Suklaan ja kermaliköörin yhdistelmä toimii aina! Täyteläinen kermalikööri sopii erityisen hyvin jäätelön valmistukseen, sillä alkoholin ansiosta rakenne pysyy pehmeänä jäädytyksestä huolimatta.
Kuumenna uuni 200 °C:seen. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (halk. 20 cm). Vuoraa myös vuoan reunat leivinpaperilla.
Sulata voi ja suklaa esimerkiksi kattilassa. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita hieman jäähtynyt suklaa-voisula munavaahtoon.
Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauhot ja leivinjauhe. Kääntele jauhoseos varovasti munavaahtoon ja lisää viimeisenä Amarula-likööri kevyesti käännellen.
Kaada taikina esivalmisteltuun vuokaan. Paista kakkua noin 15-20 minuuttia tai kunnes reunat ovat kypsyneet, mutta keskusta on vielä taikinaista. Jäähdytä ennen tarjoilua.
Vaahdota kerma paksuksi vaahdoksi. Kääntele joukkoon kondensoitu maito, vanilja ja Amarula-kermalikööri.
Kaada massa pakastuksen kestävään astiaan ja anna jäätyä pakastimessa vähintään 5 tuntia, mielellään seuraavaan päivään.
Tarjoile jäätelö kylmän tai kevyesti lämmitetyn mutakakun sekä Amarula-liköörin kanssa.
Liisa Westerberg on leivontakirjailija ja ruokakuvaaja, joka pitää suosittua Makeaa-leivontablogia. Leivonnassa Liisalle tärkeintä on aidot ja herkulliset maut. Hyvistä raaka-aineista syntyy Liisan keittiössä niin trendikkäitä uutuusherkkuja kuin tuunattuja klassikoitakin.
Pehmeä Amarula-kermalikööri sopii nautittavaksi monessa tilanteessa. Katso myös herkulliset jälkiruoka ja -juomaohjeet.
Lue lisääJos tykkäät kahvista tai Irish Coffeesta, tykkäät myös Amarula-kermalikööripohjaisesta jäätelödrinkistä. Nautitko omasi mieluummin kylmänä vai lämpimänä? Testaa molemmat!
Katso reseptiAikuisten jäätelössä maistuu aavistus eteläafrikkalaisen marula-puun hedelmistä valmistettua Amarula-kermalikööriä. Jäätelötikut kuorrutetaan suklaalla, pähkinöillä ja kuivatuilla marjoilla.
Katso resepti