Amarula-mutakakku Amarula-jäätelöllä

Suklaan ja kermaliköörin yhdistelmä toimii aina! Täyteläinen kermalikööri sopii erityisen hyvin jäätelön valmistukseen, sillä alkoholin ansiosta rakenne pysyy pehmeänä jäädytyksestä huolimatta.
Amarula-mutakakku Amarula-jäätelöllä
Makea jälkiruoka Makea jälkiruoka Makea jälkiruoka
8+ HLÖ
+ 60 MIN
Mutakakku
150 g tummaa suklaata
150 g voita
3 munaa
1½ dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
¾ tl leivinjauhetta
1 dl Amarula-kermalikööriä
Jäätelö (alkoholipitoisuus 2 %)
5 dl vispikermaa
1 tlk kondensoitua maitoa
2 tl vaniljatahnaa
1 dl Amarula-kermalikööriä
Mutakakku
1 Kuumenna uuni 200 °C:seen. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (halk. 20 cm). Vuoraa myös vuoan reunat leivinpaperilla.
2 Sulata voi ja suklaa esimerkiksi kattilassa. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita hieman jäähtynyt suklaa-voisula munavaahtoon.
3 Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauhot ja leivinjauhe. Kääntele jauhoseos varovasti munavaahtoon ja lisää viimeisenä Amarula-likööri kevyesti käännellen.
4 Kaada taikina esivalmisteltuun vuokaan. Paista kakkua noin 15-20 minuuttia tai kunnes reunat ovat kypsyneet, mutta keskusta on vielä taikinaista. Jäähdytä ennen tarjoilua.
Jäätelö
1 Vaahdota kerma paksuksi vaahdoksi. Kääntele joukkoon kondensoitu maito, vanilja ja Amarula-kermalikööri.
2 Kaada massa pakastuksen kestävään astiaan ja anna jäätyä pakastimessa vähintään 5 tuntia, mielellään seuraavaan päivään.
3 Tarjoile jäätelö kylmän tai kevyesti lämmitetyn mutakakun sekä Amarula-liköörin kanssa.
Liisa Westerberg
Resepti ja kuva: Liisa Westerberg

Liisa Westerberg on leivontakirjailija ja ruokakuvaaja, joka pitää suosittua Makeaa-leivontablogia. Leivonnassa Liisalle tärkeintä on aidot ja herkulliset maut. Hyvistä raaka-aineista syntyy Liisan keittiössä niin trendikkäitä uutuusherkkuja kuin tuunattuja klassikoitakin.

Tutustu makeaa.fi -leivontablogiin
Mutakakku
1 Kuumenna uuni 200 °C:seen. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (halk. 20 cm). Vuoraa myös vuoan reunat leivinpaperilla.
2 Sulata voi ja suklaa esimerkiksi kattilassa. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita hieman jäähtynyt suklaa-voisula munavaahtoon.
3 Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauhot ja leivinjauhe. Kääntele jauhoseos varovasti munavaahtoon ja lisää viimeisenä Amarula-likööri kevyesti käännellen.
4 Kaada taikina esivalmisteltuun vuokaan. Paista kakkua noin 15-20 minuuttia tai kunnes reunat ovat kypsyneet, mutta keskusta on vielä taikinaista. Jäähdytä ennen tarjoilua.
Jäätelö
1 Vaahdota kerma paksuksi vaahdoksi. Kääntele joukkoon kondensoitu maito, vanilja ja Amarula-kermalikööri.
2 Kaada massa pakastuksen kestävään astiaan ja anna jäätyä pakastimessa vähintään 5 tuntia, mielellään seuraavaan päivään.
3 Tarjoile jäätelö kylmän tai kevyesti lämmitetyn mutakakun sekä Amarula-liköörin kanssa.
Liisa Westerberg
Resepti ja kuva: Liisa Westerberg

Liisa Westerberg on leivontakirjailija ja ruokakuvaaja, joka pitää suosittua Makeaa-leivontablogia. Leivonnassa Liisalle tärkeintä on aidot ja herkulliset maut. Hyvistä raaka-aineista syntyy Liisan keittiössä niin trendikkäitä uutuusherkkuja kuin tuunattuja klassikoitakin.

Tutustu makeaa.fi -leivontablogiin
Mutakakku
150 g tummaa suklaata
150 g voita
3 munaa
1½ dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
¾ tl leivinjauhetta
1 dl Amarula-kermalikööriä
Jäätelö (alkoholipitoisuus 2 %)
5 dl vispikermaa
1 tlk kondensoitua maitoa
2 tl vaniljatahnaa
1 dl Amarula-kermalikööriä
  • Kokeile myös:

    Amarula Ice Coffee

    Jos tykkäät kahvista tai Irish Coffeesta, tykkäät myös Amarula-kermalikööripohjaisesta jäätelödrinkistä. Nautitko omasi mieluummin kylmänä vai lämpimänä? Testaa molemmat!