Mantelisuklaakakku

Mantelin ja suklaan herkullisen liiton kruunaa kuohuviini.
Makea jälkiruoka Makea jälkiruoka Makea jälkiruoka
Suklaa Jälkiruuat Suklaa Jälkiruuat Suklaa Jälkiruuat
4 HLÖ
+ 60 MIN
AINEKSET
200 g taloussuklaata
6 suurta munaa, valkuaiset ja keltuaiset erikseen
2 dl sokeria
1/2 dl vehnäjauhoja
3 dl mantelijauhoa (120 g)
50 g voita
KUORRUTUS
120 g suklaata
1 dl kermaa
1 Kytke ensin uuni 180-asteiseksi. Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka. Tämän jälkeen vaahdota munankeltuaiset sokerin kanssa ja vaahdota valkuaiset erikseen kovaksi vaahdoksi. Sulata suklaa vesihauteessa voin kanssa ja sekoita keltuaisvaahtoon joukkoon. Lisää sitten jauhot ja mantelijauhe taikinaan ja lopuksi kevyesti nostellen valkuaisvaahto. Kaada taikina vuokaan.
Kypsennä kakkua noin tunti. Ota se hiukan jäähtyneenä irti vuoasta ja leikkaa pohja kolmeen levyyn.
2 Kuumenna sitten kerma erikseen kiehumispisteeseen. Sulata suklaa vesihauteessa ja sekoita joukkoon kuuma kerma. Vatkaa kiiltäväksi ja levitä notkea seos levyjen väliin. Anna jähmettyä kylmässä ja lopuksi kuorruta sulatetulla suklaalla.
3 Tarjoile lisäkkeenä sokeriliemessä marinoidut appelsiinilohkot. Kiehauta 1 dl vettä ja 1 dl sokeria. Lohko appelsiinit, poista niistä kalvot ja lisää sitten sokeriliemen joukkoon.
Juomasuositus Mantelisuklaakakun ja marinoitujen appelsiinien seuraan sopii espanjalainen Faustino Cava Extra Seco tai eteläafrikkalainen J.C. Le Roux La Fleurette. Voit halutessasi myös lisätä kuohuviinin sekaan appelsiinimehua ja tarjoilla kakun seurana Mimosa-drinkit!
1 Kytke ensin uuni 180-asteiseksi. Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka. Tämän jälkeen vaahdota munankeltuaiset sokerin kanssa ja vaahdota valkuaiset erikseen kovaksi vaahdoksi. Sulata suklaa vesihauteessa voin kanssa ja sekoita keltuaisvaahtoon joukkoon. Lisää sitten jauhot ja mantelijauhe taikinaan ja lopuksi kevyesti nostellen valkuaisvaahto. Kaada taikina vuokaan.
Kypsennä kakkua noin tunti. Ota se hiukan jäähtyneenä irti vuoasta ja leikkaa pohja kolmeen levyyn.
2 Kuumenna sitten kerma erikseen kiehumispisteeseen. Sulata suklaa vesihauteessa ja sekoita joukkoon kuuma kerma. Vatkaa kiiltäväksi ja levitä notkea seos levyjen väliin. Anna jähmettyä kylmässä ja lopuksi kuorruta sulatetulla suklaalla.
3 Tarjoile lisäkkeenä sokeriliemessä marinoidut appelsiinilohkot. Kiehauta 1 dl vettä ja 1 dl sokeria. Lohko appelsiinit, poista niistä kalvot ja lisää sitten sokeriliemen joukkoon.
Juomasuositus Mantelisuklaakakun ja marinoitujen appelsiinien seuraan sopii espanjalainen Faustino Cava Extra Seco tai eteläafrikkalainen J.C. Le Roux La Fleurette. Voit halutessasi myös lisätä kuohuviinin sekaan appelsiinimehua ja tarjoilla kakun seurana Mimosa-drinkit!
AINEKSET
200 g taloussuklaata
6 suurta munaa, valkuaiset ja keltuaiset erikseen
2 dl sokeria
1/2 dl vehnäjauhoja
3 dl mantelijauhoa (120 g)
50 g voita
KUORRUTUS
120 g suklaata
1 dl kermaa
Lisää muistilistaan