Mantelisuklaakakku

Mantelin ja suklaan herkullisen liiton kruunaa kuohuviini.
Mantelisuklaakakku
Makea jälkiruoka Makea jälkiruoka Makea jälkiruoka
Suklaa Jälkiruuat Suklaa Jälkiruuat Suklaa Jälkiruuat
4 HLÖ
+ 60 MIN
AINEKSET
200 g taloussuklaata
6 suurta munaa, valkuaiset ja keltuaiset erikseen
2 dl sokeria
1/2 dl vehnäjauhoja
3 dl mantelijauhoa (120 g)
50 g voita
KUORRUTUS
120 g suklaata
1 dl kermaa
Valmistusohjeet:
1 Lämmitä ensin uuni 180-asteiseksi. Voitele ja korppujauhota suorakaiteen muotoinen irtopohjavuoka. Tämän jälkeen vaahdota munankeltuaiset sokerin kanssa ja vaahdota valkuaiset erikseen kovaksi vaahdoksi.
2 Sulata suklaa vesihauteessa voin kanssa ja sekoita hieman jäähtyneenä keltuaisvaahdon joukkoon. Lisää sitten jauhot ja mantelijauhe taikinaan ja lopuksi kevyesti nostellen valkuaisvaahto. Kaada taikina vuokaan.
3 Kypsennä kakkua uunissa noin tunti. Ota se hiukan jäähtyneenä irti vuoasta ja leikkaa pohja kolmeen levyyn.
4 Kuumenna sitten kerma erikseen kiehumispisteeseen. Sulata suklaa vesihauteessa ja sekoita joukkoon kuuma kerma. Vatkaa kiiltäväksi ja levitä notkea seos levyjen väliin. Anna jähmettyä kylmässä ja lopuksi kuorruta sulatetulla suklaalla.
5 Tarjoile lisäkkeenä sokeriliemessä marinoidut appelsiinilohkot. Kiehauta 1 dl vettä ja 1 dl sokeria. Lohko appelsiinit, poista niistä kalvot ja lisää sitten sokeriliemen joukkoon.
Valmistusohjeet:
1 Lämmitä ensin uuni 180-asteiseksi. Voitele ja korppujauhota suorakaiteen muotoinen irtopohjavuoka. Tämän jälkeen vaahdota munankeltuaiset sokerin kanssa ja vaahdota valkuaiset erikseen kovaksi vaahdoksi.
2 Sulata suklaa vesihauteessa voin kanssa ja sekoita hieman jäähtyneenä keltuaisvaahdon joukkoon. Lisää sitten jauhot ja mantelijauhe taikinaan ja lopuksi kevyesti nostellen valkuaisvaahto. Kaada taikina vuokaan.
3 Kypsennä kakkua uunissa noin tunti. Ota se hiukan jäähtyneenä irti vuoasta ja leikkaa pohja kolmeen levyyn.
4 Kuumenna sitten kerma erikseen kiehumispisteeseen. Sulata suklaa vesihauteessa ja sekoita joukkoon kuuma kerma. Vatkaa kiiltäväksi ja levitä notkea seos levyjen väliin. Anna jähmettyä kylmässä ja lopuksi kuorruta sulatetulla suklaalla.
5 Tarjoile lisäkkeenä sokeriliemessä marinoidut appelsiinilohkot. Kiehauta 1 dl vettä ja 1 dl sokeria. Lohko appelsiinit, poista niistä kalvot ja lisää sitten sokeriliemen joukkoon.
AINEKSET
200 g taloussuklaata
6 suurta munaa, valkuaiset ja keltuaiset erikseen
2 dl sokeria
1/2 dl vehnäjauhoja
3 dl mantelijauhoa (120 g)
50 g voita
KUORRUTUS
120 g suklaata
1 dl kermaa