Lammasvartaat ja korianteriperunat

Lampaanlihan kanssa toimii hyvin australialainen Shiraz-punaviini.

Lammasvartaat  + viinisuositus
logo

6-8 HLÖ

logo

1 h 0 min

HUNAJAISET LAMMASVARTAAT

AINEKSET

  • 600-800 g lampaan ulkofileetä

  • ½ dl hunajaa

  • ½ sitruunan raastettu kuori

  • 1 rkl silputtua rosmariinia

  • ripaus mustapippuria

  • suolaa

VALMISTUSOHJEET

    1. Sekoita keskenään hunaja, sitruunankuori ja mausteet. Kuutioi lammas reiluiksi paloiksi ja kääntele hunajassa. Anna maustua parin tunnin ajan.

    2. Pujottele lihapalat vartaisiin. Pane lihan väleihin sitruunaviipaleita. Riippuen grillin kuumuudesta grillaa vartaita 4 - 10 minuuttia molemmin puolin. Voit myös paistaa vartaat parilapannulla ja viimeistellä kypsyyden uunissa.

    3. Voitele vartaita marinadilla kypsennyksen aikana. Mausta liha kypsänä suolalla.

HAALEAT KORIANTERIPERUNAT

AINEKSET

  • 1 ½ kg perunoita

  • karkeaa merisuolaa

VALMISTUSOHJEET

    1. Keitä perunat juuri ja juuri kypsiksi merisuolalla maustetussa vedessä. Jos perunat ovat kookkaita, puolita ne ennen keittämistä. Kaada keitinvesi pois ja anna perunoiden hieman jäähtyä.

Kastike

AINEKSET

  • 3 dl turkkilaista jogurttia

  • 1 Solo-valkosipulinkynsi

  • 1 dl silputtua minttua

  • 1 dl silputtua korianteria

  • ripaus mustapippuria

  • ripaus merisuolaa

VALMISTUSOHJEET

    1. Sekoita jogurtti, hienonnettu valkosipuli ja yrtit, mausta suolalla ja pippurilla. Kääntele seos perunoiden joukkoon.

    2. Tarjoa lihan tai kalan lisäkkeenä.

LISÄKSI

AINEKSET

  • sitruunaviipaleita

VALMISTUSOHJEET

    1. Koristele annos sitruunaviipaleilla.

Resepti

Ruokatoimittaja Tiina Rantanen