Lampaanlihan kanssa toimii hyvin australialainen Shiraz-punaviini.
Sekoita keskenään hunaja, sitruunankuori ja mausteet. Kuutioi lammas reiluiksi paloiksi ja kääntele hunajassa. Anna maustua parin tunnin ajan.
Pujottele lihapalat vartaisiin. Pane lihan väleihin sitruunaviipaleita. Riippuen grillin kuumuudesta grillaa vartaita 4 - 10 minuuttia molemmin puolin. Voit myös paistaa vartaat parilapannulla ja viimeistellä kypsyyden uunissa.
Voitele vartaita marinadilla kypsennyksen aikana. Mausta liha kypsänä suolalla.
Keitä perunat juuri ja juuri kypsiksi merisuolalla maustetussa vedessä. Jos perunat ovat kookkaita, puolita ne ennen keittämistä. Kaada keitinvesi pois ja anna perunoiden hieman jäähtyä.
Sekoita jogurtti, hienonnettu valkosipuli ja yrtit, mausta suolalla ja pippurilla. Kääntele seos perunoiden joukkoon.
Tarjoa lihan tai kalan lisäkkeenä.
Koristele annos sitruunaviipaleilla.
Ruokatoimittaja Tiina Rantanen