Glöet-pannacotta

Tämä herkullinen kuohuviinilaseista tarjottava pannacotta saa Glöet-glögiskumpasta kauniin punaisen kerroksen. Katso reseptin lopusta myös vaaleasta Glöetistä tehdyn Glöet-Sabayonin ohje.
Glöet Pannacotta
Makea jälkiruoka Makea jälkiruoka Makea jälkiruoka
6-8 HLÖ
+ 60 MIN
4 %
Punainen hyytelö:
8 liivatelehteä
6 dl punaista Glöet glögikuohuviiniä
1 1/2 dl sokeria
tuoreita vadelmia
Pannacotta:
2 liivatelehteä
1/2 vaniljatankoa
5 dl kermaa
1 1/4 dl sokeria
Koristeluun:
Vadelmia ja kuusenoksia
Valmistusohjeet:
1 Ensimmäiseksi valmista punainen hyytelö: Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan, niin että ne pehmenevät. Kaada kattilaan punaista Glöet glögikuohuviiniä, lisää joukkoon sokeri. Anna seoksen lämmetä niin, että sokeri liukenee, mutta älä kiehauta.
2 Ota kattila liedeltä ja lisää joukkoon liivatelehdet, joista olet puristanut ylimääräisen nesteen pois. Kun liivatelehdet ovat sulaneet, sekoita seosta hieman ja kaada sitä kuohuviinilasien puoleenväliin saakka.
3 Lisää hyytelöön muutama vadelma per lasi. Sen jälkeen laita lasit jääkaappiin hyytymään 2- 3 tuntia tai yön yli.
4 Tee seuraavaksi pannacotta täyte: Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Halkaise vaniljatangon puolikas ja raaputa siitä siemenet kattilaan, laita kattilaan myös tangon palat. Kaada joukkoon kerma ja sokeri. Kiehauta samalla sekoitellen niin että sokeri sulaa ja nosta kattila liedeltä.
5 Purista pehmentyneistä liivatelehdistä ylimääräinen vesi. Lisää liivatelehdet kuuman kerman joukkoon, anna sulaa ja sekoita. Ota vaniljatangon palat pois kermaseoksesta.
6 Anna seoksen jäähtyä kauttaaltaan. Kun seos on jäähtynyt, kaada valmis seos laseihin, joissa on jo hyytelöt, ja laita uudelleen jääkaappiin jähmettymään kunnes Pannacotta on kokonaan hyytynyt.
7 Koristele ennen tarjoilua vadelmilla ja kuusenoksilla. Nauti Glöet-glögiskumpan kanssa.
Ohje: kokki Sara la Fountain
Ohje: kokki Sara la Fountain

Kaliforniassa syntynyt Sara La Fountain on suomalainen tv-kokki, ruokakolumnisti ja -kirjailija.

Valmistusohjeet:
1 Ensimmäiseksi valmista punainen hyytelö: Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan, niin että ne pehmenevät. Kaada kattilaan punaista Glöet glögikuohuviiniä, lisää joukkoon sokeri. Anna seoksen lämmetä niin, että sokeri liukenee, mutta älä kiehauta.
2 Ota kattila liedeltä ja lisää joukkoon liivatelehdet, joista olet puristanut ylimääräisen nesteen pois. Kun liivatelehdet ovat sulaneet, sekoita seosta hieman ja kaada sitä kuohuviinilasien puoleenväliin saakka.
3 Lisää hyytelöön muutama vadelma per lasi. Sen jälkeen laita lasit jääkaappiin hyytymään 2- 3 tuntia tai yön yli.
4 Tee seuraavaksi pannacotta täyte: Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Halkaise vaniljatangon puolikas ja raaputa siitä siemenet kattilaan, laita kattilaan myös tangon palat. Kaada joukkoon kerma ja sokeri. Kiehauta samalla sekoitellen niin että sokeri sulaa ja nosta kattila liedeltä.
5 Purista pehmentyneistä liivatelehdistä ylimääräinen vesi. Lisää liivatelehdet kuuman kerman joukkoon, anna sulaa ja sekoita. Ota vaniljatangon palat pois kermaseoksesta.
6 Anna seoksen jäähtyä kauttaaltaan. Kun seos on jäähtynyt, kaada valmis seos laseihin, joissa on jo hyytelöt, ja laita uudelleen jääkaappiin jähmettymään kunnes Pannacotta on kokonaan hyytynyt.
7 Koristele ennen tarjoilua vadelmilla ja kuusenoksilla. Nauti Glöet-glögiskumpan kanssa.
Ohje: kokki Sara la Fountain
Ohje: kokki Sara la Fountain

Kaliforniassa syntynyt Sara La Fountain on suomalainen tv-kokki, ruokakolumnisti ja -kirjailija.

Punainen hyytelö:
8 liivatelehteä
6 dl punaista Glöet glögikuohuviiniä
1 1/2 dl sokeria
tuoreita vadelmia
Pannacotta:
2 liivatelehteä
1/2 vaniljatankoa
5 dl kermaa
1 1/4 dl sokeria
Koristeluun:
Vadelmia ja kuusenoksia
  • Pannacottaan sekä sen kanssa
  • Tee vaaleasta Glöetistä: