Delizie di Limone - sitruunatorttu

Raikkaan kirpeä italialainen sitruunatorttu valmistetaan tiramisu-kekseistä, mascarpone-juustosta ja lemon curd -tahnasta.
Delizie di Limone -sitruunatorttu + viinisuositus
Makea jälkiruoka Makea jälkiruoka Makea jälkiruoka
6-8 HLÖ
+ 60 MIN
AINEKSET
12-15 tiramisukeksiä (Savoyardi)
1 dl laimennettavaa sitruuna-limettijuomaa
1½ dl vettä
TÄYTE
750 g mascarpone tuorejuustoa
1 1/2 dl sokeria
4 keltuaista
4 valkuaista
1 dl lemon curd-tahnaa
1/2 sitruunan raastettu kuori ja mehu
Koristeeksi
sitruunan makuisia karkkeja tai hedelmäpastilleja
Valmistusohjeet
1 Aloita täytteestä. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Vaahdota valkuaiset erikseen. Sekoita tuorejuusto varovasti keltuaisvaahtoon. Nostele valkuaisvaahto juustomassan joukkoon. Mausta sitruunaliköörillä tai -tahnalla.
2 Kasta keksit seljankukkamehuun ja vuoraa vuoan pohja paksulla kerroksella keksejä. Kostuta lopulla mehulla.
3 Kaada tuorejuustomassa kekseille ja ripottele rouhitut sitruunakaramellit tortun pinnalle. Nosta jääkaappiin jähmettymään vähintään kahdeksi tunniksi.
Resepti

Ruokatoimittaja Tiina Rantanen

Valmistusohjeet
1 Aloita täytteestä. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Vaahdota valkuaiset erikseen. Sekoita tuorejuusto varovasti keltuaisvaahtoon. Nostele valkuaisvaahto juustomassan joukkoon. Mausta sitruunaliköörillä tai -tahnalla.
2 Kasta keksit seljankukkamehuun ja vuoraa vuoan pohja paksulla kerroksella keksejä. Kostuta lopulla mehulla.
3 Kaada tuorejuustomassa kekseille ja ripottele rouhitut sitruunakaramellit tortun pinnalle. Nosta jääkaappiin jähmettymään vähintään kahdeksi tunniksi.
Resepti

Ruokatoimittaja Tiina Rantanen

AINEKSET
12-15 tiramisukeksiä (Savoyardi)
1 dl laimennettavaa sitruuna-limettijuomaa
1½ dl vettä
TÄYTE
750 g mascarpone tuorejuustoa
1 1/2 dl sokeria
4 keltuaista
4 valkuaista
1 dl lemon curd-tahnaa
1/2 sitruunan raastettu kuori ja mehu
Koristeeksi
sitruunan makuisia karkkeja tai hedelmäpastilleja