Aikuisten jäätelössä maistuu aavistus eteläafrikkalaisen marula-puun hedelmistä valmistettua Amarula-kermalikööriä. Jäätelötikut kuorrutetaan suklaalla, pähkinöillä ja kuivatuilla marjoilla.
Vaahdota kerma. Vaahdota toisessa astiassa kananmuna.
Sulata valkosuklaa kuumassa vesihauteessa.
Sekoita sula suklaa vanana kananmunavaahdon sekaan koko ajan sekoittaen.
Lisää joukkoon vanilja, maitorahka ja Amarula ja sekoita huolella. Nostele lopuksi sekaan kermavaahto.
Lusikoi täyte jäätelömuotteihin ja nosta pakkaseen hyytymään.
Koristele kovettuneet jäätelöt sulatetulla suklaalla, pähkinöillä ja marjoilla.
Hanna Stolt pitää suosittua blogia Gurmee.net ja on julkaissut kolme ruokakirjaa joista tuoreimpana VEGE Talvi (Readme.fi 2017). VEGE Talvi -kirjasta löytyvät talven parhaat kasvisreseptit arkeen, jouluun ja uuteen vuoteen.
Tuunaa herkullisella Amarula-kermaliköörillä gluteenittomat mokkapalaleivokset.
Katso reseptiAmarula-kermalikööristä valmistettu vaahtokarkkikaakao lämmittää makeasti. Kokeile myös vaahtokarkkien valmistusta itse!
Katso resepti