Amerikkalaiset porkkanamuffinit

Mausta mehevät muffinit kermaliköörillä.
Amerikkalaiset porkkanamuffinit
Makea jälkiruoka Makea jälkiruoka Makea jälkiruoka
6-8 HLÖ
+ 60 MIN
1 Mittaa kulhoon öljy, sokeri ja kananmunat, vaahdota seos sähkövatkaimella. Yhdistä kuivat aineet.
2 Lisää jauhoseos, porkkanaraaste ja ananasmurska taikinaan. Jaa taikina paperivuoilla vuoratulle muffinipellille. Täytä kolot reunaan asti, jotta saat isoja muffineja. Paista muffineja 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Jäähdytä. Voit myös paistaa taikinasta kakun. Käytä silloin 2 litran vetoista, voideltua ja korppujauhotettua irtopohjavuokaa ja kypsennä kakkua 175 asteisessa uunissa noin tunnin ajan.
3 Notkista tuorejuusto, lisää siihen likööri ja tomusokeri. Anna täytteen jähmettyä hetki jääkaapissa. Jos teet kakun, tee kuorrutus kaksinkertaisena.
4 Levitä kuorrute jäähtyneiden muffinien päälle. Ripottele koristele leivonnaiset kuivatuilla porkkanalastuilla.
Resepti
Ruokatoimittaja Tiina Rantanen
AINEKSET
1 1/2 dl öljyä
1 1/2 dl vaaleaa muscavado-ruokosokeria tai fariinisokeria
2 munaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa
1/2 tl suolaa
1 tl kanelia
1 tl piparkakkumaustetta
1 tl vaniljajauhetta
2 1/2 dl hienojakoista porkkanaraastetta
1 dl hasselpähkinärouhetta
1 tlk (227 g) ananasmurskaa
1 dl rusinoita
½ dl aprikoosihilloa
½ dl Amarula-kermalikööriä
KUORRUTE
25 g voita
100 g maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia)
2 ½ dl tomusokeria
2 rkl Amarula-likööriä
KORISTEEKSI
kuivattuja vihannes-hedelmälastuja tai porkkanalastuja
Valmistusaika: tunti + jäähtymisaika
Lisää muistilistaan

Suositukset