasvisliemi ja anna kiehua.

    3. Lisää polentaa koko ajan sekoittaen.

    4. Hauduta keskilämmöllä noin 10 minuuttia välillä sekoitellen, lisää tomaatti ja maito, sekoita vielä hetki. Lisää lopuksi suolapähkinät.

Louise Mérus

Resepti: Louise Mérus

Louise Mérus on suomalainen kokki, joka on asunut ja opiskellut Etelä-Afrikan Kapkaupungissa. Hänen erikoisosaamistaan ovat afrikkalaiset perinneruoat ja mausteet. Louisen käsissä suomalaisistakin raaka-aineista loihditaan eteläafrikkalaisia herkkuja – joka makuun, joka tunnelmaan.