Delizie di Limone - sitruunatorttu

Italialainen sitruunatorttu nautitaan tietenkin italialaisen matala-alkoholisen ja makean pirskahtelevan Moscato d'Asti -viinin kanssa.
Delizie di Limone -sitruunatorttu + viinisuositus
Makea jälkiruoka Makea jälkiruoka Makea jälkiruoka
AINEKSET
12-15 tiramisukeksiä (Savoyardi)
1 dl laimennettavaa sitruuna-limettijuomaa
1½ dl vettä
TÄYTE
750 g mascarpone tuorejuustoa
1 1/2 dl sokeria
4 keltuaista
4 valkuaista
1 dl lemon curd-tahnaa
1/2 sitruunan raastettu kuori ja mehu
Koristeeksi
sitruunan makuisia karkkeja tai hedelmäpastilleja
1 Aloita täytteestä. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Vaahdota valkuaiset erikseen. Sekoita tuorejuusto varovasti keltuaisvaahtoon. Nostele valkuaisvaahto juustomassan joukkoon. Mausta sitruunaliköörillä tai -tahnalla.
2 Kasta keksit seljankukkamehuun ja vuoraa vuoan pohja paksulla kerroksella keksejä. Kostuta lopulla mehulla.
3 Kaada tuorejuustomassa kekseille ja ripottele rouhitut sitruunakaramellit tortun pinnalle. Nosta jääkaappiin hyytymään vähintään kahdeksi tunniksi.
Resepti Ruokatoimittaja Tiina Rantanen
1 Aloita täytteestä. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Vaahdota valkuaiset erikseen. Sekoita tuorejuusto varovasti keltuaisvaahtoon. Nostele valkuaisvaahto juustomassan joukkoon. Mausta sitruunaliköörillä tai -tahnalla.
2 Kasta keksit seljankukkamehuun ja vuoraa vuoan pohja paksulla kerroksella keksejä. Kostuta lopulla mehulla.
3 Kaada tuorejuustomassa kekseille ja ripottele rouhitut sitruunakaramellit tortun pinnalle. Nosta jääkaappiin hyytymään vähintään kahdeksi tunniksi.
Resepti Ruokatoimittaja Tiina Rantanen
AINEKSET
12-15 tiramisukeksiä (Savoyardi)
1 dl laimennettavaa sitruuna-limettijuomaa
1½ dl vettä
TÄYTE
750 g mascarpone tuorejuustoa
1 1/2 dl sokeria
4 keltuaista
4 valkuaista
1 dl lemon curd-tahnaa
1/2 sitruunan raastettu kuori ja mehu
Koristeeksi
sitruunan makuisia karkkeja tai hedelmäpastilleja
Lisää muistilistaan