Amarula Chocolate Mousse

Pehmeän herkullinen Amarula-kermalikööri maustaa suklaamoussen ja sopii myös sen kanssa nautittavaksi.
Makea jälkiruoka Makea jälkiruoka Makea jälkiruoka
6-8 HLÖ
+ 60 MIN
1 Erottele munanvalkuaiset keltuaisista.
2 Sulata suklaapalaset ja voi miedolla lämmöllä kattilassa. Ota pois liedeltä ja lisää kerma sekä Amarula-likööri.
3 Vaadota keltuaiset. Yhdistä keltuaisvaahto hitaasti sulan suklaan joukkoon. Jatka vatkaamista kunnes seokset ovat huolellisesti sekoittuneet.
4 Vatkaa valkuaiset ja ripaus suolaa kiinteäksi vaahdoksi. Kääntele varovaisesti suklaaseoksen joukkoon.
5 Kaada sopiviin tarjoilulaseihin, esimerkiksi pieniin viinilaseihin ja anna asettua kylmässä vähintään pari tuntia. Tarjoile kermavaahdon kera.
AINEKSET
300 g tummaa suklaata, paloiteltuna
300 g pähkinäsuklaata tai tavallista maitosuklaata, paloiteltuna
100 g voita
2 dl kermaa
0,5 dl Amarula-likööriä
8 kananmunaa ripaus suolaa
Lisää muistilistaan

Suositukset