Jouluinen banaani-porkkanakakku

Mehevä banaani-porkkanakakku maustetaan jouluisin maustein ja kostutetaan Glöet White -glögikuohuviinillä - sekä nautitaan sen kanssa.
Jouluinen banaani-porkkanakakku
Makea jälkiruoka Makea jälkiruoka Makea jälkiruoka
8+ HLÖ
45-60 MIN
POHJA
7 dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhe
6 tl piparkakkumauste
2 tl muskottipähkinäjauhe
1 tl pomeranssi
1 tl neilikka
3 dl (ruskea) sokeri
2 dl porkkanaraastetta
4 banaania muusattuna
4 kananmunaa
3 dl öljyä
1 dl kristallisoitua inkivääriä rouhittuna (esim Foodin)
KOSTUTUSLIEMI
2 dl vaaleaa Glöet glögikuohuviiniä
1 1/2 dl sokeria
2 rkl appelsiinimehua
3 rkl sitruunamehua
KUORRUTUS
200 g pehmeää voita
n. 350 g tuorejuustoa
6 dl tomusokeria
1/2 tl vaniljasokeria
2 tl kanelia
1 tl muskottipähkinäjauhetta
ripaus kardemummaa
KORISTELU
Piparkakkuja
Piparkakku muruja
Pecan pähkinöitä
Kuusen oksia tai rosmariinin oksia
Tomusokeria
Valmistusohjeet:
1 Sekoita yhteen jauhot, leivinjauhe ja mausteet isossa kulhossa.
2 Sekoita toisessa kulhossa sokeri, raastettu porkkana ja muusatut banaanit. Lisää kulhoon öljy ja kananmunat. Sekoita joukkoon jauhoseos siivilän läpi, jottei jää paukkuja.
3 Kaada taikina voilla ja korppujauholla voideltuun isoon uunivuokaan. Paista uunissa 180 asteessa 40 minuuttia. Anna jäähtyä ja kumoa kakku leivinpaperin päälle. Jätä kakku jäähtymään kunnolla.
4 Seuraavaksi tee kostutusliemi. Laita kaikki kostutusliemen raaka-aineet kattilaan ja anna kiehua hetken. Sen jälkeen anna kostutusliemen jäähtyä jonkin aikaa. Kostuta kakkupohja kostutusliemellä.
5 Valmista kuorrutus. Laita raaka-aineet kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella tasaiseksi vaahdoksi, laita kuorrutus hetkeksi jääkaappiin jäähtymään. Kun kakku on jäähtynyt, kuorruta kakku reilusti kuorrutteella.
6 Leikkaa kakusta neliöitä ja koristele ne piparkakku muruilla, Pecan pähkinöillä, kuusen tai rosmariinin oksilla ja tomusokerilla.
Sara la Fountain
Ohje: kokki Sara la Fountain

Kaliforniassa syntynyt Sara La Fountain on suomalainen tv-kokki, ruokakolumnisti ja -kirjailija.

Valmistusohjeet:
1 Sekoita yhteen jauhot, leivinjauhe ja mausteet isossa kulhossa.
2 Sekoita toisessa kulhossa sokeri, raastettu porkkana ja muusatut banaanit. Lisää kulhoon öljy ja kananmunat. Sekoita joukkoon jauhoseos siivilän läpi, jottei jää paukkuja.
3 Kaada taikina voilla ja korppujauholla voideltuun isoon uunivuokaan. Paista uunissa 180 asteessa 40 minuuttia. Anna jäähtyä ja kumoa kakku leivinpaperin päälle. Jätä kakku jäähtymään kunnolla.
4 Seuraavaksi tee kostutusliemi. Laita kaikki kostutusliemen raaka-aineet kattilaan ja anna kiehua hetken. Sen jälkeen anna kostutusliemen jäähtyä jonkin aikaa. Kostuta kakkupohja kostutusliemellä.
5 Valmista kuorrutus. Laita raaka-aineet kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella tasaiseksi vaahdoksi, laita kuorrutus hetkeksi jääkaappiin jäähtymään. Kun kakku on jäähtynyt, kuorruta kakku reilusti kuorrutteella.
6 Leikkaa kakusta neliöitä ja koristele ne piparkakku muruilla, Pecan pähkinöillä, kuusen tai rosmariinin oksilla ja tomusokerilla.
Sara la Fountain
Ohje: kokki Sara la Fountain

Kaliforniassa syntynyt Sara La Fountain on suomalainen tv-kokki, ruokakolumnisti ja -kirjailija.

POHJA
7 dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhe
6 tl piparkakkumauste
2 tl muskottipähkinäjauhe
1 tl pomeranssi
1 tl neilikka
3 dl (ruskea) sokeri
2 dl porkkanaraastetta
4 banaania muusattuna
4 kananmunaa
3 dl öljyä
1 dl kristallisoitua inkivääriä rouhittuna (esim Foodin)
KOSTUTUSLIEMI
2 dl vaaleaa Glöet glögikuohuviiniä
1 1/2 dl sokeria
2 rkl appelsiinimehua
3 rkl sitruunamehua
KUORRUTUS
200 g pehmeää voita
n. 350 g tuorejuustoa
6 dl tomusokeria
1/2 tl vaniljasokeria
2 tl kanelia
1 tl muskottipähkinäjauhetta
ripaus kardemummaa
KORISTELU
Piparkakkuja
Piparkakku muruja
Pecan pähkinöitä
Kuusen oksia tai rosmariinin oksia
Tomusokeria