• Karitsanvartaat 19 Crimes -tyyliin

    Marinoi karitsa ronskisti punaviinillä, rosmariinillä ja valkosipulilla. Nauti mausteisen 19 Crimes -aussiviinin kanssa. Tämä on kesän paras combo!
  • Grillatut omenalohivartaat & vihersalaatti

    Eve Chardonnay -valkoviinin pirteä hapokkuus tuo raikkautta grillatun lohen aromeihin. Omenaisuus maistuu sekä ruoassa että viinissä. Tutustu reseptiin!
  • Flank steak ja avocado-paprikasalsa

    Täyteläisen Nederburg-punaviinin hienoisen savuiset aromit tukevat hyvin grillatun flank steak -pihvin makumaailmaa. Eteläafrikkalaisittain maustettu marinadi ja chilinen avocado-salsa tuovat särmää yhdistelmään. Tutustu ruokakirjailija Louise Meruksen ohjeeseen.
  • Kuhaceviche suolatuilla marjoilla

    Ceviche on Etelä-Amerikasta kotoisin oleva limetillä raakakypsytettävä ruoka, jonka raaka-aineeksi valitaan aina mahdollisimman tuoretta kalaa. Tarjoa kuhaceviche raikkaan chileläisen Tarapacá Gran Reserva Sauvignon Blanc -valkoviinin kanssa, sillä viinistä löytyy riittävästi vaalean kalan seuraan sopivaa ryhtiä ja aromikkuutta.
  • Mansikka-mascarponekakku

    Mansikka-mascarponekakku kostutetaan Fresita-kuohuviinillä.
  • Mehevät tacot

    Mehevän hilloinen Tarapacá Gran Reserva Organic -luomupunaviini sopii mainiosti lammastacoille yrttisyytensä ja kevyen tammisuutensa ansiosta. "Latinalaiseen keittiöön kuuluvat oleellisesti Meksikosta kotoisin olevat tacot. Omissa versioissani täytteenä on kotimaista härkäpapua, lampaan jauhelihaa ja savoynkaalia." keittiöpäällikkö Ari Ruoho.
  • Hollandaisekastike ja parsaa

    "Olen tehnyt hollandaisekastikkeen joskus 'oikealla' tavalla ja kokeiltuani tätä reseptiä en enää koskaan aio käyttää aikaani sen oikean version tekemiseen" Katso radio- ja tv-juontaja Anni Hautalan helppo hollandaisekastikkeen ohje Annin Ruokakirjasta.
  • Äyriäis-kalacurry riisillä ja tomaattisalsalla

    Kokkaa eteläafrikkalaisittain Louise Meruksen ja Nederburg-viinien matkassa. Mausteista curryruokaa tasapainottaa aromaattinen Riesling-viini.
  • Masterchef-historian paras risotto

    Tuore ruokakirjailija ja radio- ja tv-juontaja Anni Hautala hurmasi Masterchef-ohjelman tuomarit risottobravuurillaan. Katso Annin Ruokakirjan ohje ja viinisuositus.
  • Amarula-jäätelöt

    Aikuisten jäätelössä maistuu aavistus eteläafrikkalaisen marula-puun hedelmistä valmistettua Amarula-kermalikööriä. Jäätelötikut kuorrutetaan suklaalla, pähkinöillä ja kuivatuilla marjoilla.
  • Paistettua kuhaa ja fenkolia

    Keittiöpäällikkö Ari Ruoho: ”Kuha säilyy mehevänä, kun paistat fileen kaksinkerroin runsaassa voissa. Nauti raikkaan ja sopivasti viilennetyn Tarapaca Gran Reserva Sauvignon Blanc -valkoviinin kanssa.”
  • Lohipatongit

    Graavi- ja kylmäsavulohesta valmistetut leipäset syntyvät helposti. Lohen rasvaisuutta tasapainottaa kuiva kuohuviini.
  • Dukkah-kana korianterikastikkeella

    Grillattu kana maistuu niin valko- kuin punaviinin kanssa. Dukkah-mauste on pohjoisafrikkalainen mausteseos, jota voi käyttää mihin ruoanlaittoon vaan.
  • Possunribsit ja avomaankurkkutsatsiki

    Possunribsit ja tsatsiki on todella herkullinen yhdistelmä. Tuunaa perinteinen tsatsiki avomaankurkuilla.
  • Parsa-couscous-salaatti

    Valmista kevyt, mutta ruokaisa parsasalaatti ja nauti raikkaan valko- tai roseviinin kanssa.
  • Sushi bowl

    Puolikuivan Kungfu Girl Rieslingin raikkaan hedelmäinen ja aromikkaan sitrusmainen makumaailma sopii erityisen hyvin aasialaisen ruoan seuraan.
  • Paholaisen hampparit

    Nämä hampurilaiset saavat tujauksen lempeää mausteisuutta itse tehdystä paholaisen hillosta. The Velvet Devil Merlot -viinin samettinen marjaisuus tasapainottaa mausteisuutta.
  • Grillattu aprikoosi-lohi

    Kokkaa eteläafrikkalaisittain Nederburg-viinin ja Louise Meruksen matkassa. Etelä-Afrikan rannikolla syödään usein kalaa, johon yhdistetään erilaisia hedelmiä ja hilloja.
  • Kesäinen kasvissalaatti

    Keittiömestari Pekka Terävän käsialaa oleva sesonkisalaatti on kaunis alkuruoka, jolle laadukas Chablis-valkoviini tuo ryhdikkyyttä.
  • Chimichurri-kastike

    Argentiinan ”kansalliskastikkeella” on kotimaassaan pitkät perinteet ja parhaimmat chimichurrireseptit periytyvät sukupolvelta toiselle.