Glögipannacotta

Tämä herkullinen glögillä kruunattu ja kookosmaidosta valmistettu pannacotta maistuu talven jälkiruokana. Katso resepti Hanna Stoltin uusimmasta ruokakirjasta VEGE Talvi.
Glögipannacotta
Makea jälkiruoka Makea jälkiruoka Makea jälkiruoka
2 HLÖ
15-30 MIN

Helpossa vegaanissa pannacottassa on kerma korvattu kookosmaidolla ja liivate helppokäyttöisellä psylliumjauheella, jota löydät ruokakauppojen leivontahyllystä. Glögikiilteen voit valmistaa joko alkoholillisesta tai alkoholittomasta glögistä.

VALMISTUS
1 Sekoita kookospannacottan ainekset tehosekoittimessa tasaiseksi seokseksi ja kaada pannacotta kahteen lasiin.
2 Huuhtele tehosekoittimen kannu. Nosta pannacottalasit jääkaappiin hetkeksi jähmettymään, jotta ainakin pinta hyytyy riittävästi.
3 Sekoita psylliymjauhe ja glögi tasaiseksi tehosekoittimessa.
4 Lusikoi glögikiille varovasti kookospannacottan päälle laseihin. Nosta jääkaappiin hyytymään vähintään 15 minuutiksi.
5 Koristele halutessasi marjoilla.

VINKKI

Saat parhaan makuisen kookospannacottan, kun käytät metallisen säilyketölkin sijasta pahvitölkissä myytävää kermaista kookosmaitoa. 

Resepti Hanna Stoltin ruokakirjasta VEGE Talvi
Resepti Hanna Stoltin ruokakirjasta VEGE Talvi
Hanna Stolt pitää suosittua blogia Gurmee.net ja on julkaissut kolme ruokakirjaa joista tuoreimpana VEGE Talvi (Readme.fi 2017). VEGE Talvi -kirjasta löytyvät talven parhaat kasvisreseptit arkeen, jouluun ja uuteen vuoteen.
KOOKOSPANNACOTTA
3 dl kermaista kookosmaitoa
2 rkl psylliumjauhetta (löydät ruokakauppojen leivontahyllystä, korvaa liivatteen)
ripaus jauhettua kardemummaa
0,5 tl vaniljajauhetta tai 1 vaniljatangon siemenet
GLÖGIKIILLE
1 dl glögiä (alkoholillista tai alkoholitonta)
1 rkl psylliumjauhetta
Lisää muistilistaan

Suositukset