Lammaslihapullat

Vaihtelua lihapullareseptiin saat valmistamalla ne lampaanlihasta. Nauti tsatsikin ja mehevän punaviinin kanssa.
Lammaslihapullat + viinisuositus
Lammas Lammas Lammas
4 HLÖ
45-60 MIN
LAMMASLIHAPULLAT
500 g jauhettua lampaanlihaa
1 iso sipuli
3 - 4 valkosipulinkynttä
1 dl korppujauhoja
1 dl vettä
1 dl kermaviiliä
2 munaa
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria myllystä
0,5 tl paprikaa
1 - 2 rkl öljyä (paistamiseen)
TSATSIKI -KASTIKE
4 dl maustamatonta jogurttia
puolikas kurkku
4 tl suolaa
3 kpl valkosipulinkynttä
5 rkl oliiviöljyä
Lihapullat
1 Silppua sipuli ja murskaa valkosipulinkynnet. Sekoita nämä kulhossa jauhelihan kanssa. Lisää sitten sekaan muutkin ainekset.
2 Vaivaa taikinaa käsin, kunnes taikina alkaa tarttua hiukan kulhon reunoihin.
3 Muovaa taikina tangoksi ja jaa yhtä suuriin paloihin. Kastele kätesi kylmään veteen ja pyöritä palat pulliksi leikkuulaudalle.
4 Paista pullat paistinpannulla öljyssä käännellen kauniin ruskeiksi.
Tsatsiki-kastike
1 Valuta jogurttia jääkaapissa suodatinpaperilla vuoratussa siivilässä ainakin 2 tuntia, mieluiten yön yli.
2 Pese kurkku ja raasta se karkealla terällä. Sirottele suola raasteen päälle ja itketä kurkkua 10 minuuttia.
3 Ota raaste käteen ja puristele sitä sormien välissä niin kauan, että kaikki neste valuu pois.
4 Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet.
5 Yhdistä jogurtti, kurkkuraaste, valkosipulimurska ja oliiviöljy. Sekoita ja anna tsatsikin vetäytyä jääkaapissa ainakin tunti ennen tarjoamista.
Lihapullat
1 Silppua sipuli ja murskaa valkosipulinkynnet. Sekoita nämä kulhossa jauhelihan kanssa. Lisää sitten sekaan muutkin ainekset.
2 Vaivaa taikinaa käsin, kunnes taikina alkaa tarttua hiukan kulhon reunoihin.
3 Muovaa taikina tangoksi ja jaa yhtä suuriin paloihin. Kastele kätesi kylmään veteen ja pyöritä palat pulliksi leikkuulaudalle.
4 Paista pullat paistinpannulla öljyssä käännellen kauniin ruskeiksi.
Tsatsiki-kastike
1 Valuta jogurttia jääkaapissa suodatinpaperilla vuoratussa siivilässä ainakin 2 tuntia, mieluiten yön yli.
2 Pese kurkku ja raasta se karkealla terällä. Sirottele suola raasteen päälle ja itketä kurkkua 10 minuuttia.
3 Ota raaste käteen ja puristele sitä sormien välissä niin kauan, että kaikki neste valuu pois.
4 Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet.
5 Yhdistä jogurtti, kurkkuraaste, valkosipulimurska ja oliiviöljy. Sekoita ja anna tsatsikin vetäytyä jääkaapissa ainakin tunti ennen tarjoamista.
LAMMASLIHAPULLAT
500 g jauhettua lampaanlihaa
1 iso sipuli
3 - 4 valkosipulinkynttä
1 dl korppujauhoja
1 dl vettä
1 dl kermaviiliä
2 munaa
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria myllystä
0,5 tl paprikaa
1 - 2 rkl öljyä (paistamiseen)
TSATSIKI -KASTIKE
4 dl maustamatonta jogurttia
puolikas kurkku
4 tl suolaa
3 kpl valkosipulinkynttä
5 rkl oliiviöljyä
Lisää muistilistaan