Mansikka-mascarponekakku

Herkullinen mansikka-mascarponekakku kostutetaan Fresita-kuohuviinillä.
Makea jälkiruoka Makea jälkiruoka Makea jälkiruoka
6-8 HLÖ
+ 60 MIN
1 Vatkaa keltuaiset ja puolet sokerista vaahdoksi. Vatkaa myös valkuaiset ja toinen puoli sokerista kovaksi vaahdoksi.
2 Sekoita kuivat aineet keskenään ja vatkaa ne keltuaisvaahdon joukkoon. Nostele valkuaisvaahto joukkoon nuolijalla käännellen.
3 Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja tasoita se lastalla.
4 Paista 180 asteisessa uunissa n. 8 minuuttia. Kumoa kypsä levy sokeroidulle leivinpaperille, poista paperi ja jätä leivinliina päälle pohjan päälle ettei se kuivu.
5 Vatkaa kerma vaahdoksi ja yhdistä se mascarponen joukkoon. Mausta sokerilla, sitruunamehulla sekä raastetulla kuorella.
6 Viipaloi puolet mansikoista ja sekoita joukkoon yksi kolmannes mascarponevaahdosta. Jätä vaahdosta kaksi kolmannesta kuorrutukseen.
7 Leikkaa kakkulevystä 2 yhtä suurta pyöreää palaa. Nosta toinen lautaselle tai vadille ja kostuta pohja Fresitalla.
8 Lusikoi päälle täyte ja nosta päälle toinen levy. Kostuta sekin Fresitalla ja lusikoi päälle loput mascarponevaahdot. Levitä kuorrutus tasaisesti kakun pinnalle ja reunoille.
9 Viipaloi loput mansikat ja koristele kakku.
KAKKUPOHJA
0,5 dl vehnäjauhoja
1 dl tummaa kaakaojauhetta
1 dl tummaa kaakaojauhetta
2 reilua rkl maizenaa
1 tl leivinjauhetta
8 keltuaista
5 valkuaista
1 dl sokeria
TÄYTE
500 g mascarpone-tuorejuustoa
2 dl kuohukermaa
0,5-1 dl sokeria
1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
2 l tuoreita mansikoita
Fresita-kuohuviiniä kostutukseen
Lisää muistilistaan

Suositukset

  • Mansikkainen täsmävalinta
  • Miedompi Fresita ruokakaupoista