Lammasvartaat ja korianteriperunat

Lampaanlihan kanssa toimii hyvin sopivan tanniininen espanjalainen punaviini.
Lammasvartaat  + viinisuositus
Lammas Lammas Lammas
Grilliruoka Grilliruoka Grilliruoka
6-8 HLÖ
+ 60 MIN
Hunajaiset lammasvartaat
1 Sekoita keskenään hunaja, sitruunankuori ja mausteet. Kuutioi lammas reiluiksi paloiksi ja kääntele hunajassa. Anna maustua parin tunnin ajan.
2 Pujottele lihapalat vartaisiin. Pane lihan väleihin sitruunaviipaleita. Riippuen grillin kuumuudesta grillaa vartaita 4 - 10 minuuttia molemmin puolin. Voitele vartaita marinadilla kypsennyksen aikana. Mausta liha kypsänä suolalla.
Haaleat korianteriperunat
1 Keitä perunat juuri ja juuri kypsiksi merisuolalla maustetussa vedessä. Jos perunat ovat kookkaita, puolita ne ennen keittämistä. Kaada keitinvesi pois ja anna perunoiden hieman jäähtyä.
2 Sekoita jogurtti, hienonnettu valkosipuli ja yrtit, mausta suolalla ja pippurilla. Kääntele seos perunoiden joukkoon.
3 Tarjoa haaleana lihan tai kalan lisäkkeenä.
Resepti
Ruokatoimittaja Tiina Rantanen
HUNAJAISET LAMMASVARTAAT
600-800 g lampaan ulkofileetä
½ dl hunajaa
½ sitruunan raastettu kuori
1 rkl silputtua rosmariinia
ripaus mustapippuria
suolaa
LISÄKSI
sitruunaviipaleita
HAALEAT KORIANTERIPERUNAT
1 ½ kg perunoita
karkeaa merisuolaa
Kastike
3 dl turkkilaista jogurttia
1 Solo-valkosipulinkynsi
1 dl silputtua minttua
1 dl silputtua korianteria
ripaus mustapippuria
ripaus merisuolaa
Lisää muistilistaan

Suositukset