Amarula-mokkapalat

Tuunaa herkullisella Amarula-kermaliköörillä gluteenittomat mokkapalaleivokset.
Amarula-mokkapalat
Makea jälkiruoka Makea jälkiruoka Makea jälkiruoka
6-8 HLÖ
+ 60 MIN
Valmistusohjeet:
1 Aseta uuni kuumenemaan kiertoilmatoiminnolle 180 asteeseen tai tavalliseen uuniin 200 asteeseen.
2 Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita ne huolellisesti haarukalla sekaisin keskenään.
3 Sulata voi ja suklaa kattilassa miedolla lämmöllä. Nosta kattila liedeltä, anna jäähtyä hieman ja sekoita joukkoon huoneenlämpöinen Amarula kermalikööri.
4 Vatkaa omassa kulhossaan sokeri sekä munat kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon kuivat aineet osissa vuorotellen voisuklaaseoksen kanssa. Vatkaa taikinaa mahdollisimman vähän.
5 Kaada taikina pellille tai vuokaan leivinpaperille ja paista 15-18 minuuttia.
6 Nosta pohja pois uunista ja anna sen jäähtyä noin 15 minuuttia. Valmista sillä välin kuorrute eli sulata ensin voi kattilassa miedolla lämmöllä. Sekoita keskenään voisula, huoneenlämpöinen Amarula sekä tomusokeri veteläksi tahnaksi. Lisää Amarulaa, jos tahna on liian jämäkkää.
7 Nosta muutama ruokalusikallinen tahnaa erilliseen kippoon ja värjää se haluamallasi elintarvikevärillä. Levitä värjäämätön kuorrute lämpimän pohjan päälle nuolijaa tai veistä apuna käyttäen. Valuta värjättyä kuorrutetta haluamallasi tavalla ja viimeistele nonparelleilla ennen kuin värjäämätön kuorrute ehtii jähmettyä.
8 Anna jäähtyä kauttaaltaan, jonka jälkeen leikkaa haluamasi kokoisiksi paloiksi. Sydämenmuotoisia piparimuotteja apuna käyttäen saat leikattua levystä kauniita leivoksia.

Psyllium ja ksantaani korvaavat gluteenittomassa leivonnassa gluteenin ominaisuuksia ja tekevät pohjasta mehevämmän ja kiinteämmän.

Kakkutaiteilija Mona Tähtinen
Resepti & kuva

Kakkutaiteilija Mona Tähtinen työskentelee gluteenittoman reseptiikan parissa ja rakastaa toisiaan täydentävien makuparien metsästämistä. Oikein valittu jälkiruoka kruunaa juhlan ja pysäyttää arjen. Ig @say_it_with_a_cake

Ainekset 1/2 uunipellilliseen
150 g voita
50 g tummaa suklaata
2,5 dl sokeria
3 suurta kananmunaa
2 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 dl perunajauhoja
1 dl tummaa kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl psylliumia (löydät ruokakauppojen leivontahyllystä)
1 tl ksantaania (löydät ruokakauppojen leivontahyllystä)
1 tl suolaa
2 dl Amarula kermalikööriä
Kuorrutteeseen
350 g tomusokeria
50 g voita
n. 1 dl Amarula kermalikööriä
Elintarvikeväriä
Nonparelleja
Lisää muistilistaan

Suositukset