Amarulalla maustettu chia-suklaavanukas

Amarula Marula Fruit Cream -liköörillä maustettu suklainen chia-vanukas hurmaa niin brunssi- kuin päivällisvieraatkin. Vanukas on helppo valmistaa ja korkeasta lasista tarjoiltuna annos on juhlavan näköinen!
Amarulalla maustettu chia-suklaavanukas
Makea jälkiruoka Makea jälkiruoka Makea jälkiruoka
Suklaa Jälkiruuat Suklaa Jälkiruuat Suklaa Jälkiruuat
2 HLÖ
30-45 MIN
Valmistus
1 Sekoita kaikki muut ainekset, paitsi chia-siemenet blenderillä tasaiseksi nesteeksi. Lisää joukkoon chia-siemenet. Sekoita hiljalleen hyytyvää seosta vielä kerran noin 5-10 minuutin jälkeen, jotta vanukkaan koostumuksesta tulee tasaisempaa.
2 Jaa chia-vanukas kahteen annosastiaan ja nosta astiat jääkaappiin hyytymään noin 30 minuutiksi.
3 Koristele valmiit chia-vanukkaat esim. kaakaonibseillä ja vadelmilla ennen tarjoilua.
Amarulalla maustettu chia-suklaavanukas
Amarulalla maustettu chia-suklaavanukas hurmaa brunssi pöydässä tai herkullisen aterian päätteeksi jälkiruokana.
Hanna Stolt
Kirjoittaja: Hanna Stolt
Hanna Stolt on hyvinvointivalmentaja ja ruokakirjailija, joka valmistaa mieluiten kasvisvoittoista, ravitsevaa ruokaa. Hanna loihtii yksinkertaisista raaka-aineista ruokia, jotka hivelevät kaikkia aisteja. Hanna on myös kirjoittanut kirjat Aamupala - hyvinvointi alkaa aamusta, sekä Herkku - ravintorikasta ruokaa koko perheelle (Readme.fi).
Ainekset
2 dl mantelimaitoa
4 cl Amarula Marula Fruit Cream -likööriä
6 mehukasta taatelia, kivet poistettuna
2 rkl kaakaojauhetta
1 vaniljatangon siemenet (tai n. 1/2 tl vaniljajauhetta)
pikkuripaus suolaa
3/4 dl chia-siemeniä
Koristeluun
Kaakaonibsejä
Vadelmia (tai hedelmiä)
Lisää muistilistaan

Suositukset